Last news in Fakti

9 Март, 2024 04:43 1 091 2

Демократите са притеснени, че кандидат за Белия дом от движението "Без етикети" може да навреди на Байдън ВИДЕО

  • демократи-
  • сащ-
  • джо бадън-
  • избори-
  • без етикети

Новото политическо движение има амбицията да представлява "разумните американци"

Трети кандидат за президент може да дестабилизира президентската кампания на Джо Байдън, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Американско политическо движение, нарекло се "Без етикети" и представящо се за национално движение на разумните американци, обяви, че ще започне идната седмица процес по излъчване на кандидат за президент. Засега конкретно име на кандидат не е посочва, но американски медии съобщават, че няколко политици, свързани с движението са отказали да се кандидатират за президент.

Представители на демократите изразиха опасения, че движението ще отнеме гласове от Байдън, което в крайна сметка може да е от полза за републиканеца Доналд Тръмп.

Според Майк Роулингс, лидер на движението, 800 делегати ще гласуват почти единодушно в подкрепа на издигането на кандидат за президент.

Райън Кланси, отговарящ за стратегията на движението, каза, че то ще обяви на 14 март процес за официален подбор на кандидат за президент.

"Без етикети" е основано през 2009 г. от Нанси Джонсън, която е участвала в събиране на средства за демократите. Лозунгът на движението е "Нито вляво, нито вдясно. Напред". В интернет движението се представя като решение за многото избиратели, които не са удовлетворени от избор между Байдън и Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така ли

    2 0 Отговор
    той бай издън и сам може да си навреди ако го оставят сам…
  • 2 А какво става с Кенеди Джуниър

    1 0 Отговор
    Няма ли да се явява като независим?