Last news in Fakti

16 Март, 2024 06:52, обновена 16 Март, 2024 08:39 3 253 7

Индия попречи на сомалийски пирати да използват кораба "Руен"

  • кораб руен-
  • пирати-
  • индия

Плаващият под малтийски флаг съд за превоз на насипни товари е пресрещнат вчера от военен кораб

Индия попречи на сомалийски пирати да използват кораба "Руен" - 1
Снимка: Фрогнюз

Индийските военноморски сили попречиха на сомалийски пирати да използват товарния кораб "Руен" за извършване на пиратски действия, съобщи агенция АНИ, цитирана от БТА, като се позова на представители на индийския военен флот.

Плаващият под малтийски флаг съд за превоз на насипни товари е пресрещнат вчера от военен кораб и са били предприети действия в съответствие с международното право, се казва в съобщението и се допълва, че, както се твърди, корабът е открил огън по индийския военен съд, посочва Ройтерс.

Сомалийските пирати, които похитиха "Руен" през декември, може да са го използвали при превземането на товарен кораб край бреговете на Сомалия тази седмица, плаващ под бангладешки флаг, заяви вчера военноморската мисия на ЕС за охрана на мореплаването в района.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ахъм

    19 1 Отговор
    Индийските военноморски сили попречиха на сомалийски пирати, които се оказали чисти араби, да използват българския товарен кораб "Руен", плаващ под малтийски флаг, с еврейски собственик, да извършване на пиратски действия
  • 3 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    12 6 Отговор
    А защо на нашия кораб пише NAVY?
    Това е означение за военноморски сили...

    Коментиран от #6

  • 4 Това

    19 7 Отговор
    са клетки на службите на запад...така се активират кризи, я за вдигне на цените на товарите, я доставки да се забавят и ако трябва да се включат на "помощ", военни намеси...
    Измислили са го, нима си повярвахте, че тия голтаци са в състояние да отвличат кораби и разиграват компании с много възможности..
  • 5 И ТАЗИ СТАТИЯ

    3 1 Отговор
    Е ПЪЛНА ЛЪЖА !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Макс

    2 2 Отговор
    Браво ! На мястото на НАТО веднага бих започнал преговори за членството на Индия в НАТО . Не е шега , а според мен необходимот . Това ще охлади военните апетити на Китай и РФ .