Last news in Fakti

17 Март, 2024 05:23 1 765 7

Bild: Германските депутати гласуват различно в Берлин и Брюксел за ракетите за Киев

  • германия-
  • ракети-
  • олаф шолц-
  • украйна-
  • европейски парламент-
  • бундестаг

Това е заблуда на избирателите, смята представителят на Християндемократическия съюз в ЕП Даниел Каспари

Представители на партиите, които са част от управляващата коалиция в Германия, гласуват по различен на в Бундестага и в Европейския парламент (ЕП) сходни резолюции за изпращане на ракети с голям обсег на Киев, пише Bild.

В статията се припомня, че Германия вече отхвърли две резолюции за доставката на Taurus на Украйна, а Европейският парламент одобри подобна на 29 февруари. В текста се говори за необходимостта от снабдяване на украинските власти с ракети „като Taurus, Storm Shadow и Scalp“. Отбелязва се, че 451 европейски депутати са гласували "за", 46 са били против, 49 са се въздържали.

Германските депутати от партията на канцлера Олаф Шолц гласуваха за резолюцията, пише Bild.

Текстът на документа беше подкрепен и от евродепутати, които представляват Зелените. и Свободната демократическа партия. Колко точно германски депутати имат предвид авторите на статията, не се уточнява.

Тези три партии в Германия са част от правителството, следователно, според коалиционната дисциплина, те подкрепят най-голямата фракция - Германската социалдемократическа партия на Шолц. Освен това в Германия резолюцията беше внесена за обсъждане от опозиционния блок. Подкрепата на опозицията в такава ситуация би означавала реален крах на кабинета, затова първоначално се смяташе за невъзможно. Само няколко депутати в Берлин се отклониха от партийните разпоредби и символично подкрепиха опозицията.

Европейският парламент има напълно различен фракционен състав, различни партийни пропорции и различни депутати. Освен това там не важат принципите на германската коалиционна дисциплина. Представителят на Християндемократическия съюз в ЕП Даниел Каспари смята, че правителството на германския канцлер е "изолирано" в Европа. „Ако представяте различни позиции в Брюксел и Берлин, това е заблуда на избирателите“, каза той пред Bild.

Германският канцлер Олаф Шолц преди това многократно отхвърли възможността за изпращане на Taurus. Според него ефективното използване на подобни ракети изисква участието на германски военен персонал и точно това е линията, която той не иска да премине.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    30 1 Отговор
    По важното е че и там чрез медиите ги лъжат и ги засипват с лъжлива пропаганда, швабите са краварска колония на фащ от края на Хитлер и се управлява от обора неслучайно най много говеда в униформи има там
  • 2 Хи хи хи

    17 2 Отговор
    Улавия Шолц съвсем изтърва юздите.
    Лявата ръка не знае какво прави Дясната.
    Чакай, чакай не беше ли обратно
    Дясната ръка не знае какво прави Лявата
  • 3 Име

    16 0 Отговор
    И от резолюзиите на ЕП не зависи нищо!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Понеже психопатите

    19 1 Отговор
    В ЕП нямат престава от нищо. Хрантутници и паразити на дебела заплата, без грам мозък!
  • 6 Бай Лисан

    7 0 Отговор
    Има ли значение дали ще ядеш бой в Берлин или в Брюксел?
    Един от нашите !политици! например яде бой в Дубай, но не се зарадва много.
    После разправя, че били рускоговорящи, ама може и украинци да са били, знае ли човек....
  • 7 Нека

    0 0 Отговор
    германците си спомнят, че съветските войски напуснаха ГДР и бяха за обединение на Германия - Англия беше против. Да попитат американците не е ли крайно време и те да напуснат Германия.
Новини по държави: