Last news in Fakti

13 Март, 2024 09:14 3 166 85

Русия занулява противоракетната система на САЩ със създаването на ракетите "Авангард", заяви Путин

  • владимир путин-
  • сащ-
  • ракети-
  • авангард-
  • противоракетна система-
  • русия

По думите на Путин, опитът със създаването на "Авангард“ е показал как трябва да се действа

Русия занулява противоракетната система на САЩ със създаването на ракетите "Авангард", заяви Путин - 1
Снимка: БГНЕС

Със създаването на ракетите "Авангард“, Русия е обезсмислила всички вложения в системата за противоракетна отрбрана на САЩ, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от РИА Новости и Фокус.

"Ако пресметнете колко им струваше, да речем, добре позната система за противоракетна отбрана, да, и един от основните компоненти за преодоляване на противоракетната отбрана с нашата "Авангард“, междуконтинентална ракета, междуконтинентален планиращ блок. Това са просто несъпоставими величини .И ние, по същество, занулихме всичко, което направиха, всичко, което вложиха в тази система за ПРО“, заяви държавният глава.

По думите на Путин, опитът със създаването на "Авангард“ е показал как трябва да се действа.

Хиперзвуковият боен блок "Авангард" може да лети в плътни слоеве на атмосферата на междуконтинентални разстояния със скорости, надвишаващи числото Мах повече от 20 пъти. При движение към целта блокът изпълнява така нареченото дълбоко маневриране - както странично, на няколко хиляди километра, така и височинно. Това го прави абсолютно неуязвим за всякакви системи за ПВО и ПРО.

Президентът подчерта, че никой няма да се съобразява с Русия, ако тя не може да се защити. Последствията от това могат да бъдат катастрофални за руската държавност, добави той.

Путин за първи път говори за създаването на "Авангард“ и други нови видове оръжия в обръщението си към Федералното събрание през 2018 г. Първият полк "Авангард“ застъпи бойно дежурство през 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сергей Шойгу

    51 61 Отговор
    - Таварищ Путин - разрешете да доложа! В битката с НАТО загубихме 433 289 войника, 6657 танка, 12688 бронирани машини, 10258 артилерийски установки, 347 самолета , 325 хеликоптера , флагмана "Москва" , гордостта на руския флот - 112 метровия „Цезар Куников“ ,подводницата „Ростов на Дон“ и т.н...
    - А какви са загубите на НАТО?
    - Ми те още не са дошли...
  • 2 Софиянски

    42 31 Отговор
    Не е лошо да се посмеем рано сутрин
  • 3 Сталин

    55 21 Отговор
    Абе Факти защо триете думичката "банани" -това е символа на Българската Демокрация, знаете ли колко хора навремето скачаха за банани и колко хора паднаха жертва в борбата за банани,за да има сега вие пишлемета да рупате демократични банани.Даже мисля тези дни да ида до Софийска Община при ония келемета и да им предложа на постамента на МОЧА да издигнем банан за паметник с подпис на Сорос,даже ще поканим и Сорос да открие паметника ,докато е още жив,докато още не е пукнал.После ще вкараме в учебната програма на децата да им обясним концепцията за банана и колко е важен за Българската Демокрация и да бъдат горди с техните родители че изградиха просперираща Бананова Република.

    Коментиран от #71

  • 4 Бухаха

    31 29 Отговор
    Бухахах..тоя май иска да се нареди до Мики Маус в анимацията

    Коментиран от #84

  • 5 Спутник

    34 34 Отговор
    Авангард ли?А ножче за бръснене да може да прави Русия?
  • 6 Авангард е парче плазма,

