Last news in Fakti

8 Март, 2024 05:25, обновена 8 Март, 2024 06:05 13 411 135

Байдън НА ЖИВО: Путин напредва. Ако изоставим Украйна, Европа е под заплаха ВИДЕО

  • джо байдън-
  • президент-
  • реч-
  • сащ

Президентът на САЩ произнася годишната си Реч за състоянието на Съюза

Байдън НА ЖИВО: Путин напредва. Ако изоставим Украйна, Европа е под заплаха ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Президентът на САЩ Джо Байдън произнася годишната си Реч за състоянието на Съюза, опитвайки се да засили контраста с Доналд Тръмп и да успокои безпокойството на избирателите относно своята възраст, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

При обсъждането на имиграционната политика президентът Джо Байдън спомена Лейкън Райли, студентката по медицина в Джорджия, която според полицията е била убита от имигрант в страната незаконно.

Байдън обвини републиканците за провалянето на двупартиен граничен пакет в Сената.

Когато републиканката Марджъри Тейлър Грийн извика: „Кажете името ѝ“, Байдън отговори. „Лейкън Райли“.

Той каза, че тя е била убита от „нелегално пребиваващ в страната“. Той също каза, че граничният пакет би подобрил имиграционната политика - ако републиканците в Конгреса "не го бяха провалили".

Докато Байдън изброяваше разпоредбите на законопроекта за граничната сигурност на Сената, главният преговарящ на Републиканската партия, сенатор Джеймс Ланкфорд поклати глава в знак на съгласие.

След това призова Конгреса да работят заедно за приемане на компромис за сигурността на границата.

„Направете тази сметка!“ каза Байдън.

Той дори призова Тръмп да спре да се бори срещу сделката.

„Можем да го направим заедно“, каза той

Междувременно слушащият речта на Байдън негов съперник Доналд Тръмп "бълва" критични коментари в мрежата си Truth Social се възстановява, нападайки президента заради инфлацията и управлението му на границата.

„Той е толкова ядосан и луд!“, каза Тръмп за Байдън. "Той говори за SNICKERS Bars, преди да говори за границата!“

Тръмп се защити от някои от атаките на Байдън, като настоява, че е направил НАТО по-силен, като е накарал нациите да инвестират повече в отбраната със заплахите си да не защитава онези, които не изпълняват поставените цели за бюджетни разходи за армията.

Когато започна да обсъжда нападението от 7 октомври, конгресменът Рашида Тлаиб, единственият американец от палестински произход, служещ в Конгреса, вдигна знак „Трайно прекратяване на огъня сега“.

Президентът беше особено енергичен по време на речта си, атакувайки непрекъснато и с удоволствие републиканците и дори хвърляйки от време на време фразата „По дяволите“, за да подчертае емоциите си.

Байдън се включи и в няколко случая на обаждания от залата, отговаряйки на републиканците, които го освиркваха относно двупартийния граничен пакет на Сената, който е в застой: „О, не ви харесва този законопроект, нали? Вижте фактите. Знам, че знаете как да четете“.

Байдън дори предизвика викове от двете партии „Не!“ когато попита: „Хора у дома, някой смята ли, че данъчният кодекс е справедлив?"

Редица републиканци в Камарата започнаха да стават и да напускат залата, докато Байдън обсъждаше повишаването на данъците за милиардери и корпорации. Други останаха на столовете си и поклащаха глави.

„Кажете на Хънтър да си плати данъците“, изкрещя конгресменът Марджъри Тейлър Грийн на Байдън, докато той обсъждаше американците, които укриват данъците си.

Байдън изложи своите икономически ценности: синдикати, фабрични работни места, средна класа и по-ниски цени на лекарствата, отпускани с рецепта.

Той се опита да представи нивото на безработица от 3,7% и инфлация от 3,1% - спад от високите 9,1% през 2022 г. - като победа.

Според него икономиката на САЩ е обект на завист по света.

Той посочи, че разликата в расовото благосъстояние е най-малката от 20 години.

Администрацията на Байдън представи политиките си като лек срещу икономическата стагнация и неравенството между общностите.

"Свободата и демокрацията са подложени на атака както у дома, така и в чужбина по едно и също време", каза Байдън, като призова Конгреса на САЩ да подкрепи усилията на Украйна да се защити от руското нахлуване. "Историята ни гледа", добави американският президент.

"Владимир Путин напредва, а Украйна може да се защити с още помощ", подчерта Байдън и изказването му беше посрещнато с овации, съобщава Би Би Си.

Американският държавен глава също обеща, че Съединените щати ще имат траен ангажимент към НАТО и европейската сигурност. "Ако страната ни се отдръпне от Украйна, Европа е изложена на риск", категоричен беше Байдън.

Байдън бързо постави в центъра на вниманието заплахите у дома, споменавайки за щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г., организиран от поддръжници на Тръмп, които през 2020 г. се опитаха да анулират резултатите от изборите. Американският президент отправи призив да се противодейства на заплахата за демокрацията.

"Моят предшественик - и някои от вас тук - се опитват да погребат истината за 6 януари - аз няма да го направя", каза Байдън.

"Това е момент да се каже истината и да се погребат лъжите. Ето една проста истина. Не можеш да обичаш страната си само когато печелиш", подчерта президентът на САЩ.

"Моят живот ме е научил да приемам свободата и демокрацията", каза Байдън. "Бъдеще, стъпило на основните ценности, които са определящи за Америка - честност, порядъчност, достойнство, равенство. Да уважаваме всички. Да даваме на всеки справедлив шанс. Да не даваме подслон на омразата. Сега някои други хора на моята възраст виждат различна история - американска история на обида, отмъщение и възмездие. Аз не съм такъв", посочи Байдън.

Президентът на САЩ обърна внимание на своите постижения в областта на инфраструктурата и производството, като настоя Конгресът да одобри повече помощ за Украйна, по-строги правила за миграцията и по-ниски цени на лекарствата. Той също така се опита да напомни на избирателите за ситуацията, която наследи, когато встъпи в длъжност през 2021 г. сред бушуваща пандемия и свиваща се икономика.

 


Поставете оценка:
Оценка 2 от 90 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    187 20 Отговор
    Бай пън:" добре съм много съм добре май памперса пак ми натежа".
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 US Мърдян

    174 16 Отговор
    Аудиенция при деменция.
  • 4 Бай Пън

    154 13 Отговор
    Не съм добре, а съм супер. От нищо не вдявам и за нищо не ми дреме. Е тва е живот! Благодат Рангеле!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Видял

    23 140 Отговор
    Дядо Джо каза че ще ви изхвърли ушанките в казана
  • 7 Златка

    134 11 Отговор
    Тия демократите още си дъвчат 6 януари
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бай Лисан

    147 15 Отговор

    До коментар #8 от "един":

    Ми като те кефи Джо Зомби, вземи си го у вас.
    Ама го дръж на балкона, че ще ти усмърди къщата.
    Абе, по-добре си вземи пор.
    Той поне не лъже

    Коментиран от #76

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Напиши коментар

    126 18 Отговор
    Тръгнаха САЩ да "закриват" Русия - сега - когато се сражават за независимост - това е известно като филми и т.н., Русия най-галантно изпраща на новата държава САЩ около 3-4 линейни кораба - някакви си там с оръдия - да циркулират по пристанищата един вид, после - Русия се притичва по време на Гражданската война - тук не знам какво.

    Русия - тоест - Сталин спасява САЩ при Ардените - подпомага, айде - не точно да спасява един вид, но Сталин с какво е бил длъжен да "натиска" от Изток Хитлер - можеше да се направи на разсеян.

    Отделно - Русия промени много света - социалните придобивки на социализма се - "прекопираха" в целият Западен свят и в Китай - в момента нямаме бедност, неграмотност.

