Last news in Fakti

11 Март, 2024 04:32 1 200 17

Отнеха имунитета на германски политик, ползвал нацистки лозунг

  • германия-
  • политик-
  • имунитет-
  • бьорн хоке

Парламентарната комисия по правосъдието в германската провинция Тюрингия санкционира Бьорн Хоке от "Алтернатива за Германия"

Отнеха имунитета на германски политик, ползвал нацистки лозунг - 1

Парламентарната комисия по правосъдието в германската провинция Тюрингия отново свали имунитета на известен десен политик след сигнал за използване на забранен нацистки лозунг, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Няколко източника на ДПА потвърдиха, че комисията е наложила мярката срещу Бьорн Хоке от "Алтернатива за Германия" още в петък.

След среща през декември в град Гера Хоке е използвал забранения лозунг "Всичко за Германия", заимстван от щурмовите отряди от партията на Адолф Хитлер през 30-те години на миналия век.

Хоке написа в "Екс", че това е осмият път, в който имунитетът му бива свален и че това нарушава правото му на свободно изразяване. Той отбеляза и че неговата партия е най-силната в Тюрингия.

Имунитетът защитава депутатите от съдебно преследване. Ако държавната прокуратура иска да разследва някого от тях, правителствената комисия по правосъдието трябва да одобри разследването.

Хоке е известен член на АзГ, отчасти защото често прави остри изявления, но и защото срещу него има няколко съдебни процеса. Той планира да бъде водещ кандидат на "Алтернатива за Германия" на провинциалните избори в Тюрингия на 1 септември.

Клонът на германската агенция за вътрешно разузнаване в Тюрингия категоризира Хоке като десен екстремист. В Саксония, Саксония-Анхалт и Тюрингия АзГ също се счита за дясноекстремистка организация. Прокуратурата в Хале повдигна обвинения срещу Хоке, като посочи, че той е използвал лозунга в речта си в Мерзебург, Саксония-Анхалт, в края на май. По това време имунитетът му също е бил свален за това разследване.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    26 2 Отговор
    И лозунга Всичко за САЩ трябва да се забрани
  • 2 Факт

    30 3 Отговор
    В Германистан тепърва ще става мазало-и то заради нео-либералната диктатура,на която вече хората търсят противодействие и най-лесно го намират в крайно десните идеологии.Докато нямаше това безумие на нео-либерализма в Европа-нямаше и това широко симпатизиране на крайно десните виждания...
  • 3 Я па ги тия

    37 2 Отговор
    Я па тия-значи може да подкрепят укро нацистите-доказани главорези---а тоя за две думи ще го мачкате...Що за лицемерие е това?

    Коментиран от #5

  • 4 Демокрацията умре

    33 2 Отговор
    А наскоро канцлера беше сниман на една организирана от неговото правителство демонстрация, против АзГ до плакат "Привържениците на АзГ да бъдат убивани!"
    Защо тогава и неговия имунитет не бъде свален и да се съди за подстрекаване към екстремизъм???
    Този лидер на АзГ не е никакъв екстремист. Всеки нормален немец от източна Германия днес мисли точно, като него: Никакви мигранти и бежанци не трябват на Германия!!! Тази политика на червено -зелвните ще унищожи страната. И това е неоспорим факт. Големите градове на Германия вече са гета ...

    Коментиран от #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 "Всичко за Германия"?

    31 2 Отговор
    Било проблем? А защо в Сащ това си е нормален лозунг: "Сащ, преди всичко? "
    Не виждам нищо лошо в това: "България, преди всичко!" Ако мислехме така, нямаше да "помагаме" на други и да хвърляме милиарди на други, докато нашите хора живеят лошо, демографията е зле, понеже "нямало пари за деца ", "нямало пари за детска болница" и подобни .
    Съвсем нормално е да се обръща внимание на първо място на собствения народ и след това, ако има средства и желание да се помага на други по света

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ха-ха

    9 2 Отговор
    Казал ли е "зиг Хайл майн фюрер?!" , значи всичко е наред.

    Коментиран от #13

  • 9 Тагаренко

    19 6 Отговор
    Моят лозунг е "Всичко за Зеления и фашистите в Украйна" и ниКОЙ не може да ми пипне имунитета!
  • 10 Централната

    20 1 Отговор

    До коментар #6 от ""Всичко за Германия"?":

    улица на Франкфурт за първи път са я осветили с надписи "Щастлив Байрам" , звезди и полумесеци , макети на джамии и прочие с аргумента , че в града живеят 150 000 мюсюлмани......
  • 11 Иван

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "Демокрацията умре":

    Сега на мода в Германистан е лозунга "Всичко за Украйна ".
  • 12 Иван

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Никакъв език не им трябва. В Библията пише че ще бъдат унищожени.

    Коментиран от #14

  • 13 Иван

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "ха-ха":

    Сега фюрера е в Тел Авив.
  • 14 ТаУмВзе

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    То и във Корана си пише същото. Европа ще падне без меч.
  • 15 Смех

    5 2 Отговор
    Нацистки лозунг е "смърт на евреите".Това са пълни глупости.
  • 16 факуса

    7 2 Отговор
    странно,че нямат притеснения за нацистките знаци в осрайна,не им пречат,и оръжия им дават
  • 17 факуса

    3 2 Отговор
    трябвало е да добави и за осрайна и щеше да е наред всичко
Новини по държави: