Last news in Fakti

9 Март, 2024 07:04 1 926 7

В Тексас отхвърлиха искове срещу имиграционна програма на Байдън за спонсориране на мигранти

  • тексас съд-
  • имиграционна програма

Тя позволява на стотици хиляди мигранти от Куба, Хаити, Никарагуа и Венецуела да кандидатстват за законно пребиваване в САЩ

В Тексас отхвърлиха искове срещу имиграционна програма на Байдън за спонсориране на мигранти - 1
Снимка: YouTube

Съдия от щата Тексас отхвърли искове на републикански щати срещу програмата на администрацията на президента Джо Байдън за спонсориране на мигранти, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Програмата позволява на стотици хиляди мигранти от Куба, Хаити, Никарагуа и Венецуела да кандидатстват за законно пребиваване в САЩ.

Съдия Дрю Типтън от окръжния съд във Виктория, Тексас, заяви, че 21-те щата, начело с Тексас, нямат право да атакуват програмата, тъй като не могат да докажат, че тя е причинила някаква вреда на въпросните 21 щата.

Около 234 000 кубинци, хаитяни, никарагуанци и венецуелци са влезли в САЩ по програмата към ноември 2023 г., по данни на министерството на вътрешната сигурност на САЩ. Но тези мигранти трябва да имат американски спонсор и да влязат в страната по въздух, за да могат да останат законно.

В решението си съдията Типтън отбелязва, че броят на хората, незаконно влизащи в САЩ от четирите държави по програмата е намалял драстично с до 44%.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаа

    38 2 Отговор
    Това не е програма на Байдън, а сатанински план на евреите дето го командват

    Коментиран от #2

  • 2 пепи

    40 1 Отговор

    До коментар #1 от "мдаа":

    Същия план дето е и за Европа
  • 3 Готвач

    30 3 Отговор
    Със сигурност републиканците ще спечелят изборите в САЩ ! Съдията от Тексас е явно техен активен член и много им е помогнал с решението си! Да ни е честит Бай Дончо!:) Той, е много хубав човек и със сигурност ще възроди САЩ , но за сметка на това със сигурност ще зареже целият Свят , включително и ЕU ! Да , ама именно САЩ предизвикаха войната в сърцето на Европа! А , сега ще ни оставят да духаме супата!
  • 4 Байдън

    24 1 Отговор
    Си свърши работата. Земя, плодородна при това в центъра на Европа. Война за изчистване на населението до последния украйнец. Раздаване на много пари, като проценти са за раздаващия. Разузнавателни бази по границата на Украйна с Русия. Години наред лаборатории с опитни зайчета украйнци . Ами стига толкова, какво повече ти трябва.
  • 5 българина

    11 0 Отговор
    самото финансиране на чужди хора малка щета ли е?!?? заплатата на съдията е щета, защото не пази интереса на данъкоплатеца на сащ, а на навлеците минали незаконно границата
  • 6 Порно

    9 0 Отговор
    Програма за узаконяване на избиратели
  • 7 Българин

    2 0 Отговор
    До 3.А ти какво искаш,ядрен конфликт ли.То не че на наглите американофили ще им е за първи път.За тя който е на друго мнение е враг .