    Или имаме.
  • 12 Зелен Демократ

    115 10 Отговор
    Не възрастта ме тревожи, а функционирането на мозъка. За радост при г-н Байдън нещата са наред, функциите са спорадични, с елементи на халюцинации, бели петна на паметта големи като чаршафи и налудности гарнирани с много цинизъм и голо самочувствие! Всичко това ми дава повод да направя един Респектиращ Поклон пред Нашият велик Водач

    Коментиран от #13

  • 13 Бай Лисан

    93 7 Отговор

    До коментар #12 от "Зелен Демократ":

    Абе така, ама иначе много хубаво пада по стълби човека.
    Дай му стълба на Джо, и гледай как ще се измеремети.
  • 14 да бе

    95 7 Отговор
    Казал е на срещата - "не бойте се ,аз съм от рода на Дънкан Макалауд " , ще изкарам още три мандата...
  • 15 Тото

    130 8 Отговор
    козяка е разгромен, атлантическата империя на злото си вдигна кракът от вратът на тигъра !!!! Русия ще унищожи напълно и окончателно своите врагове!!!!! За България все още не е късно да поеме във правилната посока и да не се бърка във конфликти които не ни засягат!!!!
  • 16 Лост

    63 7 Отговор
    Чорть поберить тебя -му отговорили ехото.
  • 17 Мижав интерес

    100 8 Отговор
    Почти никой не го гледа. За какво да си губят времето като старикът е марионетка с един крак в гроба.
  • 18 Не ме интересува

    133 8 Отговор
    НАТО. Още по-малко ЕС, придобиващ очертанията на военнополитически съюз в нарушение на всички основополагащи принципи и документи на ЕС под ръководството на неизбираната от европейците Лайен, "фондът за мир, реално е фонд за война". Ако казаното от Фицо е вярно, "че настръхва от плановете на срещата в Париж" и изявлението на Тагарев: "Да, трябва да се готвим за война" по една голяма медия. То тогава онази карта, на която България и Румъния трябва да се бият в Одеса сериозно трябва да притесни българите, дори да е фалшива. И казаното от Денков: "Докато съм премиер България няма да изпраща военни в УКР" буди тревога. НАТО ни готви за пушечно месо, докато приятелски ни потупва по рамото. Няма да се изненадам ако ястребите демократи въведат военно положение, което да отмени изборите, за да нахлуят в Одеса чрез провокация. България категорично няма място в агресивни организации и съюзи, използващи ни за собствените си лични амбиции.

    Коментиран от #78

  • 19 Спомена и Москва за нещо

    59 4 Отговор
    относно нещо си, ама тук не го пише:)
  • 20 долу сащ

    114 7 Отговор
    вие като напредвахте в либия ирак югославия, не беше ли под заплаха целия континент????
  • 21 Истината

    124 6 Отговор
    Ние хората с глави знаем много добре че опорката че Русия щяла да напада Европа е прах на тупан !

    Коментиран от #29

  • 22 Как напредва Путин бе?

    89 6 Отговор
    Нали още преди година каза, че е загубил войната?
    И като дадете милиардите, от къде ще купите снарядите?
    Или те са за украинската пералня и процентите? Докато се издири последния украинец.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Просто

    77 6 Отговор

    До коментар #21 от "Истината":

    бизнеса го изисква.
    Трябва да се плаши, ако искат да скубят уплашените.
    Така уплашиха и шведското джудже за да завре и Швеция между шамарите!

    Коментиран от #34

  • 30 е567

    64 5 Отговор
    Разбира се , кой би си помислил , че са заплашени военните бази на нато , а не Европа .
  • 31 Безпристрастен

    107 8 Отговор
    Надявам се някой да обясни най-после защо Украйна е толкова важна за демокрацията и защо Путин е опасен за Запада, с какво ни заплашва?
    Който го направи и ме убеди в това ще получи 100 евро превод, казвам го сериозно, за 2 години така и не прочетох или не чух достоверен анализ, който да доказва това, само гръмки и кухи фрази!

    Коментиран от #134

  • 32 Артилерист

    85 7 Отговор
    Нелепо е да се поставя остро и съжалително необходимостта от помощ за Украйна, от страна на Байдън, след като НЕ Е РАЗРЕШИЛ ДА СЕ РЕАЛИЗИРА ПОСТИГНАТО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕТО НА КОНФЛИКТА МЕЖДУ УКРАЙНА И РУСИЯ. Няма и месец след началото на конфликта-през март 2022г.-двете страни се договарят в Истанбул да прекратят войната. Това е факт, който не е тайна и за него има преки свидетели. Но Байдън къса този договор ЗА МИР и нарежда чрез Джонсън ВОЙНАТА да продължи. Какво се прави сега Байдън на човек с напреднала деменция и едва ли не сълзливо настоява за по-бързо отпускане на помощта ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ВОЙНАТА. Хич не е трудно да се досетим кои се хващат на подобна манипулация...
  • 33 Българин

    27 3 Отговор
    Миленее пак те е домързяло и си карал на гугъл транслейт 😉
  • 34 Зелен Демократ

    51 2 Отговор

    До коментар #29 от "Просто":

    Всъщност се плаши само плебса, елитите вършат всичко по сценарий и проблема е в тов
    , че сериозно се мислим за Богоизбрани, с право на благоденствие и съществуване, докато редовия евро-плебей има право на кислород, вода, храна и желания само толкова , колкото Ние решим! Това е Нашата Философия, всички приказки за Демокрация и Свобода засягат Нас, а не вас!
  • 35 Лукавия

    81 2 Отговор
    Байдън е един хванат за топките истеричен старец. Но наистина е събирателен образ на Голямото Зло.

    Коментиран от #39

  • 36 Трол

    34 3 Отговор
    Говорит Вашингтон.
  • 37 Нойко

    56 3 Отговор
    Ха сега да видим 1-2 дни по-късно дали ще си спомни какво е говорил :) И дали е пълнил найлончето... Как беше в рекламата - "Благи спомени" !
  • 38 Ей стига бе

    34 2 Отговор
    днес е празник бе стига с тия дивотии
  • 39 Баш Лукавия

    3 56 Отговор

    До коментар #35 от "Лукавия":

    Се намира в Кремъл.
  • 40 БАЙ ДЪН

    46 2 Отговор
    куку ригу съм

    Коментиран от #41

  • 41 Ха ха

    3 43 Отговор

    До коментар #40 от "БАЙ ДЪН":

    Бай Дън + Пу Тин = Отвсякъде Изкукуригали.
  • 42 Този дъртак халюцинира,

    52 2 Отговор
    само караконжюли вижда. Когато Тръмп го замести, Европа ще кротне!

    Коментиран от #103

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Мими

    51 2 Отговор
    Стареца пак бръщолеви глупости, айде да го сменят скоро че вече не се търпи
  • 45 Васко Делчев

    63 3 Отговор
    Тоя с тая куха тиква няма ли да му свършат батериите та да спре да плещи глупости...... Путин не е заплаха за нас а САЩ. Дайте да мислим как да се отървем от тази Империя на злото, иначе добро не ни чака...
  • 46 Чочо

    13 7 Отговор
    Плугчиева: "НАТО, а не ЕС трябва да се занимава с превъоръжаване и милитаризация".
  • 47 Вервам му!

    36 2 Отговор
    Памперсмен общува с отвъдното и от там получава прозрение. Духовете постоянно му нашепват и той е винаги информиран.
  • 48 Малчо

    43 2 Отговор
    Господ го вика, но той продължава да упорства и да настоява да тръгнем всички с него. Казанът му е готов, не виждам от какво се страхува, все пай и ада е правен за хора.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Препарираният памперс

    55 1 Отговор
    да обясни защо уволни Нуланд, която е казала пред прокурорите как Байдън задължава Порошенко да уволни прокурора открил дело срещу сина му за незаконни пари от Борисма и как взима 2 млрд.Байдън за помощ на Украйна.
    Ето кой започна войната
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Герен

    38 1 Отговор
    ТИ ТИ ТИ СИ ВИНОВЕН БАЙ ДЕМЕНЦА. ТИ ПОДТИКНА НАРКО ПРОСЕЩИЯТ ЗА ВОЙНА. А СЕГА ГО ИЗОСТАВИ. ТО НАРОДА (НЕ ЗНАЯ КАК СА СЪГЛАСНИ ЕДИН 84 ГОД СТАРЕЦ ДА ГИ УПРАВЛЯВА) ТЕ ЩЕ ТЕ ИЗРИТАТ ЗА ВИНАГИ. И КАТО ДОЙДЕ ДРУГИЯ ОКРАИНА ЩЕ ФАЛИРА. ЗАРАДИ ТЕБ.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ВКК

    43 1 Отговор
    А вие какво търсите в Европа? Все пак САЩ са в Америка.
  • 58 бай бай

    42 2 Отговор
    Изкуфялата пенсия сега ли се сети, че когато правят преврати по границите на РФ, налагат незаконни санкции, взривяват газопроводи и подкрепят терористична военна хунта, това ще доведе до война в Европа?
  • 59 127

    45 1 Отговор
    европа е под заплаха от вас не от путин
  • 60 Господин байден

    42 1 Отговор
    Явно е обхванат с анти руска истерия
    Имаше във времето един министър на отбраната на съединените щати казваше се форестал и скочи от осмия етаж на болницата в която лежеше викайки руснаците идват
  • 61 Ленин

    17 2 Отговор
    Хайде, почна се!
  • 62 Трепери

    38 2 Отговор
    Опикан старчок!
    И твоя гроб ще остане обрасъл с тръни, като този на Брежнев!
    Дано не се бавиш много, че големи бели направи!
    Украинците ще ти помогнат!
  • 63 Хачо

    40 2 Отговор
    Айде стига глупости. Европа не е под никаква заплаха а само си търсите повод да продължите войната.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Факти

    3 47 Отговор
    Байдън може да е всякакъв, но при него икономиката е бетон, а това винаги е било най-важно за народа. Инфлация 3,1% и безработица 3,7% - колко развити държави могат да се похвалят с такива цифри? Помня, че Тръмп беше обещал по-ниски данъци за хората, а по време на неговия мандат се случи точно обратното - данъците се вдигнаха за тези със средни доходи и паднаха за големите риби като него.

    Коментиран от #67, #75, #121

  • 66 Асан

    29 1 Отговор
    Смешник и като млад и като дърт
  • 67 Сократ

    37 1 Отговор

    До коментар #65 от "Факти":

    Затова ли дълга на сащ вече е 34,5 трилиона долара?
  • 68 Механик

    41 1 Отговор
    Решихме да съсипем Русия. Даже си намерихме едни украинци, дето да умират вместо нас. Уж всичко бяхме поготвили, па то какво стана.....
    И тоя Путин и тпй много гаден излезе. Не ще да мре гадината и вместо популярноста му да пада, тя се вдига.
    Май, голям го вадим, ама мек?!
  • 69 Дрън дрън та пляс

    24 1 Отговор
    Стига всява паника бе старец
  • 70 Гост

    39 1 Отговор
    Европа живеем до Русия и нафтата ни е 1.5 Евра. Цял свят ни се смее как ни кордисаха. Европа си изглупя много сериозно.

    Коментиран от #96, #132

  • 71 стига с тоя

    25 1 Отговор
    дърт пе-дераст,
  • 72 Гост

    37 1 Отговор
    Кой затри Украйна? Помня, че Путин който обвиняват за тая работа, години наред предупреждаваше, че така не е харашо работата.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 В. Борисов

    38 2 Отговор
    Ужасен лицемер е този байдън, разпали война с Русия, за да унищожи европа и Русия, а сега се прави на защитник на европейците. Ако се чудите защо европа потъва икономически и стандарта на живот пада бързо - виновни са американците, те решиха да жертват европа, за да спасят умиращата си световна хегемония.
    Разбира се европейците сами са си виновни, без съпротива изпълняват самоубийствените заповеди от сащ.
  • 75 В. Борисов

    22 2 Отговор

    До коментар #65 от "Факти":

    Бетон е икономиката на сащ, верно е това.
    За това е потънала на дъното с дълг от над 34 трилиона, които никога няма да върне, бездомници и мигранти по улиците, ужасяваща престъпност и мизерия.

    Байдън може да е всякакъв, но при него икономиката е бетон, а това винаги е било най-важно за народа. Инфлация 3,1% и безработица 3,7% - колко развити държави могат да се похвалят с такива цифри? Помня, че Тръмп беше обещал по-ниски данъци за хората, а по време на неговия мандат се случи точно обратното - данъците се вдигнаха за тези със средни доходи и паднаха за големите риби като него.

    Коментиран от #84

  • 76 Ха така

    3 31 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Лисан":

    Сега ситуацията е подобна както през всв, дали да оставят Хитлер да се налудува.Сега дали да оставят путин да се налудува.Така и не се взеха май поуки какво се случи тогава
  • 77 БГ. Патриот

    1 25 Отговор
    Долу росия!
  • 78 Роко

    1 17 Отговор

    До коментар #18 от "Не ме интересува":

    Що пак русофилите ни тикът да гледаме оня филм който гледахме и знаем как завърши и да си мислят че това време ще се върне обратно

    Коментиран от #85, #114

  • 79 Йонко Евреина

    31 1 Отговор
    Голям майтап: 33 г НАТО напредва към руските граници, Европа била застрашена. Интересно, анакондата колко още ще издържи, да прилага хватката си!?
  • 80 696

    32 0 Отговор
    Байън защитника на европа, по нево нареждане удариха Сърбия.
  • 81 Илиев

    20 0 Отговор
    Деменцията влияе зле. И доста глупости се казват
  • 82 Някой

    25 1 Отговор
    Много се закахърила Деменцията за Европа. Само че, нещо не виждам Европа да напредва. А точно обратното. Най-силните и икономики са в рецесия.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Факти

    1 21 Отговор

    До коментар #75 от "В. Борисов":

    Няма значение колко е дълга, а колко е като процент от икономиката. Американският е около 120%, а китайският е над 200%. Не съм ви чул копейките да ревете за китайския дълг, а само се надъхвате как Китай щял да срине Америка. Няма значение колко дължиш ако вадиш предостатъчно да си плащаш вноските. България с малкия си дълг е цъфнала и вързала. Русия също. Аз съм магистър по финанси, но не очаквам една копейка да разбира от икономика. Вие сте известни с тоталните икономически програми - хиперинфлации, фалити, мораториуми на плащанията и тем подобни.

    Коментиран от #87, #88, #90, #113

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Читател

    20 0 Отговор
    Този дъртак мирише на почва въвлича Европа във война. Това е най неудачния и безличен президент на щатите.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 тц тц

    23 0 Отговор

    До коментар #84 от "Факти":

    Има една поговорка - като знам какви инженери излизаме ме е страх на доктор да отида, та и с твоята магистърска степен е същото:)
    Ето и един факт за твоите господари - за 2023г. бездомните в САЩ са 28 милиона и то по официални данни, по неофициални сигурно са поне 50. Няма и не е имало друга държава в света, в която бездомните да са 10% от населението.

    Коментиран от #112

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Реалност

    16 2 Отговор

    До коментар #84 от "Факти":

    Това за което говориш се паритет на БВП спрямо покупателната способност, а в тази класация Китай е на първо място, а САЩ са на четвърто, Русия пък измести Германия от петото място, ако не вярваш виж в сайта на Световната банка "икономисте".
  • 91 Кака

    11 0 Отговор
    Преди няколко години на 8 март, обявиха началото на Ковид пандемията и чипосването с ваксини. Честито днес на тази знаменита дата пак ще празнуваме.
  • 92 СлаваНаПутин

    25 0 Отговор
    И световните терористи - ФАЩ напредваха и в Ирак, и Сирия, и в Либия,и в Афганистан, и в Югославия, но Европа не беше поставена под заплаха, а само невинните хора, които останаха без държави, без домове, без семейства, ограбени и осакатени.
  • 93 Като слушам

    23 0 Отговор
    и гледам, най-страшното е, че не се отказват да ни тласкат към война. Хора, всичко ще приключи за минути! Ако имате деца(не се отнася за джендърите)
    не спете!
  • 94 Абе

    20 0 Отговор
    Стига сте плашили хората. Русия няма никакъв интерес да напада Европа.
  • 95 Патриот

    23 1 Отговор
    Колкото и помощ да изпращате на Украйна,Русия ще победи,а в краен случай всички ще изгорят в ядрения ад.
  • 96 Ха така

    1 23 Отговор

    До коментар #70 от "Гост":

    Има ли някой да не знае кой и как ни натресе бкп бе червени муфлони.И руския комунизъм какво донесе на света.Сега същото е с брикс

    Коментиран от #102

  • 97 Стоян

    1 19 Отговор
    А ми дайте им далекобойно уръжие за да ударят и те по мирните граждани както правят мръсните терористи от Москва, пък тогава ще ги видим що за ербаб са тези чекисти малко им трябва на украинците за да ги прогонят по московските фашисти!
  • 98 Лилавата магьосница от Сатурн

    6 0 Отговор
    Кви филми ни прожектират
    Почва да ми става скучно.
  • 99 Перо

