Last news in Fakti

7 Март, 2024 13:46 2 009 12

Републиканците настояват за провеждане на публично изслушване на Хънтър Байдън

  • хънтър байдън-
  • публично изслушване-
  • републиканци-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • 20 март

Комисията за надзор към Камарата на представителите е фокусирала разследването си върху работата на Хънтър Байдън за компании, базирани в страни като Украйна и Китай, докато баща му е заемал поста на вицепрезидент от 2009 г. до 2017 г.

Републиканците настояват за провеждане на публично изслушване на Хънтър Байдън - 1
Снимка: БГНЕС

Контролираната от републиканците комисия в Камарата на представителите на Конгреса на Съединените щати поиска от Хънтър Байдън, син на президента Джо Байдън, да представи свои показания по време на открито изслушване на 20 март. Това стана ясно в изявление на комисията, цитирано от Ройтерс и БТА, в рамките на непрекъснатия процес по импийчмънт на неговия баща.

Комисията за надзор към Камарата на представителите е фокусирала разследването си върху работата на Хънтър Байдън за компании, базирани в страни като Украйна и Китай, докато баща му е заемал поста на вицепрезидент от 2009 г. до 2017 г. До момента обаче комисията не е открила доказателства за неправомерни действия от страна на настоящия президент демократ.

Съставът на комисията покани и трима бивши бизнес партньори на Хънтър Байдън да свидетелстват на 20 март.

"Адвокатът на г-н Байдън получи късно днес писмото на републиканеца Коумър и ще отговори писмено", посочи снощи правният екип на Хънтър Байдън в писмено изявление.

Републиканецът Джеймс Коумър е председател на Комисията по надзор към Камарата на представителите, отбелязва Ройтерс.

Хънтър Байдън, който е работил като инвеститор и адвокат и е продавал картини, които е нарисувал, даде показания миналия месец по време на изслушване при закрити врата, което бе част от разследването във връзка с импийчмънта на баща му. Първоначално Байдън младши беше заявил, че ще свидетелства само публично, но промени позицията си, след като законодателите го заплашиха да го подведат под отговорност за неуважение към Конгреса на САЩ.

По време на изслушването, което на моменти преминаваше в пререкания, Хънтър Байдън неколкократно заяви, че баща му не е участвал в неговата дейност и не се е облагодетелствал от нея.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Републиканците

    29 0 Отговор
    Затвор за Бай Дън и синът му!
  • 2 😆😆😆

    17 1 Отговор
    Този бил назначен в украинската фирма Туризма за да ги подпомага в борбата срещу Русия 🙄 😆😆😆

    Коментиран от #10

  • 3 Самоубийци

    14 0 Отговор
    За какво ще си цакат удобният противник Спящият Джо, даже Путин го хареса.
  • 4 Моде ратор

    21 0 Отговор
    Вижте само изражението и очите, друго нема кво да говорим!!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Трол

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Моде ратор":

    Мога да кажа и вследствие на какво се е получило това изражение.
  • 6 Мда

    23 0 Отговор
    Тоя художник, дето никой не искаше да купува картините му, ама след като баща му стана президент, съвсем случайно някакъв богаташ започна да дава по няколко милиона за картина... "Потръгна" му на момчета, баща му "няма" нищо общо, а ние доматите ги ядем с колците...
  • 7 Хохо Бохо

    19 0 Отговор
    Помните ли "с нищо не предизвикано нападение над Украйна"? Само дето тоя, баща му и шайка алчни евреи ползват ЦРУ да дестабилизират Украйна и Русия с цел ЛИЧНА облага. 12 бази на ЦРУ, създаване на нацистки елит в USраина, насаждане на русофобия.......избиване на рускоговорящи, забрана на родният им език.....Путин даже много ви бави, трябваше 2014 вежливо да ви приключи и присъедини. Сега ще плати жестоко за тази си грешка, но ще я поправи. Алчните кравари се заядога с грешна нация. Съвет към родните кравари-запишете се в КАбълският скай дайвинг клуб и тренирайте скачане от колесник без парашут
  • 8 То е ясно !

    9 0 Отговор
    Вовката ги разчеква бавно,да им е гадно.
  • 9 От страни

    5 1 Отговор
    Кво може да им раскаже тоя? Далие останало малко мозък след наркотиците? Да им раскаже как са краднале от Украйна катоза световното? Тоя е повече по развлеченията. Как е малакълда си даде лаптопав ремонт катознае кви преверзии има в него.
  • 10 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "😆😆😆":

    Буризма
  • 11 Тома

    4 0 Отговор
    Даже в киев му направиха музеи за картините които е нарисувал след като купи за безпари цялата газопреносна мрежа на укрите
  • 12 гост

    3 0 Отговор
    Извикате за свидетел уволненият главен прокурор на Украйна по това време.