    34 15 Отговор
    за наличните ПРО/ПВО е видим само в оптическият диапазон, пасивно!
    И дори да стрелят по него, то с тази огромна скорост, няма в света ПРО-Ракета която би могла да го настигне и унищожи. И ХААРП не му влияе, понеже той сам е плазма. Още повече, че може да маневрира странично и по височина на стотици километри...
    И което се забравя, той е УПРАВЛЯЕМ по цялото време до целта. Може оператор от някой бункер в Русия да го управлява, макар че при такива огромни скорости това е даже опасно, само лека грешка и се е забил дето не трябва.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Тя Украйна

    26 32 Отговор
    вече ви занули, няма смисъл САЩ да се занимава с вас и вашите безаналогови блянове. Тоя "авангард" дето ще го правите го пишете в графата с Армата, Су57, самолетоносача дето дими, и лунната мисия. А и самоходния робот "Игорек Меч" -- има го сниман на портала на завода Калашников как стои и проси с едни малки ръчички. Потърсете го в нета, визията кърти
  • 8 ЕлСмешнико

    22 26 Отговор
    луд човек, някой яко му навива пружинката и го прави за смях ...........
  • 9 Авандгардна прическа

    14 22 Отговор

    До коментар #6 от "Авангард е парче плазма,":

    Абе селски..тия не можаха да уцелят блока на демонстрацията която правеха с Кинжал да плашат врага

    Коментиран от #20

  • 10 гост

    19 28 Отговор

    До коментар #6 от "Авангард е парче плазма,":

    Тъй де тъй , хахаххаха , то и кинжали и циркони бяха недосегаеми , пък някакъв патриот от миналия век ги свали като патици на гюме , та сега "авангарди" , хахахаха !! Няма ли да вденете най-после , че това са хвалби на мегдана за пред крепостните , че току виж взели та разбрали , че в Кремъл седи просто един комплексиран старец , който иска да вземе колкото си може повече от тях в гроба , който вече му е изкопан !
  • 11 ей го на

    17 14 Отговор
    Игорек Меч, страшилището на руската военна промишленост. Само че му трябва дълъг удължител

  • 12 стоян георгиев

    16 16 Отговор
    Ако е като кинжала пак тигъра ще се окаже плюшен.
  • 13 Ханс

    18 15 Отговор
    Кой ли му слуша глупостите на този, не зне ли че е пътник.
  • 14 Ха ха ха

    16 16 Отговор
    Глупости на търкалета ръси кремълския фюрер
  • 15 При разработката на

    16 8 Отговор
    Авангарда са участвали стотици предприятия. Трудно било да го направят управляем по време на полета от централата. Самата плазма е било лесна задача, но трудно вътре термоядреният заряд да остане невредим до целта. Височината на полета му е около 40 км, най-трудният ешалон за ПРО. Има вече два ракетни полка с Авангардите на въоръжение, официално, но може да има и още, които не знаем? За примамка от пясък в Оренбург, а истинските някъде на Чукотка или в Сибир? Ирония на съдбата: Укра нямаше пари да плати за газ, преди войната и предаде чисто нови, съветски ракети УТТХ..., консервирани, без гориво, на Русия, които са първите носители на Авангард. Само за минута изкарват Авангарда на 40 км височина и глайдера вече сам поема пътя към целта си!
  • 16 пфффф

    19 13 Отговор
    Абе тия как не създадоха нещо полезно за нормалния обикновен човек а в главите им само ракети,бомби и танкове?
  • 17 И тоя е повярвал

    15 14 Отговор
    Че ще изнамери "оръжие-чудо", с което да държи в шах останалите! Те обаче надали пасат трева, имайки в предвид къде по света са научните потенциали и високо технологичните компании! И нищо не са обезсмислили "Авангардите" на Путин.Програмата за противоракетна отбрана свърши своята работа, дали е ефикасна, или не не знам, но май тъкмо тя доведе до разпада на СССР.И имаше един от миналото който също много залагаше на всякакъв вид оръжия-чудо.Знайно е как свърши! Натам със големи крачки се е запътил и Владимир Владимирович!
  • 18 Вие сте бунаци!

    15 15 Отговор
    Гледай ти? Не се хвалят с някаква технология дето е приложима за човечеството като батерия за ел. мобил или интернет от ново поколение , ами с технология дето убива хора! Ако искаш да те убият , руснаците са твоите хора!

    Коментиран от #70

  • 19 Иркутск

    6 7 Отговор
    Не знам какво има в предвид другаря хаяско но настръхнах от гордост
  • 20 Най-голямата грешка

    16 10 Отговор

    До коментар #9 от "Авандгардна прическа":

    е да подценяваш противника си! Брус Лии е недостигнат талант на бойните изкуства, той го е казвал, а и не само той!
    Хитлер и Наполеон също са казвали: "..Абе там едни прости селяни, с цървули и дълги бради, с външни тоалетни...., за един до обед ще ги прегазим. Еми така "ги прегазиха", че всеки знае историята как беше!

    Коментиран от #28, #40

  • 21 Хм Хм

    7 13 Отговор
    Имам спомен за едни несваляеми ракети Кинжал. Сега да не стане така, че разработчиците на Авангард да се наложи да посетят затвора. Защото се чува, че противоракетната отбрана на САЩ е приела на въоръжение лазерни противовъздушни оръжия. С други думи имаме ракети със скорост около 24 000 км/час и лазерен лъч със скоростта на светлината, т.е. 300 000 километра в секунда или 18 000 000 км/час.

    Коментиран от #25, #27, #30

  • 22 САЩ

    8 12 Отговор
    Колкото кинжал са несваляеми сърмата има само един тест при това не успешен и вече е на втора ение .Пълни измишльотини тоя пак са го излъгали да спи спокойно .
  • 23 Парче плазма

    9 10 Отговор
    Или Тоалетна чиния? Това е въпроса на въпросите в днешна Русия! Да ядеш, или да не ядеш ще бъде следващата Хамлетовска дилема, имайки в предвид поставянето на икономиката на военни релси!
  • 24 Пешо

    8 6 Отговор
    Дано са по-добри от Москвич!
  • 25 Втора серия

    6 10 Отговор

    До коментар #21 от "Хм Хм":

    Такива километри са непостижими в атмосферата..съпротивлението е такова че скороста пада до под 5000 километра
    По същата причина под вода скороста е с определен непреодолим физически лимит..тоя говори колкото да плаши неграмотниците по света..понеже всички се смяха на Кинжал..сега дойде Авангард

    Коментиран от #36

  • 26 Русофил

    5 9 Отговор
    Не спирам да се смея,честно! Всъщност това за бг аудиторията ли е или за по первъй каналь.
    То бива,бива,ама Путлера слезна на долно ниво,така да е излага... Виж там Шойгу- Мойгу,някой от слугинажа по върви да ръси смешки. Охохох,трябва,трябва да чете братя,няма как!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Той и Путин

    9 11 Отговор

    До коментар #20 от "Най-голямата грешка":

    дето е Хитлер на 21 век така тръгна към Киев за 3 дни, но ги подцени и му свиха сърмите. Териториите дето ги бяха завзели си ги върнаха на половина. Ама вече няма Вагнер да им върши мръсната работа и закъсаха. За 2 години село Авдеевка. Та така с подценяването

    Коментиран от #37

  • 29 Евтина

    5 10 Отговор
    СъвеЦка пропаганда. Хахахах. По някога не разбирам медия като факти. Превеждат хем материали от западната преса, хем и от руската. Ясно е че 99% от изявленията на Кремъл са лъжи и фантасмагории.
  • 30 Лазерът е светлина

    11 5 Отговор

    До коментар #21 от "Хм Хм":

    при дъжд, мъгла и сняг нямаш защита изобщо.
    Още повече, ти работиш при Авангарда само в оптическият диапазон на засичане. И как можеш да покриеш огромната територия на САЩ? Трябва да имаш милиони лазерни ПРО установки по огромните територии. Докато, ако успеят само няколко Авангарда и заразят огромни територии от САЩ, войната вече за тях ще е приключила... А не сме споменали още и Посейдоните? За тях пък няма още в света никакво противодействие. Ще им отнесе крайбрежията в които е съсредоточен целият живот и цивилизация на САЩ. И може първо 2-3 Посейдона да ударят най-активните зони на противника и след това при настъпилата паника и хаос, идват и Авангардите?

    Коментиран от #45

  • 31 Народната диктатура

    13 4 Отговор
    Я заменихме с Бананова демокрация. И ОКУПАЦИЯ
  • 32 Тонката

    14 8 Отговор
    Да сме наясно: Украйна и, Сащ и Европа загубиха войната срещу Русия!
    Всичките ви напъни да твърдите обратното са обречени на неуспех. Най-много от напъване да се изпуснете в гащите.
    Иначе си пишете колкото си искате....Все пак трябва да оправдавате по някакъв начин жълтите стотинки, които ви плащат....🤣

    Коментиран от #38, #41

  • 33 Весел Патиланец

    7 8 Отговор
    Е-е-е-е-е това не бях го чувал... Що не го пробвате този "Авангард" на Пейтриът-а в Украйна, че разните там Х-ове, Циркони, Искандери и др. глупости се оказаха много по-малко хипер - направо ултра-чертежи и Пейтриъта на 30+ години ги лови на четвърт оборот ;-)))))
    Да не стане като Армата - супер е, но не искаме да го ползваме, че е "много скъп". Или Разработчиците на циркони, искандери - в СИбир, да чукат камъни, че нещо не работят хипер-дупер ракетите ;-))))
  • 34 Шарли Ебдо

    7 8 Отговор
    Не и колко трябва да си извратен да кръстиш средство за убиване Авангард. Да,знаем,че думата се свръзва и с военното дело. Но тя е синоним и на нещо нопредничево в науката,изкуствата въопще с просперитет. Наистина само болна руска глава е способна на подобна тъпота
  • 35 РЕАЛНО

    7 8 Отговор
    Видяхме колко са неуловими хипер дипер свръх междугалактическите ракети на Пу. Пейтриът ги сваля за закуска
  • 36 Хм Хм

    4 8 Отговор

    До коментар #25 от "Втора серия":

    "Такива километри са непостижими в атмосферата..съпротивлението е такова че скороста пада до под 5000 километра"

    Ти прочете ли това, което написа? Значи ракета може да се движи с 24 000 км/час, а светлината с под 5 000?
    Вакуум – 300.000 XNUMX км/с
    Въздух – 2999,920 км/с
    Вода – 225.564 XNUMX км/с
    Скорост на светлината във въздух - 2999,920 км/с или 179 995,200 км/час.

    Коментиран от #44

  • 37 Ако беше само Киев,

    9 6 Отговор

    До коментар #28 от "Той и Путин":

    без помоща на западналите, отдавна да са победили. Даже самите 00краинци си го казват. При милиардите, които им дадоха, можеха до сега да са взели даже и 1 милиард наемници от Африка и Южна Америка, ако оокраинците крадяха по-малко. НО, имаме, каквото имаме... Зеленото е милиардер и има вече 2 милиарда долара по офшорките. Олената, си купувала обици за милион долара в Картие в САЩ... А ловят селяните по магазините и ги измъкват от колите им, като дивеч, да им ходят на фронта... И всичко си купуват сами: бронежилетка, каска, ръкавици.. А помоща, милиардите??? Май Урсула и синчето Дън-ово също делят?
  • 38 Русофил

    6 6 Отговор

    До коментар #32 от "Тонката":

    Облъчването при Вас е завинаги! Уви! Съжалявам! А,колко е добре да си свободен и щастлив!

    Коментиран от #43, #46, #50

  • 39 123

    7 5 Отговор
    Подобни бръщолевения чухме от устата на комунистическото джудже и за новия Москвич.
  • 40 Загрижен

    5 5 Отговор

    До коментар #20 от "Най-голямата грешка":

    О, да , ЗНАЕМ!
    Бяха до Mосква - Ако не беше помощта от съюзниците щяха да победят някое блато!

    Коментиран от #59

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Данко

    7 6 Отговор
    Танк Армата. Самолет А-50. Ракета Авангард.
    СоюзМултфилм.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Урок по физика

    6 0 Отговор

    До коментар #36 от "Хм Хм":

    Тавариш..светлината притежава съвсем други физически качества..ако си чувал за фотони случайно
    Няма как да сравняваш елементарни частици със контейнер пълен с нещо
    Има ли маса има съпротивление от там нататък единствения фактор който е от значение е аеродинамиката на обекта
  • 45 Хм Хм

    6 6 Отговор

    До коментар #30 от "Лазерът е светлина":

    Без да се впускам в подробности ще кажа, че има различни видове лазер, от които един вид се нарича файбър лазер, който преминава през всичко прозрачно и за него е важен само фокусът, т.е. целта.
    Относно Посейдоните. Кувал ли си прекрасната руска думичка "показуха"? Ако не - това е нещо като Т-14 Армата или СУ-57. С други думи - имаме ги, ама не е много сигурно дали работят и как ще се използват.

    Коментиран от #48, #76

  • 46 Не се коси,

    8 2 Отговор

    До коментар #38 от "Русофил":

    нали Шваб ти обещава? 2030-та година, ако има ЕС и САЩ, нищо няма да притежаваш, но в "свинската им ферма" на Оруел ще бъдеш много, много щастлив? Може да е от постоянните "факс ини", които ще са абонирани и всеки 6 месеца животните от фермата ще бъдат масово боцкани? А за закуска, обяд и вечеря ще ти дават супи и каши от червеи и хлебарки. Урсула ги узакони за "идеална храна" и полезни протеини! Та това е "великото" ти бъдеще, ако останеш жив и западналите победят Русия! И ще бъдеш наистина много, много щастлив в 15-минутен град...

    Коментиран от #51

  • 47 Абсолютно вярно!

    6 3 Отговор
    Ако Русия не бе мощна военно, тоя хиени от уж демократичното зло САЩ, щяха да я опоскат.
  • 48 Е, то хубаво, ама

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "Хм Хм":

    целта се движи над облаци, дъжд, мъгла и както пишеш, тези дали са лесно проходими за файбър лазера? Ще губи от енергията си през тях, ще изпарява облаци и дъждовните капки по пътя си, ще се разсейва и през това време целта с огромна скорост е някъде другъде? Даже и спътниците да я виждат и да дават точни координати, то целта е непредсказуема, не е по проста балистична и лесно фиксирана за някакво минимално бъдеще, дето ще я ударят? На практика никак не е лесно това упражнение!
    И самото лазерно ПРО НИКОГА не е изпробвано в реален режим с такива цели! Как тогава е гарантирано, че ще се справят? При разработките такива тестове са най-важното. Пробваш, не става, доработваш, не става... и докато стане, минават години... А те НИКОГА не са пробвали на жив Авангард да го свалят с такова ПРО, НИТО ЕДИН ПЪТ!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Тонката

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "Русофил":

    "А,колко е добре да си свободен и щастлив!"

    Молим? Свободен и щастлив?🤣
    Свободните и щастливите не висят в подобни сайтове да пишат коментари....Свободните и щастливите на доста по-приятни места....🤣
  • 51 Русофил

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "Не се коси,":

    Добре е,даже много добре че сте чули за ,,Фермата,, и ,,1984,, на Оруел. За разлика от Вас и Фирмата и 1984 съм ги живял преди още самата 1984 г. Има едно есе на Ортега-И-Гасет за гледна точка,препоръчвам ви го! Умението да познаваш света да можеш да го набрюдаваш от дистанцията на ингелекта е заслужаващо си труда усилие. Работете,работете здраво

    Коментиран от #56

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Мдааа

    4 5 Отговор
    Всичко в главата на Путин е безаналогово. Но като гледам Кинжалите падат. Няма нищо, което да не може да се измисли. Лошото е, че само за война се мисли. Жалка историйка са тия империи!

