Last news in Fakti

8 Март, 2024 04:38 1 068 19

Нетаняху: Продължаваме да преследваме "Хамас" и в град Рафах

  • бенямин нетаняху-
  • израел-
  • рафах-
  • хамас

Изявлението идва на фона на засилващите се международни критики, че това е последното място за подслон за повече от 1 млн. души, избягали от войната

Нетаняху: Продължаваме да преследваме "Хамас" и в град Рафах - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви снощи, че ще атакува град Рафах въпреки засилващите се международни критики, че това е последното място за подслон за повече от 1 млн. души, избягали от войната в останалата част на Газа, предаде ДПА.

Израелската армия "ще продължи да действа срещу всички батальони на "Хамас" в цялата ивица Газа - и това включва град Рафах, последната крепост на "Хамас", обяви Нетаняху според информация от неговия кабинет. "Който ни казва да не провеждаме операции в Рафах, ни казва да загубим войната", подчерта той.

Това няма да се случи, заяви Нетаняху, като призна, че натискът да се откаже от тези планове идва от чужбина. "Но точно когато международният натиск се засилва, ние трябва да се обединим. Трябва да се противопоставим заедно на опитите за прекратяване на войната", заключи израелският министър-председател.

Около 1,5 млн. палестинци потърсиха подслон в Рафах, което доведе до голямо струпване на хора в най-южния град в ивицата Газа, близо до границата с Египет. Има опасения, че евентуални израелски атаки могат да доведат до масови жертви сред мирното население. Израел заяви, че преди всяка офанзива ще изведе цивилните на безопасно място.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    15 11 Отговор
    Само Геноцида на Моше е Праведният ГЕНОЦИД! Цел свет си трае, че тия Трепат жени и деца със бомби и глад, бонус без вода и медицинска помощ.

    Коментиран от #2

  • 2 Оня с коня

    12 19 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Много лъжеш. Светът много добре видя кои са убийците и какво направиха. Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?

    Коментиран от #4

  • 3 Генерал Колев

    13 10 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 4 ТаУмВзе

    8 10 Отговор

    До коментар #2 от "Оня с коня":

    Питай си коня, със кое Крадено Нацистко ЗЛАТО Моше си Купува Израел! Хахахах Много кефите плавници, без една Книга да сте прочели се изрезвате.

    Коментиран от #5

  • 5 Оня с коня

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Това са свободни съчинения.

    Коментиран от #6

  • 6 ТаУмВзе

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "Оня с коня":

    Умчета във кутия сте и няма какво да ви се каже, щото всичко си знаете! Хахахах

    Коментиран от #8

  • 7 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    10 8 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен
  • 8 Оня с коня

    8 10 Отговор

    До коментар #6 от "ТаУмВзе":

    Ислямисте, не ти вървят номерата по Форумите.Това не го ли разбра. Исляма е изостанала религия и вие сте назадничави, изостанали в развитието си с оглед бързото развитие на научно техническият прогрес в световен мащаб. Европа се напълни с мигранти, такива като теб и се чуди на кого да ви пробута. За сега почнаха да летят самолети натоварени с такива като теб от Австрия и Брюксел към България и Румъния.Ужас.

    Коментиран от #12

  • 9 Българка

    8 7 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС.
  • 10 Генерал Айзенхауер

    9 6 Отговор
    На рожденният ден на палестинчето навършило 12 години, му се връчва АК-47 и прочита възванието, което трябва да научи найзуст, как да убива враговете си? КОЙ Е ВРАГЪТ ПИТАМ АЗ? Забележете врагът е израелската девойка, израелският юноша въобще израелеца. Те не са съседи, а врагове които трябва да бъдат убити. 7 октомври 2023г светът беше свидетел на жестоките ислямски убийства! Така не може да продължава! Как може да се разрешат нещата? Просто е. Египет си отваря границите за палестинските мигранти, както останалите богати арабски държави също се включват в процеса и прибират палестинците в своите държави. Република Турция също може да приеме мигранти хиляди палестинци в Анадола. Какво и пречи? Няма друго положение.
  • 11 Антитрол

    8 4 Отговор
    "Какви кючеци и гюбеци мятаха когато хамас нападнаха беззащитни хора помните ли. Сега ще плащат и плачат още много"
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мюслюманин

    9 4 Отговор
    Египет е 110 милионна държава, толко ли не могат да ги приберат тия палестинци, не виждат ли че израел си иска земите обратно. Египет и палестинците нали са братя по вяра, мюсюлмани и т.н. братски народи - колко му е да си ги приберат за да спрат да умират палестинци, деца - всичките бежанци. Очевидно няма друго решение.. те са на египетската граница. Освен да се измятат в морето или какво? Тоя свят тотално пощуря. Египет незабавно трябва да си отвори границите и да приюти бежанците! Европа приютява векове наред и в момента милиони и милиарди мигранти, а Египет огромна и мощна държава не може да прибере малък брой бежанци, братя и сестри по вяра? Срамота. Айде по сериозно!

    Коментиран от #16

  • 14 Хмм

    10 3 Отговор
    Ислямът да се забрани в Европа. Не случайно го наричат и иcлямoфашизъм, поради "случайните" му прилики с нацизма. Пристигащите мигранти в ЕС, да подписват декларация за отказ от исляма и чак тогава да им се дава убежище. На установилите се мигранти , също в 5 дневен срок следва да подпишат декларация, а при отказ връщане в страната от която е дошъл. Пълна забрана за жените на носене на бурки и хиджаб.
  • 15 ЗОРО

    2 5 Отговор
    Троловете от ембасито яко налазват всяка статия касаеща геноцида на исрел в Газа и ръсят яко лъжи и манипулации!!!! Освен центове и шекелчета дрънкат в джоб четата, а????
  • 16 стоян

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мюслюманин":

    До 13 ком - целта на съседните държави с араби е да тормозят чрез тия палестински терористи евреите - и затова няма да ги приемат никъде - може да ги хранят и обличат палестинците там в Газа но там ще са

    Коментиран от #17

  • 17 Българка

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "стоян":

    Така е, но тяма кой да ги търпи. Жените раждат като като зайци по 5-6 деца и ги захвърлири в мръсогията на ГАЗА. Много мързеливи и постоянно просто пощи от ЕС и САЩ. Ужас. За мъжете да не говорим. Въобще не се полагат грижи към децата, а по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят.
  • 18 така, така

    0 3 Отговор
    ако не ви крепят американците те вас ще ви преследват понеже сте много убави !
  • 19 симха

    2 0 Отговор
    каквото почукало, това и отговорило