Last news in Fakti

6 Март, 2024 21:42 1 302 6

Вратата на президентския дворец в Мексико е разбита от протестиращи

  • мексико-
  • протестиращи-
  • дворец-
  • врата-
  • разбита-
  • президентски дворец

Не е ясно дали все още има протестиращи в двореца, но местните медии съобщиха, че някои от участниците са били арестувани

Вратата на президентския дворец в Мексико е разбита от протестиращи  - 1
Снимка: БГНЕС

Група, протестираща срещу изчезването на 43-ма студенти в Мексико през 2014 г., събори вратата на президентския дворец в столицата, показват видеозаписи, излъчени от местни телевизии, предаде Ройтерс и БТА.

Протестиращите разбиха вратата с помощта на бял пикап от държавната електрическа компания на Мексико, показват видеозаписите. По същото време президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор даваше ежедневната си пресконференция в същата сграда.

Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне групата, информира вестник "Универсал", който твърди, че органите на реда са издигнали барикади в двореца, за да попречат на протестиращите да проникнат в сградата.

Не е ясно дали все още има протестиращи в двореца, но местните медии съобщиха, че някои от участниците са били арестувани.

Запитан за инцидента от журналист по време на пресконференцията Лопес Обрадор заяви, че няма да използва сила срещу протеста и че правителството ще продължи да разследва случая с изчезналите студенти.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо Бохо

    11 3 Отговор
    Лавров спешно да заминава и да раздава пирожки. Интересна ще ми е реакцията на краварника ако това се случи. А може руснаците да налеят няколко милиарда в тая п4а дет се отказа от президентската надпревара, ей тъй за раскош и да им гледа сеира на свободните и горди кравари. Бас ловя, че и Ким рокетмен ще им завиди на репресиите

    Коментиран от #2

  • 2 ХАХАХА

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хохо Бохо":

    Ама те ще са демократични тези репресии! Ех и ти толкова време те учат кога репресиите са демократично приложени и кога по диктаторски.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Махнимани

    1 0 Отговор
    И сега на президента на Мехико ще му духа?!
  • 5 Боруна Лом

    7 0 Отговор
    Седял си един цар в тронната зала и чул през прозореца викове: "Айде на хубавите ябълки-и-и-и!" Погледнал - един старец с каруца продава ябълки, а наоколо - тълпа купувачи.

    Прияли му се и на царя от плодовете, викнал първия министър и рекъл: "На ти пет жълтици, бягай да ми купиш ябълки." Първият министър викнал последния министър и му рекъл: "На ти четири жълтици, бягай да купиш ябълки." Последният министър викнал церемониалмайстора и му рекъл: "На ти три жълтици, бягай да купиш ябълки." Церемониалмайсторът викнал шефа на стражата и рекъл: "На ти две жълтици, бягай да купиш ябълки." Шефът на стражата викнал един стражар и рекъл: "На ти една жълтица, бягай да купиш ябълки." Стражарят излязъл и спипал стареца за яката: "Хей, какво си се развикал? Тука хан ли е или царски дворец? Марш оттук, ябълките се конфискуват."

    Върнал се стражарят и рекъл: "Ето, шефе, добра далавера. За една жълтица - половин каруца ябълки." Шефът отишъл при церемониалмайстора: "Ето, значи, за две жълтици един чувал ябълки." Церемониалмайсторът отишъл при последния министър: "Ето, за три жълтици една торба ябълки." Последният министър отишъл при първия министър: "Ето, за четири жълтици половин торба ябълки. Какво да се прави, началство, инфлация." Първият министър се явил при царя: "Ето, ваше величество, както заръчахте - заповядайте пет ябълки." Седи царят в тронната зала и мисли: "Пет ябълки - пет жълтици. Една ябълка - една жълтица. И народът ще се скъса да купува. НА ТОЯ НАРОД

    Коментиран от #6

  • 6 ХАХАХА

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Боруна Лом":

    Края на приказката не си я дописал: Този народ е богат затова ще му вдигна данъците. Речено сторено!
Новини по държави: