Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Март, 2024 12:06 2 435 55

"Путин е убиец": как гласуваха руснаците в чужбина

  • путин-
  • русия-
  • руснаци-
  • владимир путин-
  • навални-
  • протест-
  • убиец-
  • украйна-
  • война

Рекорден брой руснаци гласуваха в чужбина, заяви руското външно министерство. Само че пропусна да отбележи, че пред дипломатическите представителства на Русия се чуха скандирания "Путин е убиец".

"Путин е убиец": как гласуваха руснаците в чужбина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

372 779 руснаци са гласували в чужбина на президентските избори, които се проведоха от 15 до 17 март. Това съобщи говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. Според Захарова участието им е било "безпрецедентно" и мотивирано от затворените консулства в "неприятелските държави". Хората стояли на опашки до вечерта, за да могат да гласуват, твърди още тя.

"Путин е убиец" и "Не на войната"

Още новини от Украйна

Кореспондентите на ДВ в Берлин потвърждават, че стотици руски граждани са останали пред посолството в германската столица и след като избирателната секция в него е затворила. Само че не всички те са били обединени от подкрепата си за Владимир Путин, който според протоколите печели над 87% от гласовете на изборите - а напротив. Пред руското посолство в Берлин се чуха скандирания "Позор!", "Русия без Путин" и "Къде е моят глас?" Германското външно министрество разкритикува изборния процес в Русия, като изтъкна, че вотът там не е "нито свободен, нито честен, а резултатът не изненадва никого".

Подобни мнения се чуха и пред изборните секции в Сърбия, където във вота се включиха хиляди. "Няма избор, знаем кой ще спечели, дори знаем резултата, той ще се изкара над 80%", коментира пред "Ройтерс" антивоенният активист Петър Никитин, който гласува в сръбската столица. "Няма очаквания, това правителство не зависи от това как гласуват хората", допълни той.

Пред руските посолства в редица държави бяха издигнати антивоенни плакати и призиви за край на агресията срещу Украйна. Видяха се и надписи като "Путин е убиец".

Юлия Навалная гласува в Берлин

"Не съм съгласна с резултатите от тези избори, защото знам, че Путин ще бъде президент и през следващия мандат", казва в Подговорица рускинята Катя. "Като гражданин на Русия аз не приемам резултатите", обяснява жената пред "Ройтерс".

Хиляди руснаци се включиха и в кампанията "По пладне срещу Путин", организирана от екипа на покойния опозиционер Алексей Навални. Те гласуваха с празни бюлетини, написаха имената на Навални на бюлетината или подкрепиха някой от другите кандидати. В Берлин гласува и съпругата му - Юлия - която беше посрещната с аплодисменти.

И в други точки на света - включително в шведската столица Стокхолм, както видя екипът на ДВ - противници на режима на Путин се събраха пред руските посолства и отдадоха почит към опозиционера, който умря на 16 февруари в наказателна колония в Сибир.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 бен Ходжа

    78 24 Отговор
    Дойче веле с типичната дезинформация. Някой соросоид пред посолството извикал, че Путин е убиец. Само че не казват какви са резултатите от гласуването в чужбина - нима и там Путин не печели с над 80% ?

    Коментиран от #54

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 слава на Русия

    61 18 Отговор
    От статията така и не става ясно как са гласували руснаците в чужбина. Иначе са вкарани евроатлантическите заклинания "Путин е убиец"

    Коментиран от #12

  • 5 Хохо Бохо

    53 22 Отговор
    Видяхме вчера как, ясно и категорично подкрепиха Путин. Видяхме и некъв жалък перформанс на 3 полуумни и един случайник пред посолството на Русия. Кво не ви е ясно? Пропагандата издиша пред фактите
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Селянин

    38 20 Отговор
    Да, Путин е убиец на Сатаната и триглавия змей.
    Превъплъщение на Свети Георги е.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 урсулчо

    47 20 Отговор
    "Не съм съгласна с резултатите от тези избори, защото знам, че Путин ще бъде президент и през следващия мандат" - това е демокрацията, другарко. В Русия има демокрация, а при нас управниците се назначават от посолството.

    Коментиран от #41

  • 10 Хохо Бохо

    53 16 Отговор
    70% изборна активност и Путин печели. А как е в демокрациите? Добре ли е 40% изборна активност? Излиза, че тук си имаме козяшка диктатура, а в Русия е истинска пряка демокрация
  • 11 @@@

    34 13 Отговор
    Зеления е убиец!
    На съвестта му, ако я има ще тежат десетки хиляди човешки живота!
  • 12 Руснак от САЩ

    14 22 Отговор

    До коментар #4 от "слава на Русия":

    Кой гласува при положение ,че резултата е ясен ,под 400 000 от няколко милиона емигранта
  • 13 Путин

    36 14 Отговор
    Русия е велика държава. Руснаците си обичат Путин. Той е най великият президент в днешно време. Слава Русия.
  • 14 Сталин

    10 14 Отговор
    Репресиите направиха Русия велика.Когато в СССР имаше репресии страната беше велика и силна ,и се развиваше стремително и бурно.Когато репресиите бяха прекратени , всичко започна да гние ,разлага и умира,защото репресираните злодеи и предатели започнаха да навлизат във властта.Докато в България не започнат да се сглобяват бесилки и режат глави ,нищо няма да се промени,както казва Томас Джеферсън "Дървото на свободата от време на време трябва да се полива с кръвта на тираните и патриотите."Но тъй като българина е нихилист и мишок и все гледа да не се прекара и за нищо не би си нарушил спокойствието да си пие ракията и пълни тумбака и вечно да се сърди на някой че не му е уредил живота.Борбата е развитие,но в България няма борба за нищо ,така че няма и никакво развитие ,както казва Шекспир -"Надежда всякаква вие оставете"

    Коментиран от #19

  • 15 БайДънчо:

    26 11 Отговор
    Опитвайки се да ни Манипулират, Мисирките от Канал-1
    показаха хора на дълга опашка в Москва, чакащи да гласуват и Нагло заявиха,
    че това били хора, които протестират срещу режима в Москва!
    Каква байдановса Наглост!
  • 16 Блаблабла

    14 8 Отговор
    ама няма данни колко % са гласували за...само блаблабла и мисира да вземе някой
  • 17 Тома

    16 13 Отговор
    Ако не беше Путин краварите щяха да направят Русия също като Украйна.Ще вкарат корумпирани предатели да водят народа си към гибел.За това все им е виновен Путин

    Коментиран от #29

  • 18 Ха ха ха

    13 10 Отговор
    Пак преизбраха кучият син........
  • 19 Рейгън

    16 12 Отговор

    До коментар #14 от "Сталин":

    Напротив, репресиите съсипаха СеСеСеРе и Русия.
    Ако не беше Запада през ВСВ нямаше да има Русия, ако не беше запада през 1990 г. да налива капитали в разпадащия се и фалирал СеСеСеРе, сега пак нямаше да има Русия.
    И сега Путьото води Русия към следващия разпад
  • 20 Слава на рода Дуло IYI 🇧🇬🇺🇦

    11 20 Отговор
    Цял свят ненавижда масовия убиец Путлер! Броят се на пръстите на едната ръка страните, които няма да го арестуват за престъпленията и зверствата, които е извършил и продължава да върши.
    Цял свят подкрепя нападнатия подло украински народ. Цял свят се възхищава на мъжеството на Президента Зеленски ! Той е новия символ на борбата за свобода и независимост от тиранията ! Показа на света, че цялата пара на Кремъл е в свирката.

    Коментиран от #27, #34, #52

  • 21 @@@

    13 9 Отговор
    От постоянните Неправди и санкции на ЕС и САЩ спрямо Русия, Съдбата застана на страната на Русия!
    Путин справедливо и убедително победи на изборите, но следват още:
    Загуба на байданчо есента на изборите. Избиране на Тр@мп за Президент.
    К@питул@ция на Осрайна, пардон на Н@ТО, ЕС и САЩ и справедлив мир за Русия
    Н@таняхУ ще продължава да ерозира САЩ пред света, докато бъде свален,
    И тогава Светът ще стане по-добро място за живеене!
  • 22 Али Турчинът

    7 9 Отговор
    Байдън е неграмотен.
  • 23 ЩЩД Веле

    7 9 Отговор
    Трепе франсета и сунаци този убиец....По 100 с един искандер...
  • 24 ХаХа

    7 9 Отговор
    А в чужбина с колко спечели Путин?
  • 25 Констатираща

    6 8 Отговор
    Естествено, че тези, които не са в Русия, значи не милеят достатъчно за нея и ще подкрепят друг кандидат, защото трябва да се подмажат на новата си родина, а и най-вероятно, тяхната задача е да правят диверсии в политиката на Русия. Такива "родолюбци" ги има навсякъде, но това са най-големите продажници, а другата класа от тях, живеят в страната, но работят срещу нея и в удобен момент, когато напълно я провалят, я напускат, защото те не са усетили провала й - те са добре финансирани отвън и нищо не ги смущава. Идват в "родината" си, за да мътят водите и да ловят риба, а после пак излизат. Такива ги има навсякъде и те не трябва да се допускат да гласуват, ако не са временно пребиваващи по някаква причина в друга страна. Тези, които стоят в домовете си и в страната си, които прежвяват всички несгоди, атентати и ракети, те имат думата и на тях трябва да благодари цялото мирно човечество, че избраха правилния път към мир, сътрудничество и напредък, че попречиха на хегемонистичните колонизатори да превърнат Русия в поредната колония, за което от векове си точат ноктите и зъбите.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Али Турчинът

    5 10 Отговор

    До коментар #20 от "Слава на рода Дуло IYI 🇧🇬🇺🇦":

    Цял свят знае че доларът се печатат.
    Цял свят знае че Зеленски е боклук и наркоман.
    Цял свят знае вашите деца и мечти.
    Бандера, герой ли е при вас?
  • 28 Жалко

    5 9 Отговор
    Че неможе в интернет да се намери филма на Съветската телевизия от 1976 г в , който баба Ванга , казва , че СССР ще се разпадне но Русия ще бъде пак велика , но все още не я дошъл Владимир , казва тя . Племеницата й в Начия земя го тълкува , че ставало въпрос за Владимир Кръстителя на Киевска Рус , но други го тълкуват за Владимир Путин . Но няма съмнение , че Русия ще бъде незаобиколим фактор на международната сцена !
  • 29 Затриващ

    9 6 Отговор

    До коментар #17 от "Тома":

    Затова бе младеж крадат дрехи перални и тоалетни чинии войниците на ПуСин!

    Коментиран от #50

  • 30 Али Турчинът

    5 7 Отговор
    Цял свят знае че доларът се печатат.
    Цял свят знае че Зеленски е боклук и наркоман.
    Цял свят знае вашите деца и мечти.
    Бандера, герой ли е при вас?

    Коментиран от #33

  • 31 Прекалено късо име

    3 11 Отговор
    При Брежнев и при Елцин живееха много зле и - не им се връща в безизходицата, руснаците също имат нужда от удоволствия, Западът им предлага - мизерия и както при нас - ниски доходи - никаква перспектива един вид.
  • 32 в действителност ПУТИН е одобряван

    8 5 Отговор
    не само от болшинството руснаци ,но и от над половината европейско население ,но тази истна се заглушава и за това е забранено да се пише и говори
  • 33 мдааа

    8 8 Отговор

    До коментар #30 от "Али Турчинът":

    Цял свят знае че рублата не струва хартията на която се печата.
    Цял свят знае че Путин е боклук и наркоман.
    Цял свят знае че Путин е педофил и гей.
    Путин, герой ли е при вас?
  • 34 Въх, ама

    5 4 Отговор

    До коментар #20 от "Слава на рода Дуло IYI 🇧🇬🇺🇦":

    зеленикавият наркоман от рода Дуло ли е, че го славословиш? Малеей, ми те хановете ще се завътят в гробовете си като вентилатори ако разберат, че си набутал евреин в генеалогичното им дърво...
  • 35 ФАКТ Е

    5 9 Отговор
    че руснаците винаги са били страхливци. Доказаха го и ВСВ като се криеха зад жени и деца по блокадите. Показаха същата тактик и в Сирия. Отрочетата им ХАМАС правят същото.
    Те за това като плъхоци поведени от свирката на точ дрипльо гласуваха БЕЗ ДА ПИТАТ - МА КОЙ Е ДРУГИЯ? КАКВА Е ПЛАТФОРМАТА НА ДРУГИЯ? КЪДЕ БЕ ДЕБАТА М/У ТЯХ?
    НЕ... те като страхливци(руснаци) си повтаряха - "Склонена главица сабя не я сече"
    За пореден път доказаха че РУСНАЦИТЕ СА НАЙ-СТРАХЛИВОТО ПЛЕМЕ.
    Не случайно ги разстрелваха на фронта ВСВ като се обърнеха. Със страхливците така се действа и еврея Шаломов добре знае това

    Коментиран от #48

  • 36 преди да коментират как живеят

    6 5 Отговор
    в русия ,нека покажат колко е щастливо ,хубаво ,комфортно и сигурно да се живее в европа ,и какво светло бъдеще я очаква с този начин на управление,защото всеки усеща как на всякъде в европа нещата се влошават именно заради говоренето , действията и законите приемани на политиците

    Коментиран от #38

  • 37 ха-ха-ха

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "ха ха хааа":

    Путин е убиец според късоумните, следващи опорките на посолствоТО, а зеленото шмъркало не е???!!! Хайде, и той да се яви на избори! Намериха оправдание да не ги правят. Хайде памперса да спре да говори сенилни приказки - че по-младият от него Тръмп например е твърде стар за президент, а бай дън - не е??!!
    Смешно, ако не беше жалко. Погледнете истината, господа от Колективния ЗападНАЛ.
  • 38 Кристиян Шкварек

    4 2 Отговор

    До коментар #36 от "преди да коментират как живеят":

    Вече настъпва промяна към ислямизация, арабизация и африканизация на Европейския континент. „Българите пътуват и виждат едни градове и държави, които вече не са европейски, и си казват: това нещо не желая да дойде в България. Тези реакции не са от популизъм, от фейк нюз, заплахи - те са от това, което те самите са видели с очите си", заяви Шкварек. Огромният процент мигранти, идващи в Европа, не са от страни, в които има военни конфликти - Мароко, Алжир, Тунис. В държави като Франция за 60 години е заменен много голям процент от населението.

    Коментиран от #42, #43, #44, #45

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Российска вьиберателна комисия

    2 4 Отговор
    Няма какво да ги броим, 87% са за другаря Путин
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 хххх

    1 8 Отговор

    До коментар #38 от "Кристиян Шкварек":

    Русия вече е изцяло ислямска република,ти за Европа си се загрижил...
  • 46 9689

    4 1 Отговор
    Аз пък казвам,мутрата,шопара ,парапета осмото джудже,домуза итн са убийци.
  • 47 Истината

    8 3 Отговор
    В Берлин опашката за гласуване в руското посолство беше от хиляди хора.
    Масово всички са гласували за Путин.
    Шайката от НПО и анти руските активисти беше ститина човека.
    Те изчакваха всички да си гласуват и после си правеха поредния сеир с плакати и т.н. Ако бяха правили сеира когато на опашката имаше хиляди гласоподаватели за Путин, най-малкото щяха да изглеждат жалки.
  • 48 !!!

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "ФАКТ Е":

    Юнак,що си се навеждал 500 пред турците?
  • 49 ттт

    4 2 Отговор
    Виждам, че дадохте трибуна на тринайсетте процента гласували срещу Путин. На осемдесетте и седем гласували за него кога ще дадете? Мисля, че истинската журналистика го изисква.
  • 50 лиз ач евроатлантик

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Затриващ":

    Тя тая пропаганда е за тъ пун гели като теб,дето си мислят ,че руснаците вадят чипове от пералните и ги слагат в ракетите
  • 51 МИО мио

    0 0 Отговор
    А вас кво ви флиза,кой как гласувал.А убийците ,са евреите в Газа.

    Коментиран от #55

  • 52 Чичо Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Слава на рода Дуло IYI 🇧🇬🇺🇦":

    Ей дри.. сък, бива да си т, ъ, п ама толкова направо е жалко.
  • 53 дядото

    1 1 Отговор
    затова ненавиждам демокрацията ви.350-400 000 са умните и демократите,а онези 76 000 000 не са.може и да поискате обявяване изборите за невалидни.пфу.
  • 54 Така де

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "бен Ходжа":

    В България Путин печели със 120%.
  • 55 Маша мио

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "МИО мио":

    Не се пише флиза, а "улиза ". Научи го тоя български, че отдалеч ти личи, че си рабфаковец.