Last news in Fakti

7 Март, 2024 20:38 911 28

ЕК отпусна допълнителни 68 милиона евро в подкрепа на палестинците

  • sir-
  • ес-
  • ек-
  • палестина-
  • палестинци-
  • хамас-
  • израел

Невинните палестинци не следва да плащат цената за престъпленията на "Хамас", каза Урсула фон дер Лайен

ЕК отпусна допълнителни 68 милиона евро в подкрепа на палестинците - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейската комисия реши да отпусне допълнителни 68 милиона евро в подкрепа на палестинското население в целия регион, които да бъдат изпратени на международни партньори като Червения кръст и Червения полумесец, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Това е в допълнение към предвидената помощ в размер на 82 милиона евро, която ще бъде приведена в действие чрез Агенцията на ООН за подпомагане и строителство за палестинските бежанци в Близкия изток (UNRWA) през 2024 г., с което общият размер достига 150 милиона евро.

Комисията ще пристъпи към изплащане на 50 милиона евро от пакета за UNWRA следващата седмица. Освен това Комисията отпусна 125 милиона евро хуманитарна помощ за палестинците за 2024 г. Комисията сключва договори за първите 16 милиона евро. Както беше посочено на 29 януари, Комисията направи оценка на решението си за финансиране на UNRWA с оглед на много сериозните твърдения, направени на 24 януари, за замесване на няколко служители на UNRWA в ужасяващите атаки от 7 октомври. Комисията взе предвид действията, предприети от ООН, и ангажиментите, които Комисията изиска от UNRWA.

Председателят на Комисията Фон дер Лайен заяви: „Подкрепяме палестинския народ в Газа и другаде в региона. Невинните палестинци не следва да плащат цената за престъпленията на терористичната групировка „Хамас“. Те са изправени пред ужасни условия, които излагат живота им на риск поради липсата на достъп до достатъчно храна и други основни нужди. Ето защо тази година увеличаваме подкрепата си за тях с още 68 милиона евро.“


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    9 4 Отговор
    В Украйна 800 млн долара за 8 км нови окопи.По 100 000 долара на метър.Яко се краде.

    Коментиран от #12

  • 2 Мехди

    6 4 Отговор
    Трябваше да са милиарда, като за Крайната....

    Коментиран от #5

  • 3 007

    8 7 Отговор
    Ма защо пак ЕС да помага на всички! Ми нека великия богат путлер или великия устат султан на туркестан или чалмите от залива да си помагат на братята!!!🇧🇬🇪🇺🇰🇷🇺🇦🇯🇵🇬🇧🇺🇲🇧🇬
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бесния софеянец от Кузлудуй

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мехди":

    Не съм видял някой мюсюлманин да е помагал на християнска страна. Защо Европа да помага на мюсюлманите? Нека фашиста в мацква да им помогне. Нали сичко му е биртамън.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния Софиянец

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бесния софеянец от Кузлудуй":

    Кадиров помага!
  • 8 Да бе

    7 2 Отговор
    Парите за газа през еврейска банка ли минават? Защото няма други в ес...

    Коментиран от #17

  • 9 Путин активира циганите

    5 3 Отговор
    за да няма пари за Украйна! Сега Европа праща на циганите - изнасилвачи !
  • 10 мдаааа

    5 2 Отговор
    Дайте им от замразените руzки активи ... Вярвам , че Димончик и Малката Ханъма няма са пеняват ..
  • 11 да питам

    3 2 Отговор
    Оня , малкия отпусна ли им нещо , що обича само да взема .. 🤫
  • 12 Стариа Софеанец

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Полковник Марков наверно ти е пратил клип ?! Ич не те слуша бимбарицата ... 🤭

    Коментиран от #15

  • 13 Търновец

    4 4 Отговор
    Израел е верски основана терористична организация която не признава законите и извършва геноцид. Незабавно изгонване на израелския посланик
  • 14 Анонимен

    6 1 Отговор
    Да премерим аршина. Окрайна няма нищо общо с ЕС и получи 68 милиарда а палестинците 68 милиона. Има разлика....
  • 15 Последния Софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Стариа Софеанец":

    Казаха го в новините.И на тях ли не вярваш?
  • 16 нагли ционисти

    3 3 Отговор
    От къде на къде ЕС ще се грижи за палестинците, и в същото време ще подкрепя ционисткия геноцид над тях?! Ционистите искат да изселят един народ от земите му, а други да поемат отговорността за този народ. За да си бетонират правото да крадат от газта в акваторията на Газа и да имат още земи за населяване.

    Коментиран от #21

  • 17 За кой газ?

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Да бе":

    Циклон В?
  • 18 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    5 1 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен
  • 19 Тези не са добре

    4 0 Отговор
    Не трябва да се спонсорират терористи
  • 20 Да им дават

    4 0 Отговор
    Иран и Русия. Тези маймуни в Газа изпълняват техните поръчки. ЕК е спонсор на тероризма.
  • 21 Историк

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "нагли ционисти":

    Не лъжи хората никакви земи Израел. Направи справка и се осведоми. Няма държава Палестина, има държава Израел от 1948 година с признаването от ООН. Първата държава признала Израел е СССР. После призната от САЩ, Англия, Франция и т.н. В областта Палестина по скоро живеят няколко арабски племена. За по удобно им викат палестинци носещи името на областта. Така както има египтяни, ливанци, сирийци, иракчани и т.н. Отново обръщам внимание, няма държава Палестина.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Посетител

    3 0 Отговор
    Светът много добре видя кои са убийците и какво направиха. Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?
  • 25 Българка

    3 0 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 26 Генерал Айзенхауер

    4 0 Отговор
    На рожденният ден на палестинчето навършило 12 години, му се връчва АК-47 и прочита възванието, което трябва да научи найзуст, как да убива враговете си? КОЙ Е ВРАГЪТ ПИТАМ АЗ? Забележете врагът е израелската девойка, израелският юноша въобще израелеца. Те не са съседи, а врагове които трябва да бъдат убити. 7 октомври 2023г светът беше свидетел на жестоките ислямски убийства! Така не може да продължава! Как може да се разрешат нещата? Просто е. Египет си отваря границите за палестинските мигранти, както останалите богати арабски държави също се включват в процеса и прибират палестинците в своите държави. Република Турция също може да приеме мигранти хиляди палестинци в Анадола. Какво и пречи? Няма друго положение.
  • 27 Антитрол

    4 0 Отговор
    Да, бе не били виновни? На кого ги разправяте тия? "Какви кючеци и гюбеци мятаха когато хамас нападнаха беззащитни хора помните ли. Сега ще плащат и плачат още много"
  • 28 Анонимен

    3 0 Отговор
    Ислямът да се забрани в Европа. Не случайно го наричат и иcлямoфашизъм, поради "случайните" му прилики с нацизма. Пристигащите мигранти в ЕС, да подписват декларация за отказ от исляма и чак тогава да им се дава убежище. На установилите се мигранти , също в 5 дневен срок следва да подпишат декларация, а при отказ връщане в страната от която е дошъл. Пълна забрана за жените на носене на бурки и хиджаб.