    11 0 Отговор
    Тоя е на черешата! Да идва Тръмп по-бързо!
  • 100 Аз съм

    11 0 Отговор
    Тия американци пак драматизират,типично в техен стил.
    На тоя клоун пак някой му е написал,какво да говори.
    Тея луди ли са,под кава заплаха е Европа!?
    Та Путин не може да се справи вече няколко години с Украйна,че ще напада Европа!
    Той не е толкова луд и безразсъден,че да го направи.
  • 101 бай Пън

    11 0 Отговор
    Къде ми е коня да падна от нега ?
  • 102 така е

    25 0 Отговор

    До коментар #96 от "Ха така":

    Но най добрите и спокойни години на България бяха именно тия - 1945 - 1989 година !!!

    Коментиран от #106

  • 103 Моряка

    19 1 Отговор

    До коментар #42 от "Този дъртак халюцинира,":

    Едва ли Европа ще кротне скоро,докато я управляват помощник акушерки,геронтофили,меки китки,есесовски внуци и даже един индиец.

    Коментиран от #105

  • 104 Транзистор

    2 18 Отговор
    Все по-сложно става там и е възможно при нас да стане още по-сложно. Факта че Макрон и Байдън няколко пъти казват че, Руската армия може да излезе и извън Украйна и да продължи на запад не е случаен. Ако това стане никой няма да успее да се спаси, Тези рушат и взрвияват , крадат и изнасилват по пътя си. Защо всички от ЕС се услушват и чакат доказателство вместо да струпат всички сили по границата на ЕС? Дано всичко да се размине.

    Коментиран от #110

  • 105 Транзистор

    0 11 Отговор

    До коментар #103 от "Моряка":

    От друга страна руски фашисти и луд ботокс

    Коментиран от #108, #117

  • 106 Роско

    0 11 Отговор

    До коментар #102 от "така е":

    Приличат на спокойствието в Русия в момента, тишина, а си гъкнал а си се самоубил.

    Коментиран от #111

  • 107 Гробаря

    16 0 Отговор
    Тоя дъртак реве за права лопата. Чакаме го. Защо го поддържат изкуственно само да налива бензин в огъня и да насъсква другите малоумници. Той явно усеща че краят му е много скоро и иска да повлече човечеството подир него.
  • 108 ВЕФ

    12 0 Отговор

    До коментар #105 от "Транзистор":

    А от другата луди сатанисти и деменцията .
  • 109 Този

    15 0 Отговор
    да каже една истина: Русия напредва
  • 110 ВЕФ

    13 0 Отговор

    До коментар #104 от "Транзистор":

    Стига с лъжите.
    800 бази по светът .
    Отдавна са го копирали .
  • 111 Броско

    5 2 Отговор

    До коментар #106 от "Роско":

    Алексей и нотариуса последно се
    ,,самоубиха ,, а путлер го няма тук .
    Що така
  • 112 Бръц

    2 1 Отговор

    До коментар #88 от "тц тц":

    20% и повече.
  • 113 Пу и финансист

    14 1 Отговор

    До коментар #84 от "Факти":

    Цялото ЕС спасява Гърция от дълга и .
    От ден на ден по зле става .
    А да пуснеш печатницата , всеки може така .
    Дял от икономиката на САЩ в световен мащаб 34% преди , сега 15% голям финансист на Китай сега 35% .
  • 114 Един

    12 0 Отговор

    До коментар #78 от "Роко":

    Режисьор ги прави и двата филма .
    Полза за нас пак няма , само копаем дъното .
  • 115 АБЕ

    17 0 Отговор
    този пенсионер е опасен за движението в сащ и с лъжите си ще вкара ЕС във война както го сториха с Украйна и сега им помагат с наставления от далече и оправя военния бюджет на САЩ
  • 116 мишо

    16 0 Отговор
    "Свободата и демокрацията са подложени на атака както у дома, така и в чужбина по едно и също време......"Бъдеще, стъпило на основните ценности, които са определящи за Америка - честност, порядъчност, достойнство, равенство. Да уважаваме всички. Да даваме на всеки справедлив шанс. " Джо на това и мало.....умните. слабоу...мните и иди...отите няма да повярват . Не мисля,че освен теб някой да повярва на това, тая песен която я пеете от 80 години вече няма кой да я слушат .
  • 117 Моряка

    24 0 Отговор

    До коментар #105 от "Транзистор":

    За разлика от тебе,аз съм посещавал много десятки пъти руски и украински пристанищни градове,но униформени бабаити с емблема SS съм виждал само в Мариупол,Одеса,Николаев.Същите изгориха над 50 живи мирни хора в Одеса и 38 живи милиционери в Мариупол- май 2014г.Последното съм го видял с очите си.Ако и ти беше видял тези шегички на украинските фашаги,сега щеше да викаш viva Путин,а не да ми се правиш на транзистор.
  • 118 Изживял

    15 1 Отговор
    вече живота си, деменцията иска да завлече целият свят със себе си! Лошото в случая е че европейските лидери не си дават сметка за това и му вярват.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Истината е друга

    18 1 Отговор
    Напротив Байдън, Европа е заплашена от САЩ! Вие я унищожавате, защото ЕС вие трън в очите! За нещастие начело на ЕС е една жена, която следва вашата политика на унищожението на ЕС!
  • 121 Що много словесна плява

    5 1 Отговор

    До коментар #65 от "Факти":

    Де да беше така. Тези цифри си ги нагласят както им е удобно.Обикновенно е по 2.
  • 122 БгТопИдиот🇧🇬

    7 1 Отговор
    Кукумицин се "загрижил " за ЕССР 2 !
  • 123 ФАКТИ

    6 1 Отговор
    ТОЧНО ОБРАТНОТО.
  • 124 Един от многото8293

    8 1 Отговор
    Какво си се загрижил за Европа бе дрът и изкуфял кравар.
  • 125 777777

    16 2 Отговор
    Вярно е,че европа е под заплаха,но не от Русия,а от апетитите на САЩ, за надмощие в света,и за завладяване на севера и ограбване на природните ресурси на руската държава. САЩ вече са опоскали всичко в държавата си,и вече се чуди кого да нападне,и да му използва природните ресурси.С Украйна започна да удря на камък,Китай им се опълчи,и сега са разкрачени,и се чудят кого да ударят. В Афганистан удариха на камък,арабите воюват с Израел...и къде,къде...ще продължават да приемат нови членове за НАТО ,че да могат да влязат нови сили за пъклените им планове. А уж НАТО бяха организация за защита от войни....ДА,АМА НЕ ! както преди време казваше нашия Петко Бочаров. НАТО се оказа една терористична организация в световен мащаб.Както напоследък гледам абривеатурата НАТО се разкодира така : Нацистко Американска Терористична Организация / НАТО /,пък и като се виждат дейностите с коино се занимава,изобщо не отговарят на омиротворителни ...
  • 126 Тоя прекалява

    12 1 Отговор
    Световният жандарм е САЩ, а Упсала му приглася
  • 127 ХА ХА ХА

    5 0 Отговор
    ФЕЙК КОМЕДИЯ.
  • 128 Брат Пит

    9 0 Отговор
    Вземете си я вашата свобода и демокрация и си я откарайте зад океана откъдето се довлякохте.
  • 129 Под какеа заплаха е Европа

    9 1 Отговор
    бре деменция лъжлива? :)) Мръсник! Съсипахте Украйна и Европа! Стотици хиляди измряха заради вас!
  • 130 Ей, шматки!

    0 3 Отговор
    Ние сме част от ЕС и НАТО а не от РФ!!!
    Русофилите да хващат пътя за мАсква!!!
  • 131 Дрън дрън

    6 1 Отговор
    Кой му вярва на восъчния дън-ер. Изгубил напълно връзка с кораба майка.
    Путин и Лавров постоянно обясняват, че нямат никакви намерения и мераци да нападат когото и да било след Украйна. Но са готови да отговорят на всяка агресия срещу тях. Макаронът специално е предупреден, че с Макарония няма друг вариант да воюват освен със сармати и булави (древни български понятия), ако кукуфайникъг геронтофил не си влезе в релси. Макоронското куку вдява ли какво му се каза? Путин не е покер играч, не блъфира. Предупреждава веднъж. Вторият път му е бомби и ракети.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Възраждане

    1 0 Отговор
    Болните русофили пак са наакали коментарите.