Last news in Fakti

18 Март, 2024 11:35 925 14

Срещу освобождаването на 40 заложници Израел ще предложи преговори в Катар и шестседмично примирие

  • освобождаване-
  • заложници-
  • израел-
  • газа-
  • примирие-
  • преговори-
  • катар-
  • хамас

Преговорите могат да отнемат най-малко две седмици

Срещу освобождаването на 40 заложници Израел ще предложи преговори в Катар и шестседмично примирие - 1
Снимка: БГНЕС

Изрел днес ще изпрати в Катар високопоставена делегация, оглавявана от директора на тайните служби Мосад, която трябва да преговаря чрез посредници с „Хамас“ за осигуряване на шестседмично примирие в ивицата Газа, по време на което палестинските екстремисти да освободят 40 заложници, съобщи израелски служител, цитиран от Ройтерс и БТА.

Преговорите могат да отнемат най-малко две седмици, каза още източникът, като цитира затруднения, които чуждестранните делегати на „Хамас“ могат да имат с комуникацията с групировката в обсадения анклав след повече от пет месеца война.

Миналата седмица "Хамас" постави своите условия за спиране на огъня в анклава, които включват изтегляне на израелските въоръжени сили от крайбрежната територия, връщане на изселените палестинци на местата, където са живеели, размяна на палестински затворници за израелски заложници, държани от "Хамас", както и достъп на хуманитарна помощ до местното население.

Канцеларията на израелския премиер Бенямин Нетаняху по-късно нарече предложенията по сделката за заложниците нереалистични, но каза, че делегация ще отпътува за Катар, за да обсъди позицията на Израел относно потенциално споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САЩ Франция Израел

    5 5 Отговор
    Командващите България
  • 2 име

    6 5 Отговор
    На ционисти не може да се вярва, добър ден да ти кажат, гледай къде е слънцето, щото се опитват да излъжат. Минаха ли двете седмици, в които щяха да ликвидират Хамас?!

    Коментиран от #3, #11

  • 3 мбуа ха ха ха ха ха

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "име":

    А минаха ли 3 те дена в които фашиста Путлер щеше да превземе Киев? Много обичате да копирате бе. 2 седмици. Че виж дали не са го взели целия. Просто търсят мишоците из каналите да изчистят терена от тях.
  • 4 Никакво шестседмично примирие

    6 4 Отговор
    Нациста Израел да се изнася от независима Палестина моментално и съд за Хитлеряху
  • 5 За Нацистки Израел

    6 3 Отговор
    е нужна сто годишна международна изолация
  • 6 Нито един израелски

    8 6 Отговор
    Ционист-нацист не трябва в Европа да се допуска ! Посланикът на Израел в България Йоси Леви Сфари трябва да бъде изгонен и посолството на престъпната държава закрито

    Коментиран от #7, #12

  • 7 на руските

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Нито един израелски":

    подлоги не бива са се позволи да дишат у нас. Да си ходят при путлер, професионален убиец номер 1!

    Коментиран от #9

  • 8 Шут за Хитлеряху

    4 3 Отговор
    И шут за Йоси Леви Сфари !
  • 9 Ъхъъъъъъ мозък

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "на руските":

    В Израел пък само да знаеш колко са руските
    подлоги ....най малко 2 ма от трима руски говорят
  • 10 В топ 10 на най богатите

    2 0 Отговор
    израелци за 2022 точно трима руснаци бяха мушмул ! ....... А този на Приднестровието, Молдова беше номер 11 !
  • 11 Бесен язовец

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "име":

    Санкции трябва да има към палестинците и ХАМАС! Светът много добре видя кои са убийците и какво направиха. Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?
  • 12 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Нито един израелски":

    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен
  • 13 А кой ще бъде отговорен за убийствата на

    1 2 Отговор
    Над 13 000 деца?
    Никой не говори за тази истина. Жалки сте .... Съдия ден ще бъдете съдени за тез работи!
  • 14 Само едно ще кажа(напиша)

    0 1 Отговор
    Всички които подкрепят детеубийците ..... .А.Д.А. ви чака с нетърпение....!