Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Март, 2024 22:01 1 829 58

Трима цивилни бяха убити при руски атаки в Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • убити-
  • атаки

Нападенията са осъществени в Днепропетровска, Херсонска и Донецка област

Трима цивилни бяха убити при руски атаки в Украйна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко трима души бяха убити, а трима - ранени, при руски обстрел в Днепропетровска, Херсонска и Донецка област в източната и южната част на Украйна, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА, като се позова на местните власти.

В контролираното от силите на Киев село Олгивка, на брега на река Днепър, 58-годишна жена е загинала при артилерийски обстрел, при който е ранен и 49-годишен мъж, каза украинското министерство на отбраната.

Седемгодишно момче пък е пострадало по време на ракетен обстрел близо до жилищна сграда в квартал Корабелни на град Херсон, регионалната столица на едноименната област, над която украинската армия си върна контрола през есента на 2022 г.

Според украинското вътрешно министерство на север е започнал руски артилерийски обстрел срещу градчето Червоногригоривка, близо до Никопол, в Днепропетровска област.

Там са били ударени двама братя на 16 и 22 г. “По-младият е починал от раните си, а по-възрастният е откаран в болница с тежки наранявания. Лекарите се борят за живота му”, съобщи министерството.

В Донецка област на изток, която обект на постоянни сблъсъци между двете армии, 46-годишен мъж загуби живота си при обстрел на град Часов Яр, каза началникът на регионалната военна администрация Вадим Филашкин.

По-рано той съобщи, че близо 200 души, включително 21 деца, са били евакуирани от селата близо до фронта, заради водещите се интензивни боеве. Руската армия завладя градът крепост Аведеевка в този район през февруари и продължава офанзивата си там.

От своя страна украинските военновъздушни сили съобщиха, че днес са свалили 12 от общо 15 ирански дрона „Шахед“, изпратени от Русия към Донецка, Днепропетровска и Полтавска област.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Прав

    51 4 Отговор
    Още чакаме след 2 г война според нашите евро-атлантически медии руснаците да убият първия украински войник и да уцелят военен обект. Уникално смешни.

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 1488

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Евала, брат.
  • 5 Последния Софиянец

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Жена ми го наглежда.Ние сме семеен бизнес.
  • 6 питам

    46 5 Отговор
    В украинските атаки в домбас колко убити цивилни имаше?

    Коментиран от #9

  • 7 Пръц

    33 0 Отговор
    Аман от лопати
  • 8 АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА

    39 5 Отговор
    Най-малко трима души бяха убити, а трима - ранени, при руски обстрел в Днепропетровска, Херсонска и Донецка област в източната и южната част на Украйна, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА, като се позова на местните власти.

    МИР НА ДУШИТЕ ИМ --

    ЗА ТОВА Е ВИНОВЕН-- US --НАРКО ЗЕЛЕТО -
    НЕКА ЗА НЕГО НЯМА ПОКОЙ -СЕГА И ВОВЕКИ ВЕКОВ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 име

    34 1 Отговор

    До коментар #2 от "Прав":

    Как да кажат такова нещо, като укрите не го казват. Те водят загиналите нещастници за безследно изчезнали за да крадат парите за заплатите им. Погребват ги в безименни гробове, руснаците някой ден ще ги намерят тези гробове. А нещастните хорица просто не са имали връзки и пари да се пишат негодни за военна служба.
  • 11 Бесен-_ Язовец

    38 4 Отговор
    Сеха щяха да са живи ако фашистката хунта в Киев подкрепяна от ФАЩ през 2022 г. не беше нарушила минските споразумения
  • 12 Механик

    32 7 Отговор
    Руснаците не са виновни, че имат по модерни оръжия от НАТО.
  • 13 Последния Софиянец

    5 22 Отговор
    От това миене на чинии са ми постоянно мокри ръцете и не мога да пиша, а и в миалното долу няма нет, та все забравям да ви кажа, че няма в мире по пропаднало, продажно, крадливо и лъжливо от пияния блатник и прегладнелия му проскубан балкански раб, а вие си говорете каквото си щете и аз бях заблуден като вас и чаках на оная опoвpъщаната да ме нахрани и се наслушах на лъжи и пиянски истории! Сега си бачкам и всичко е наред, рядко минавам тук да видя старите дрогаре до къде са потънали, понякога даже ми е жал за тях.
  • 14 Отец Дионисий

    4 33 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Котаран бей

    21 3 Отговор

    До коментар #9 от "КОТарАК":

    Ти кажи . Котешкият ти мозък не може да го схване:))
    Причинно- следствена връзка?

    Коментиран от #34

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 реру

    27 6 Отговор
    Слава на Руската армия освободителка на Донбас, Запорожие, Харков, Одеса, Днипро..

    Коментиран от #23

  • 20 не разбирам

    25 2 Отговор
    не се ли усетиха мисирките, че няма какво да броят жертвите. Разбирам, че е лесно да се брои, когато пръстите на едната ръка са повече от жертвите, ама не си заслужава - да идат да броят в Газа, че там е геноцид. Могат да броят делата на любимите им украинци, защото ония обстрелват основно цивилни.
  • 21 бай Даньо

    12 0 Отговор
    Ами защо не са в укритията
  • 22 име

    23 1 Отговор

    До коментар #9 от "КОТарАК":

    Стреляха по Донбас за да ги изолират от украйна и изборите, които хунтата трябваше да проведе след преврата 2014г. В Донбас малко трудно ще си правят манипулации, затова беше по-лесно да ги отделят чрез военен конфликт и да кажат, че там не може да има изб. секции. Дори някорко години не изплащаха пенсии на хората там. А това, че от Донбас им отвръщаха на огъня и че е имало зелени човечета, които им помагат, не е извинение да трепеш цивилни. А и три пъти сключваха мирни споразумения с Донбас и след това ги нарушаваха.

    Коментиран от #25

  • 23 ТаУмВзе

    1 22 Отговор

    До коментар #19 от "реру":

    Ще се славите с гнилата матушка на кладбището заровени.

    Коментиран от #27

  • 24 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    2 23 Отговор
    Що му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения...❗❗❗

    Коментиран от #33

  • 25 КОТарАК

    1 11 Отговор

    До коментар #22 от "име":

    що да не е извинение?ако Македония прати ,,трактористи,, в Петрич , няма ли да стреляш по тях?

    Коментиран от #35

  • 26 Бесен-_ Язовец

    17 1 Отговор
    Сороси от София ако сте гладни минте през малашевските оставили са ви храна
  • 27 ТаУмВзе

    16 1 Отговор

    До коментар #23 от "ТаУмВзе":

    За себе си и хох.лите говориш. Така е. Позна. Слава Украиновна вече е на кладбището.
  • 28 Бесен-_ Язовец

    0 20 Отговор
    Пияния блатник трепе само деца и баби, а на фронта бяга и квичи!

    Коментиран от #37

  • 29 много си далеч

    22 1 Отговор

    До коментар #15 от "Механик":

    от реалността - за двете години на СВО, Русия се стабилизира икономически и не загуби от спирането на доставките за ЕС - напротив печели повече.
    Русия вече е фактор, с който иска или не, но света ще трябва да се съобразява. Обаче ЕС се превърна в колония, а съдбата на колониите е тъжна и ни чакат много сериозни кризи.

    Коментиран от #32

  • 30 Ленката

    12 1 Отговор
    Като още се инатят,тъй.Бел байряк и край.
  • 31 ТаУмВзе

    2 19 Отговор
    Не му трябваше на един 71г. комлексар да си търси белята. С шойгу на лов и риболов(той от друго не разбира), с кабаева и недоносените деца на дачата в Геленджик, на водка с медведя, маша, лавров и песков, мезетата от пригожин, от кадир козара печеното яре. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла рабсия. Какво гледаш петър първи, екатерина втора и иван грозни - те са били млади когато са правили грабежите си, двамата починали на 52г., 53г., а екатерина на 67г. Стар глупак си е пуся
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 той, живота

    17 1 Отговор

    До коментар #24 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    на хората в Русия си се подобрява. Който е ходил там през последните две години, все е отбелязвал, че нещата им се подобряват. Така, че не ги мисли руснаците. Виж, защо нашият бюджет не отива за българите, това е по-интересното.
  • 34 АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА

    0 12 Отговор

    До коментар #16 от "Котаран бей":

    НЕЩО ИСКАШ ДА КАЖЕШ ИЛИ СИ ОТВОРИ УСТАТА ДА СИ ПРОВЕТРИШ ЗАДНИКА -Т

    Коментиран от #39, #40

  • 35 име

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "КОТарАК":

    По трактористите, да, но не и по цивилните.

    Коментиран от #43

  • 36 Артилерист

    21 1 Отговор
    Жалко за починалите и пострадалите, но това не са нарочни обстрели на цивилни, както го правят укронацистките терористи по Донецк, Белгород и други населени места и мирните им граждани. Не вярвам да има нормален човек, който да мисли, че руските АРТИЛЕРИСТИ специално са пристрелвали една възрастна жена. Това вероятно са съпътстващи жертви, което е жалко, но неизбежно във време на война, при поразяването на военни цели(обекти). И то в повечето случаи се случва, защото укронацистите заемат позиции между жилищни блокове, до болници и др. обществени сгради, криейки се зад цивилните граждани. Руските удари обикновено се извършват нощем, но когато са обстрелвани от цел, разположена между блокове, те са длъжни да я ликвидират...
  • 37 име

    14 0 Отговор

    До коментар #28 от "Бесен-_ Язовец":

    Важното е че бяга на запад и докато квичи, мачка с лопатата нацистки глави! Даже идвали на сам, мисли му!
  • 38 Ксаниба

    19 1 Отговор
    30 000 цивилни бяха убити от бандеровците в оркаина. 100 цивилни бяха убии от >мирните оркаинцки> протести на майдауна, Вие къде бяхте??
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Петър

    9 0 Отговор

    До коментар #34 от "АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА":

    Явно т.пите не схващат какво им казва човека. И проверените няма да ти помогне.
  • 41 Гнусни терористи

    2 17 Отговор
    ще си платят един ден за всички престъпления.
  • 42 Мара Джамбазка

    14 0 Отговор
    Послидните думи били Уат Дъ Ф-к
    Намериха ли онези 700 000 -те играещи на жмичка?
  • 43 КОТарАК

    0 8 Отговор

    До коментар #35 от "име":

    те трактористите се крият зад цивилните

    Коментиран от #45

  • 44 Татоти

    14 0 Отговор
    Тия на снимките ми приличат на жени, дето все още не са участвали в сражение и са заели бойни стойки а победители. Да не свършиха снимките на мъжете войници??? Средната възраст на украинския войник на фронта е 42 г. Абе поне дайте снимки от случката, която описвате. Егати джурналистите. Ма дайте и инфо на загиналите цивилни руски граждани от украински военен огън, та да има баланс. Иначе ми мяза на фашисткатата пропаганда.
  • 45 име

    14 2 Отговор

    До коментар #43 от "КОТарАК":

    И на американците това беше извинението за един милион загинали иракчани. Разликата е че не бяха подписвали мирни споразумения. И това извинеие руснаците го търпяха 8 години. Само че търпението им се изчерпа.

    Коментиран от #46

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Мара Джамбазка

    6 0 Отговор

    До коментар #46 от "КОТарАК":

    Шефе, научи се да отказваш! Поне се опъни малко.
  • 48 Ей Кево

    4 4 Отговор
    Къде си да напишеш сега някой пасквил за Владимирович? М?
  • 49 Джоли Роджър☠☠☠

    14 1 Отговор
    По вечерните новини на БНТ
    обявиха ,че папата казал пред швейцарска тв.,че е време Украйна да вдигне белия флаг и да отиде на преговори с Русия ,в противен случай Украйна ще спре да съществува,защото според папа Франциск не може украйнската армия и запада да победят Русия ,а с продължаване на украйнската агония само ще се увеличават и все повече жертвите в тази вече предрешена война. Папата завършва като казва само отговорните и силни лидери знаят кога да сложат край ,да признаят поражението си и по този начин да предотвратят по нататъшно кръвопролитие и разруха .
    Щом кукловодите за колективния запад-Ватикана и папата призовават за мир и капитулация на уКрайна,то значи ,че войната приключва и резултата от тази война е,че Русия размаза и уКрайна и запада.
    Сега следват преговори с руските условия ,грандиозни промени в целия свят и както винаги исторически за съжаление ние пак заложихме на куция кон и пак сме от губещите.
  • 50 име

    7 0 Отговор

    До коментар #46 от "КОТарАК":

    Имаш право на свое мнеие за каквото и да е, но не виждам някой да те кара да се занимаваш с тях. Първо, гледай си живота и своите интереси, второ не слушай много-много пишман политици, за които е удобно винаги да има някой друг виновен. Ако си против войната, избирай такива, които са за мир, ако не се радваш от далаверите на нашите политици с разни руски фирми, смени политиците. Знаеш поговорката за баницата.
  • 51 Живанши

    13 0 Отговор
    А САЩ трепят по 5, само когато помагат с хуманитарна помощ. Помагат... Правете сметка. Руснаците са много мили, че не са превърнали всички нео-нацисти и техните мажоретки в гнило желе от радиация.
  • 52 АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    СЛЕД КАТО НЯМА ДЪРЖАВА --КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ САМОЗАЩИТИМ -ГАЗОВИ ПИСТОЛЕТИ И БЕЙЗБОЛ
    ПОКАЖЕТЕ СМЕ БЪЛГАРИ
    НИЕ СМЕ В ЕВРОПА ---НЕ В АЗИЯ -АФРИКА -И ТЕХНИТЕ КОЛОНИИ --
    ПРАВЕТЕ ГО УМНО
  • 53 Татоти

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Механик":

    То и 1941 г такива като тебе се подиграваха на руската мечка, но .... виж 45та година нещата придобиха нормалния си вид. Сега нещата са в подобен вид. Руската мечка не се е разиграла. Но като се разиграе, ще е късно, баце.
  • 54 Дедо

    8 0 Отговор
    А колко деца при израелски бомбардировки?
  • 55 Луда

    7 0 Отговор
    САЩ пускат помощи на палестинците и хоп....петима убити.
    Русия стреля с ракети ...трима убити.
    Това е според публикациите във Факти.
    Какво трябва да си мислим?
  • 56 Анатолий Стайков

    3 0 Отговор
    Наистина жалko ,че са само 3,трябваше да са поне 50-100.Нищо другия път повече.
  • 57 дядо поп

    2 0 Отговор
    Попаднали са на неподходящо място в неподходящ момент , или случайно са били с калашник на врата!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: