Last news in Fakti

9 Март, 2024 08:03 986 20

Най-малко 20 убити за 24 часа при израелските удари срещу Газа

  • израел-
  • ивицата газа-
  • убити-
  • ранени-
  • деца

Деца са убити в резултат на израелски обстрел на района Завайда

Най-малко 20 убити за 24 часа при израелските удари срещу Газа - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Най-малко 20 души са били убити през последното денонощие в резултат на израелски обстрел и въздушни удари в централните и южните части на ивицата Газа, съобщи палестинската агенция WAFA.

Най-малко 12 души са станали жертви на въздушни удари по две жилищни сгради в село Ал-Карара, разположено близо до град Хан Юнис. Десетки палестинци бяха ранени, а още няколко са под развалини и са в неизвестност.

Най-малко 8 души, повечето от които деца, бяха убити в резултат на израелски обстрел на района Завайда в централната част на палестинския анклав, съобщава агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Широко затворени очи

    19 6 Отговор
    Макарон няма ли да праща войски, а германистан пари и оръжие?

    Коментиран от #3, #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Търновец

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "Широко затворени очи":

    Макрон е Еврей и топ на банка Ротшилд и банката бързо навлиза в София - собственик е на дълговете на Юнайтед Груп - нас ни зарибяват.
  • 4 Антитрол

    18 7 Отговор

    До коментар #2 от "САЩ":

    Е малка подробност че Израел преди това анексира техни земи ама в името на праведната пропаганда не е удобно да се споменава нали. Реално нападнаха собствените си земи а не Израел ама и това не съответства на праведната пропаганда нали. Иначе украинците имали право да прогонят "окупаторите" обаче палестинците нямат право да прогонват окупаторите защото са евреи а чичко Сорос също е евреин.
  • 5 Българин

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "САЩ":

    "Браво сами си го изпросиха защо нападнаха Израел"

    Само където Израел съществува на заграбени от палестинците земи - ако Ердоган заграби част от България създаде севернотурска държава в Кърджалийско и ние я нападнем за да си върнем земите според вашата пропаганда нападаме Турция нали и те имат право да ни унищожат.

    Ех как ли няма да се извъртите за някое центче.

    Коментиран от #6

  • 6 Така е

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Оттам е и приказката че победителите не ги съдят. Едни навремето избиха 70 000 души в два града с две атомни бомби, никой не ги е осъдил

    Коментиран от #8

  • 7 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 5 Отговор
    МАЛКО ВРЕМЕ ............ ОСТВА ZA ТЕРОРИСТИТЕ "ХУТИ" ............... ФАКТ !
  • 8 Търновец

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Така е":

    При взривяването на двете атомни бомби за минути умряха повече от 150000 невинни хора, и до ден днешен в Япония се лекуват около 5000 човека. Хари Труман - Еврей - заплаши с трета атомна бомба и Япония капитулира. Ако бомбите бяха взривени на повърхността ефектът щеше да е много по малък и много по малко хора щяха да загинат но Труман взриви бомбите на около 500 метра над повърхността с много повече убити и разрушения. Още не е съвсем ясно дали Кенеди наистина отказа да даде атомни бомби на Израел, кой тогава снабди Израел?
  • 9 Парталели

    5 3 Отговор
    Лицемерието и двойните стандарти на Западния Атлантически Свят най-добре се виждат като се сравни политиката към Украйна и Газа.
  • 10 Санкции

    1 5 Отговор
    Къде са санкциите към Израел?

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 незнайко

    0 1 Отговор
    Ето това е ВОЙНА не като в Украйна, но ЕВРОПА не говори за нея !!!
  • 13 Антитрол

    3 0 Отговор
    "Какви кючеци и гюбеци мятаха когато хамас нападнаха беззащитни хора помните ли. Сега ще плащат и плачат още много"
  • 14 Оня с коня

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Санкции":

    Санкции трябва да има към палестинците и ХАМАС! Светът много добре видя кои са убийците и какво направиха. Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?
  • 15 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    3 1 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен
  • 16 Мюслюманин

    3 1 Отговор
    Египет е 110 милионна държава, толкова ли не могат да ги приберат тия палестинци, не виждат ли че Израел си иска земите обратно? Египет и палестинците нали са братя по вяра, мюслюмани и т.н. братски народи - колко му е да си ги приберат за да спрат да умират палестинци, деца - всичките бежанци. Очевидно няма друго решение.. те са на египетската граница. Освен да се измятат в морето или какво? Тоя свят тотално пощуря. Такива половинчати помощи като на Швеция нищо не става. Египет незабавно трябва да си отвори границите и да приюти бежанците! Катар, Бахрейн, Кувейт също. Европа приютява векове наред и в момента милиони и милиарди мигранти, а Египет огромна и мощна държава не може да прибере малък брой бежанци, братя и сестри по вяра? Срамота. Айде по сериозно! Саудитска Арабия защо си трайка а не прибере палестинските братя и сестри?
  • 17 Горския

    2 1 Отговор
    За да има мир в региона, палестинците е наложително да мигрират в Египет, Турция и другите богати арабски държави. Европа как прие да мигрират милиони арабски мигранти?. Сега е ред на Катар, Кувейт, Саудитска Арабия, ОАЕ и т.н. да приемат палестинците в своите държави. Няма друго положение.
  • 18 Бесен язовец

    2 0 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.