    Коментиран от #58

  • 56 Еми трябва усилено

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Русофил":

    да си използваме точно СЕГА "ингелекта" за да можем да оцелеем от пландемиите, новите вируси Х, войните и фермите на Оруел!
    Като си толкова напреднал, я кажи в коя част на света ще може да се живее свободно от тази гнусна паяжина, обхванала голяма част от света? И ако има ядрена война, къде няма да падат радиоактивни дъждове и сняг?

    Коментиран от #61

  • 57 20 Мах, това са

    2 2 Отговор
    6,8км/с или почти първа космическа скорост. Поради плазмата около него това тяло блести на радарите от хиляди километри. Задачата е можем ли да блъснем Ферарито с валяк ако го знаем от къде ще мине? Спускаемият апарат на космическите кораби се намира в плазмен облак въпреки, че намалява скоростта си от 8км/с до около 500м/с и всички въздъхват с облекчение когато се видят парашутите и се появи радиовръзката. Авангарда летял на 40км с 7км/с и правел маневри да не го пресрещнат с ракета, а руснака го командва с дистанционното и се кефи!!!

    Коментиран от #69

  • 58 Прехваленият "Кинжал"

    2 2 Отговор

    До коментар #55 от "Мдааа":

    е обикновен "Искандер" изстрелван от МиГ-31 от 25км. височина със скорост 2,8М. Самият "Искандер" се ускорява с 3М и общо стават 5-6М. На тази височина ракетата не изгаря, но като приближи целта се снижава, намалява скоростта до 2,5-3М и се насочва към целта като обикновеният "Искандер" каквато си е всъщност. Тия разкрития май вкараха в затвора конструкторите на "Кинжал" за опапаните напразно огромни средства. Предполагам, че същото е с "Авангард" и "Циркон".

    Коментиран от #68

  • 59 много

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от "Загрижен":

    гола вода си, ако не бе руския фактор, съюзниците отдавна щяха да са швабски колонии. Помощите тръгват за русия след един-два разгрома на дедо ти хитлер.
  • 60 хипер мозък на фашиста

    2 3 Отговор
    Фашиста путин вярва на всяка лъжа на корумпираните си военни!
  • 61 Русофил

    2 5 Отговор

    До коментар #56 от "Еми трябва усилено":

    Не къде приятели,а КАК,как да правим света по- добър за живеене. От гръцко( древна Гърция) още е ясно, че само Демокрацията и прогреса настъпил след Ренесанса и Просвещението са гаранция. За това живеем в една държа ЕС със своите идентичности,за да се развиваме и да правим нашето място за живот по- добро. Ядрета войта няма да има, провокации от режимите ще има,да. И как един не се замисли за подтиснатите руски братя?

    Коментиран от #63, #64

  • 62 Галактическа Сила

    2 4 Отговор
    Какви ракети бре ушанки Видяхме ви и ракетите и самолетите и вертолетите и безаналоговите космически галактически оръжия
  • 63 провинциалист

    7 0 Отговор

    До коментар #61 от "Русофил":

    Я иди да се изкажеш компетентно в коментарите на анкетата "ИМАТЕ ЛИ ТОЧНА ПРЕДСТАВА ЗА АТЛАНТИЧЕСКИТЕ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ, ЗА КОИТО СЕ ГОВОРИ ТОЛКОВА МНОГО?", че за 3 петилетки в евросъюза още не сме наясно има ли ценности, няма ли и, ако има - какви са те.
  • 64 Кой ги подтиска

    1 3 Отговор

    До коментар #61 от "Русофил":

    руснаците, самите те подтискат малките, но много на брой народи в РФ. 84 са официално признатите народности, а общият им брой е 180. Всички те са командвани от руснаците които са им господари заедно със задължителните за цвят колаборационисти.
  • 65 на снимка

    1 3 Отговор
    виждаме великия диктато с бузки пълни с ботокс като задник със силикон Не че сме далеч от сравнението защото това явно не е путин Трябва да се свиква с двойника и с мечето коня и пияниците зад него

    Коментиран от #67

  • 66 Другарю П,

    1 3 Отговор
    за да се стигне до ЯО с което само вие плашите човечеството така както не го е плашил дори СССР с 10 съюзни държави с над 1млрд. население 6 от които във Варшавския договор има още много варианти. Никой няма да ви стъпва в територията за да имате основание да го ползвате, такава площ не може и няма смисъл да се окупира, това ще го направят вашите "добри" приятели китайците. Чува се, че вече 20мил. китайци шетат в Сибир. Ще добиват така пазените от мръсния запад суровини които им харизахте, а вие ще им робувате, дотам се докарахте.
  • 67 Много е яко,

    1 1 Отговор

    До коментар #65 от "на снимка":

    като в "Като две капки вода".
  • 68 Капрал Кинжалский

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "Прехваленият "Кинжал"":

    Абе откъдето съм минал,никой не се е оплакал,даже и писмени рекламации няма.
  • 69 Клати Курти

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "20 Мах, това са":

    Никво значение в случая няма,вярваш ли не вярваш ли,страдаш ли или се кефиш.Те и онези Патриотарите не вярваха ,но пък сега са при Сти Пешко.
  • 70 Инна

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Вие сте бунаци!":

    FYI:
    Москва е един от световните лидери в развитието и използването на електрически превозни средства.
    От 2018 г.в града са пристигнали около 1,5 хиляди електрически автобуса. Те излязоха на почти 120 маршрута. През 2023 г.Москва сключи договори за доставка на 1,2 хиляди автомобила КамАЗ и ЛиАЗ. Това е най-голямата покупка на такъв вид транспорт в Европа. През 2023 г.В столицата са пристигнали над 350 електрически автобуса, които са преминали 39 градски маршрута. Още над 800 иновативни машини ще пристигнат през 2024 година.
    Освен това продължава инсталирането на ултра бързи станции за зареждане. Днес в Москва вече има повече от 340, а още около 200 ще бъдат инсталирани през 2024 година. Те работят при всяко време и са подходящи за оборудване от различни производители.
    В Москва стартира ново производство на литиево-йонни батерии за електрически автомобили и електрически автобуси. Монтажният цех заработи на територията на Московския завод за полиметали, който е част от държавната корпорация "Росатом".
    Москва ще продължи да развива градския електротранспорт и ще запази лидерството в Европа по броя на съвременните екологични технологии.
  • 71 Банани нямаше, но

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    пък имаше други неща в изобилие. Да си чувал нещо за затворени граници, вноска за кола, вноска за апартамент и лихвоточки, жителство, открит лист, режим на тока, задължителна казарма, липса на черна и бяла техника, стригане на коса за момчетата, меренето на широчината на крачола на чарлстона и печати по краката на момичетата носещи къси поли, Белене, ученически, студентски и войнишки бригади (ангария), забранената упадъчна западна музика, чупене на грамофонни плочи на границата...? Има и още: Ергенски данък. Ленински съботници, партийни секретари, вечни и несменяеми номенклатурни кадри, АБПКФ със големи привилегии и народни пенсии, КОРЕКОМ пред който само се облизваш и извадил долар отиваш в МВР(биещото сърце на Партията), привилегиите на чужденците пълнещи Албена, Златни пясъци, Русалка, а ти на квартира. Изучаването на история на БКП и КПСС, политикономия и научен комунизъм във ВУЗ и разпределението след завършване като възпитател в някое забутано селце. Изключването от Комсомола и от студентството като следствие. Отнемането на земите и добитъка по селата и ползването им без рента за собствениците...

    Коментиран от #75, #78

  • 72 Не могат

    1 2 Отговор
    да занулят противоракетната отбрана на Украйна, тръгнали да зануляват противоракетната отбрана на САЩ

    Коментиран от #77

  • 73 Звяр зеклет

    3 1 Отговор
    Жалки п.е.д.а.л.ч..е.т.а. още през 2021г. краварите си признаха, че нямат защита срещу подобно нещо! Гледай изявление п.е.д.а.л. с.м.о.т.а.н.!
  • 74 Ха-ха-ха...

    1 3 Отговор
    Тоа дядка яко го апят муите.
  • 75 Историк

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "Банани нямаше, но":

    Това са неща от ранния социализъм ,където си описал.Щот па на Запад всичко е мед и масло?Знаеш ли къв е проблема,че Запада който харесвах от ден на ден все повече го няма ,докато накрая изчезне,а негативите се множат от ден на ден.Кефи ли те много Европейският Съветски Социалистически Съюз ?
  • 76 "Относно Посейдоните."

    4 2 Отговор

    До коментар #45 от "Хм Хм":

    "Кувал ли си прекрасната руска думичка "показуха"?"
    Човеко, това технически е елементарно! Русия е имала атомни подводници още 50-60-те години на миналия век. Един съвременен Борей изплува до Ню Йорк и се виждаше от брега, за ужас на хората в града! Е, помисли си, Посейдонът е подводница, без екипаж и с ядрен заряд, тип камикадзе. Даже и един Борей с 16 ракети Булава може да се превърне в камикадзе, ако го закарат близко до бреговете, ама да не излиза от подводно състояние и да взриви всичките си Булави на подводницата, без да ги изстреля, то какво става? Огромен взрив под водата и цунами към брега!
    Е, толкова ли е трудно да се съчетае това в подводен дрон?

    Коментиран от #83

  • 77 Ха-ха-ха...

    3 3 Отговор

    До коментар #72 от "Не могат":

    Каква Украйна!?!... Те собствената си територия не могат да опазят от малки безпилотници, правени в цехове, с американския ВПК тръгнали да се сравняват. Тази нощ (по бг сми няма да го видите, защото още цитират тасс) украинците им съсипаха рафинериите. Голям смях ще е, ако още в понеделник въведат купони за бензин.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ахахахаха

    1 2 Отговор
    У жилетката ли почна да пие покрай медводков и Марчето? Няма да се оправят тия , никога

    Коментиран от #80

  • 80 Жужлерката бе компютър

    3 0 Отговор

    До коментар #79 от "Ахахахаха":

    Един компютър не могат да направят като хората тез американци, жужлерката не жилетката...
  • 81 Юрий

    3 2 Отговор
    Авангард ли ? Ама той е нарисуван .

    "Топи се като сладолед и си лети " -кремълския пигмей ги разправя такива.
    Те едно сметало не могат да направят ,Авангард били направили 🥳
  • 82 Таралеж

    2 2 Отговор
    Самохвалство и глупост само струят от пластмасовия старец Путянкин, смях и презрение за тоя нефелник.
  • 83 Шаран

    0 2 Отговор

    До коментар #76 от ""Относно Посейдоните."":

    Даже е невъзможно . Ама чукча писатель ,чукча не читатель.
    Това физици го обясниха ,че по този начин цунами не може да се предизвика ,без значение колко е мощен заряда.
    А какво го управлява Посейдон ? Та те изкуствен интелект нямат и няма да имат и след 100 години.
  • 84 геноцид

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бухаха":

    Не , там е анимацията с кацането на луната :)))))))))))))))))))
  • 85 Ха ха

    0 0 Отговор
    По-скоро занулява руские мужчина
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания