Last news in Fakti

10 Март, 2024 04:54 586 1

Въоръжени отвлякоха петнадесет ученици в Нигерия

  • нигерия-
  • отвлечени-
  • ученици

младежите са попаднали в плен при нападение призори на училище в северозападния щат Сокото

Въоръжени отвлякоха петнадесет ученици в Нигерия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Въоръжени мъже са отвлекли петнадесет ученици в Нигерия вчера, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията уточнява, че младежите са попаднали в плен при нападение призори на училище в северозападния щат Сокото.

Това се е случило само ден след като тежко въоръжени мъже отвлякоха близо 300 ученици от начално и основно училище в друг северен щат на страната - Кадуна.

Въоръжените мъже са нахлули в училище в селото Гида Бакусо в щата Сокото и са открили огън напосоки, като са всели хаос сред учениците, които са се разбягали в търсене на прикритие, заяви директорът Лиман Абубакар Бакусо.

"Те успяха да отвлекат петнадесет от моите ученици, най-големите от които на 20 и 15 години, но почти всички останали са под 15-годишна възраст", каза по телефона за Ройтерс Бакусо, като допълни, че е била отвлечена и жена.

"Обзети сме от паника и се молим горещо те бъдат освободени невредими", добави ръководителят за Ройтерс. Полицията не е отговорила на запитването на агенцията за коментар по повод станалото.

Отвличанията от училища в Нигерия са били започнати от джихадистката групировка "Боко Харам" с пленяването на над 200 момичета от девическо училище в Чибок, щата Борно, преди десетилетие, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 0 Отговор
    Никва еволюция в Африка …. Деца да отвличат …