Last news in Fakti

17 Март, 2024 04:22 1 725 1

Болсонаро: Не се страхувам от съд ВИДЕО

  • жаир болсанаро-
  • бразилия-
  • преврат-
  • съд-
  • президент

Полицейско разследване разкри, че бившият президент се е опитал да убеди военните в Бразилия да извършат преврат

Болсонаро: Не се страхувам от съд ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро заяви, че не се страхува да бъде съден, което се случи ден след като полицейско разследване разкри, че крайнодесният политик се е опитал да убеди военните в страната в план за преврат, който да отмени поражението му на изборите през 2022 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Болсонаро не се позова директно на обвиненията, отправени от двама командири на въоръжените сили, че ги е извикал, за да обсъдят евентуален държавен преврат, с което да попречи на левия президент Луиз Инасио Лула да Силва да се върне на власт.

Но той спомена за съдебния процес, пред който може да бъде изправен, след като се появиха доказателство за усилията му да убеди военните да се намесят.

"Не се страхувам от какъвто и да е съдебен процес, стига съдиите да са безпристрастни", заяви Болсонаро на политически митинг в Рио де Жанейро, на който подкрепи кандидата си за кмет на града на местните избори през октомври.

Болсонаро продължава да твърди, че е бил политически преследван от правителството на Лула, защото е трън в очите на левицата.

Болсонаро отрече да е планирал преврат след изборното си поражение, което той никога не е признавал. Той замина за Флорида, за да избегне връчването на президентската лента на Лула, а дни по-късно привържениците на Болсонаро щурмуваха правителствени сгради в опит да провокират преврат.

Миналата година на Болсонаро беше забранено да се кандидатира за изборни длъжности за осем години заради злоупотреба с власт като президент.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТ

    2 0 Отговор
    Без официалната подкрепа на терорист номер 1 САЩ, не може да се правят преврати и демократични революции.
Новини по държави: