Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Март, 2024 14:05 2 993 20

Руската ФСС: Предотвратихме атентат в Санкт Петербург, украински терористи искаха да отровят руски войници

  • русия-
  • украйна-
  • санкт петербург-
  • владимир путин-
  • федерална служба за сигурност

Разбитата клетка се е състояла от четирима жители на Санкт Петербург, които планирали да сложат силно токсично вещество в хранителни продукти, които се е планирало да бъдат изпратени като хуманитарна помощ на военнослужещи от въоръжените сили на Русия

Руската ФСС: Предотвратихме атентат в Санкт Петербург, украински терористи искаха да отровят руски войници - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Федералната служба за сигурност на Русия заяви днес, че е арестувала в Санкт Петербург четирима членове на проукраинска паравоенна групировка, които са подготвяли атентати в Русия и са планирали да отровят руски войници, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"ФСС сложи край на незаконните действия в Санкт Петербург на нелегална клетка на украинската паравоенна групировка "Руски доброволчески корпус", която действаше в интерес на Главното управление за разузнаване към министерството на отбраната на Украйна", се казва в изявление на ФСС.

Още новини от Украйна

Разбитата клетка се е състояла от четирима жители на Санкт Петербург, които "планирали да сложат силно токсично вещество в хранителни продукти, които се е планирало да бъдат изпратени като хуманитарна помощ на военнослужещи от въоръжените сили на Русия, намиращи се в зоната на провеждане на специалната военна операция, както и на жители на новите територии на Русия", казва ФСС.

И четиримата членове на клетката са арестувани, се уточнява в изявлението.

Според ФСС задържаните "са събирали информация за жизненоважни инфраструктурни и транспортни обекти в Санкт Петербург и в Ленинградска област с цел подготовка на атентати".

"Руският доброволчески корпус" се сдоби с популярност, след като през март миналата година пое отговорност за нахлуване в руската Брянска област, която граничи с Украйна. По данни на руските власти при тази атака са били убити двама цивилни.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    30 10 Отговор
    Краварчето да му мисли, след официалната Капитулация на окрайна! Z
  • 2 Сатана Z

    36 8 Отговор
    Стига сте се лигавили.Направо ги разстрелвайте.Зеленски е избягал в Полша ,а Сирски го търси да му сложи въжето.
  • 3 По лесно

    3 18 Отговор
    Би било да им изпратят боршияк
  • 4 Тома

    16 5 Отговор
    А ще има ли джигибиги на укронацистите
  • 5 БайДънчо:

    18 2 Отговор
    Те уСраински терористи искаха да ликвидират зеления, но объркали дестинацията
    понеже биле др@гир@ни!
  • 6 Долно племе

    21 5 Отговор
    Са укрите.
  • 7 Бонев

    19 1 Отговор
    Украинските терористи най вероятно вече са терористки.
  • 8 Време е!

    11 2 Отговор
    Терористите да се заравят живи!
  • 9 Руский палец

    21 4 Отговор
    Къде са парите,над 5 милиарда леда,от продажбата на оръжие на Украйна,които България е договаряла директно с военното министерство на Украйна?Това го каза Арестович.Тагаренко,Где денги,сукa?
  • 10 Предположение

    7 18 Отговор
    Чистят членове на конкурентните банди на тази на Путин от времето му в Ленинград. Явно Санкт Петербург ще остане за руските фашисти когато Русия се разпадне.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Перо

    8 1 Отговор
    Процедурата трябва да бъде като по времето на СМЕРШ!
  • 13 тези, които знаят

    13 2 Отговор
    укрите, тепърва ще ги разкриват и ще се бият по главите.
    И все пак - ДАНО доброто да победи и войната спре възможно по-рано.
  • 14 Аз съм веган

    9 15 Отговор
    Жалко! Гладните орки за малко да се нальокат с етилов алкохол и да загинат като асвабадителите на България в Бургас
  • 15 Никой

    7 11 Отговор
    Путин е най - дългогодишния господар на Кремъл ,обаче след съветския диктатор Йосиф Висарионович Сталин. Предизборните секции ще бъдат отворени три дни за гласуване, да може руския сатрап да събере повече проценти за пред собствена публика. Подобна тактика ще се използва за манипулиране прозрачността на вота по места. Ако руския сатрап доживее до 2030 год. в зависимост от месеците може да претендира за първото място.. Късия се възкачи на престола на кочината през 2000 година.
  • 16 центаджия

    11 1 Отговор
    Украйнците не са нищо повече от жалки терористи , а нашите малоумни рософоби който възхвалят не са по различни.
  • 17 Глав

    2 14 Отговор

    До коментар #11 от "БайДънчо:":

    Украйна ще им бъде винаги трън в газа и те го знаят и вече няма къде идат.Та каква победа е това с помощта на Иран и Китай на който ще подарят Сибир.Най-тъжното е че в Бг още има б. мозъци готови да стрелят срещу българи ако онези пак застанат на Дунава.Но добре че са на измиране дъртите старци бивши некадърници лапали 40 год.
  • 18 Путин

    10 1 Отговор
    Истинското лице на украйнските нацисти .
  • 19 Ай пак руски лъжи....

    3 9 Отговор
    Никакъв атентат на украински терористи няма, никой не е планирал да слага отрова където и да е, работата е била друга, в интенданството години наред крали всичко до което могат да се докопат, от портиера до главният им началник, всички по веригата, и те трябва наистина да снабдяват с храна войските на фронта, но тъй като всичко било окрадено едвам намерили някакви месни консерви от 1985г,и ги изпратили на фронта, войниците яли и се натровили, ос. р@.ли всичко, окопи, блиндажи, бункери, щаба, и с това само им се размина ло, какви терористи, какви пет рубли?, болни мозъци, щели да ги тровят, че те от пиене се тровят сами.
  • 20 Асен

    8 2 Отговор
    Статията е точна!! За съжаление са вербувани младежи ,които са щели да извършат нечувано престъпление!! Тези млади хора е трябвало срещу пари да вербуват 50 човека ,но са разкрити и признаха цялата гадост!? С американско силно токсично вещество в храната за унищожаване на руски военнослужещи и мирно население под формата на Хуманитарна помощ!!! Жалко млади хора, тинейджари ,разказваха цялата постановка, но разузнаването на руснаците работи, и се осуетено едно жестоко престъпление!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания