Last news in Fakti

12 Март, 2024 13:54 1 824 29

Германски граждани подкрепят връщането на задължителната военна служба

  • германия-
  • германски граждани-
  • подкрепят-
  • задължителна военна служба

В изследването, поръчано от германското списание "Щерн", 52% от запитаните са гласували в полза на задължителната военна служба

Германски граждани подкрепят връщането на задължителната военна служба - 1
Снимка: БГНЕС

Около половината германски граждани подкрепят връщането на задължителната военна служба, предаде ДПА и БТА, като се позова на проучване, изготвено от института "Форза".

В изследването, поръчано от германското списание "Щерн", 52% от запитаните са гласували в полза на задължителната военна служба, съобщи днес списанието.

Около 43% са били против, 5% не са изказали мнението си. Според данните военната служба подкрепят най-силно хората над 60-годишна възраст, от които 59% са дали положителен отговор. Във възрастовата група на хората между 18 и 29 години 59% са заявили, че са против въвеждането на задължителна казарма. В проучването не е имало въпроси, свързани с продължителността или начина на организирането ѝ.

Задължителната военна служба в Германия бе отменена през юли 2011 г. след 55 години в сила.

Миналата година само 181 500 мъже и жени са служили в германските въоръжени сили, но за да подсили отбранителните си възможности, германското правителство иска Бундесверът значително да се разрасне.

Министърът на отбраната Борис Писториус в момента разглежда варианти за задължителна военна служба в страната. Те включват модел на наборна военна служба, практикуван в Швеция, при който всички млади мъже и жени получават повиквателна и определен брой получават предложение за служба.

Въвеждането на задължителна казарма е критикувано от партиите в управляващата коалиция на канцлера Олаф Шолц, най-вече от Свободната демократическа партия, но също и от Германската социалдемократическа партия на Шолц и от "Зелените".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Младите искат мир

    27 11 Отговор
    Старците подкрепят войни и казарми. Още с нацистките мозъци.

    Коментиран от #23

  • 2 ха ха

    13 28 Отговор
    Путя такъв си го забоде, че не е истина... Лошото е, че го натресе и на Китай... Уверено вървим към война. Първо френските войски в Украйна, сега мобилизация в Германия, поляците искат поне 3% за въоръжение... това са начални индикации, че светът отива към война. Дано се разминем само със студен вариант.

    Коментиран от #4

  • 3 кленя

    26 7 Отговор
    и задължителната служба нема да им помогне на немците,рашките ще идат за 4и път до берлин и тоя път ще е най лесния понеже самите немци ще ги викнат както първия път

    Коментиран от #7

  • 4 ха ха

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "ха ха":

    Пропуснах Китай и Япония. И двете увеличиха драстично военните си бюджети.

    Коментиран от #15

  • 5 възможно ли е

    21 5 Отговор
    цялото дойчистан да стане ГДР ?
  • 6 факуса

    27 2 Отговор
    а млади арийци има ли,щот много инжинер и доктор се довлякоха
  • 7 ха ха

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "кленя":

    Сигурен съм, че такива дивотии е разпространявала пропагандата за французите през 1852 година преди Кримската война. После действителността се установява на власт...
  • 8 Хахахаха

    29 2 Отговор
    Да добре искам да видя как децата на турските гастарбайтери ги взимат във вермахта или на сирийските бежанци или на тези от африка
    Или на нашите лилавковци

    Незнам кой са питали сигурно са интервирали хора от някой крайно дясно мероприятие

    Това просто не е вярно а аз си мислех че само в БГ социолози и статистици са гола вода

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Реалност

    19 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хахахаха":

    Пропусна малкото останали германци, които си сменят пола два пъти годишно:)

    Коментиран от #26

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Офицер

    10 16 Отговор
    Върнете казармата в България. Всички се изджендиха. Не знае от коя страна се хваща автомата, ма налива акъл как Путин трябвал да избие тези и онези. По цял ден цъкат с мишката разни игрички и си мислят че убиването на човек е нещо така нормално и лесно. Идея си нямат какво е война, но плямпат зад компа все едно са спецове във военното дело.
    Върнете казармата за да има МЪЖЕ в тази страна които уважават ЖИВОТА, а не са хранилка на Митрофанова.

    Коментиран от #18, #29

  • 14 Дойчо

    8 5 Отговор
    Искам да ме пратят в Сталинград !
  • 15 🙄🙄🙄

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "ха ха":

    Голям военен бюджет малки социални придобивки - тези военни трябва да ги облечеш, нахраниш, платиш заплати! Русия е получила в бюджета 187 милиарда само от продажба на петрол и газ👍
  • 16 Хаха

    9 2 Отговор
    Пак искат на Изток походи да правят. Явно са останали много доволни....
  • 17 БЪЛГАРИЯ И ДОЙЧЛАНД ЮБЕР АЛЛЕС

    5 6 Отговор
    ЗАВИНАГИ!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Просто да си знаете

    12 1 Отговор
    Нито една столица не е на повече от 5 минути от Русия. А тия който ги пратят в Украйна и Русия от Европа няма да има къде да се върнат.

    Коментиран от #28

  • 20 да бе да

    15 0 Отговор
    колкото тука искаха връщане на казармата и после никой не се записа доброволец.

    Коментиран от #24

  • 21 Тези

    6 0 Отговор
    Пак подготвят нещо...
  • 22 Грую

    10 3 Отговор
    Скоро швабите няма да има какво да ядат освен ако не са в армията. Само тогава чичо Сам ще подхвърля долари. Изпитана схема от времето на Хитлер.
  • 23 Ъхъ!!!

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Младите искат мир":

    Който не храни своя армия, храни чужда. Малките джендита не им се напряга. Искат да се забавляват, консумират и да развиват екранния си аутизъм, взирайки се нон стоп в екраните. Ходят по улиците като зомбита. И всичко това стои зад маската, че искали мир. Те затова бижънцити де ги фатат първо ги лобутят, после еВан до откат и накрая ги оберат. Пацифизмът с истинското си лице и еко канибализъм за гарнитура.
  • 24 Казармата

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "да бе да":

    не е доброволен акт, а необходимост. И аз бях твърдо против на времето, но имаше полза. Това се осъзнава на по - късен етап. В Израел военната служба е 3 години за всички.
  • 25 зле

    5 1 Отговор
    заспалия лъв скоро ше се разбуди и ше стане напечено на изток. имат да си отмъщават кво си мислите че германците са забравили и са преглътнали загубите от 2 войни. тоя път сащ и великобритания няма да пущат помощи на руснаците по въздух, видя се че с руснака не може да се преговаря
  • 26 зле

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Реалност":

    да ве 0.1% от германците си сменили пола 1% са обратни това как променя нещата, освен да сипваш омраза в интерент платен руски трол нещастен предател
  • 27 паси трабанта

    5 0 Отговор
    "Около половината германски граждани подкрепят връщането на задължителната военна служба, предаде ДПА и БТА, като се позова на проучване, изготвено от института "Форза"." Това е платена статия в която се казва " щом Немците одобряват трябва и вие да направите същото" Украйна има нужда от вас за да се само отбранява от зла Русия. Трябва да се жертвате за Англосаксонските интереси , Европейските ценности като - Гей паради , Трансгени паради , Еднополови бракове - това са ценности на демократичният и свободен Запада.
  • 28 Дончо

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Просто да си знаете":

    Плашиш гаргите,аланкоолу. Никой и никога досега не е управлявал целия свят, това че лудото джудже си го мисли е друг въпрос.
  • 29 Нато

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Офицер":

    Коя казарма? Онази от през 80, 90 или? И някой тъп офицерин да си избива комплексите. И сега има свободни места, ама желаещи йок. Наборната служба е по скъпа от професионалната. А пари йок. Операция кърлеж
Новини по държави: