Last news in Fakti

18 Март, 2024 21:03 1 541 15

Джо Байдън и Бенямин Нетаняху спешно по телефона

  • джо байдън-
  • бенямин нетаняху-
  • израел-
  • газа-
  • хамас

Двамата лидери разговаряха по телефона за първи път от 15 февруари на фона на силното напрежение между Израел и най-непоколебимия му съюзник, предизвикано от начина, по който Нетаняху ръководи войната в Газа след смъртоносната атака на "Хамас" в Израел от 7 октомври

Джо Байдън и Бенямин Нетаняху спешно по телефона - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън днес разговаря с израелския премиер Бенямин Нетаняху и двамата обсъдиха обстановката в Рафах и усилията за увеличаване на помощите за Газа, предаде Ройтерс, като се позова на Белия дом, пише БТА.

Двамата лидери разговаряха по телефона за първи път от 15 февруари на фона на силното напрежение между Израел и най-непоколебимия му съюзник, предизвикано от начина, по който Нетаняху ръководи войната в Газа след смъртоносната атака на "Хамас" в Израел от 7 октомври, отбелязва агенцията.

"Президентът Байдън разговаря с премиера на Израел Бенямин Нетаняху, с когото обсъдиха последния развой на събитията в Израел и Газа, включително обстановката в Рафах и усилията за увеличаване на хуманитарната помощ за Газа", каза Белият дом.

В реч в четвъртък лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър, който отдавна подкрепя Израел и е най-високопоставеният официален представител на избрана позиция, призова за нови избори в Израел и каза, че Нетаняху е препятствие за мира.

На следващия ден Байдън похвали речта му и каза, че Шумър е изразил опасенията на мнозина американци.

Вчера Нетаняху реагира остро в интервю за Си Ен Ен, като нарече речта на Шумър "напълно неуместна".

На вчерашна среща на израелския кабинет Нетаняху също така потвърди, че израелските сили ще напреднат в град Рафах, който е последното относително безопасно място в малкия, пренаселен анклав Газа. Той направи това въпреки международния натиск срещу Израел да избягва по-нататъшни цивилни жертви, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗАЩОТО

    26 2 Отговор
    ТОЯ ЧИ фУТ ИЗТРЕПА ХИЛЯДИ ДЕЦА И ЖЕНИ , НО ЗА НЕГО ТРАЕТЕ.........ЛИЦЕ МЕРИИИИ
  • 2 Сталин

    16 3 Отговор
    Тези ционистки изчадия и техните пудели от Вашингтон трябва да бъдат заличени от лицето на земята и целия свят да си почине, Русия, Северна Корея,Китай трябва да запукат с ядрено оръжие и веднъж завинаги да ги премахнат от човечеството ,такива изроди нямат място на планетата и нямат право да съществуват ,след като убиха стотици милиони хора по света.
  • 3 Натянаху на телефона

    11 1 Отговор
    Бай Пън как си днеска.....
    Бай Пън отговаря - а ко каза
  • 4 ХАХАХА

    19 3 Отговор
    Путин терорист ,а натаняху " хуманист" затрил 30 хиляди цивилни граждани ,сред които поне половината деца и бебета ,разговаря с другия "миротворец ". ХАХАХА
  • 5 ха ха

    8 0 Отговор
    Байдън е в плен на ислямолевичарите в САЩ. Без тяхната помощ на изборите няма да се справи. Не само заради гласовете, но и заради беззаконията им по време на избори.
  • 6 Антифашист

    11 1 Отговор
    Израел предизвика могъщи врагове. А го брани само САЩ. А САЩ се видя, че са колос на глинени крака. Професор Стив Ханке заяви, че до края на годината и техните врътки няма да им помогнат и влизат в рецесия. Междувременно Бай Дън е пътник и предстоят рокади в Белия вигвам и техни си вътрешни боричкания за власт. За козяците тук ще са трепетни времена, зер да не секнат грантовете или да се пренасочат към други проксита. Ей го в на Цв. Цв. и ГешеФт - първи републиканци, през седмица бяха на молитвени закуски и инструктаж.
  • 7 Ксаниба

    4 1 Отговор
    беня, шабесгоя ти обажда!! Нареди на гоите в оркаина да мирясат, че иде дебелия!! Руския!!!
  • 8 Прекалено късо име

    4 2 Отговор
    Израел не може да се спре - защото това е. Има проблем с безработицата - не им се работи на някои хора и - измислят атентати, това е и у нас - правят просия - правят телефонни измами и ауу - майко. Не знам - всички ли в Израел работят, но имат такъв вид.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Де факто

    2 6 Отговор
    За всички е ясно, че тази ситуация цивилните жертви са неизбежни, ако не се евакуира цивилното население. Братята им мюсюлмани би трябвало да отворят границите си и да допринесат реално за омиротворяването на региона. Вината не е в Израел!
  • 11 Бай Байдън :

    3 0 Отговор
    -"Днес говорих с Ицках Рабин по телефона."
  • 12 демосрация

    4 0 Отговор
    " Джо Байдън и Бенямин Нетаняху спешно по телефона " от офиса на изкопаемото са се обадили на мошето : Бързо, спешно е че сега е буден и сме го натъпкали с химия.
  • 13 Биби

    1 0 Отговор
    Стана твърде неудобен. Пречи на Дедо Джо да спечели изборите. Сега ще му спретнат един Майдан . Вече се говори за нови избори и Биби ще отиде в историята, а може и в затвора.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Нетаняху

    0 0 Отговор
    -ало, белия дом ли е.
    - а вие кой сте
    - абе я ми дай Джо памперса
    - Бени, ти да не си пиян
    - Джо , ти ли си
    - не, баба ти е.
    - Хънтър, кажи на баща си, че става въпрос за рафах, а не за Русия.
    -бени , ти ли си.
    - не , баба ти е.
    - не се занасяй, баба ми умря още преди да се срещна с дьо гол.
    -Джо, кажи на Остин , че за да стане евреин не е достатъчно да му обработят мъжествеността.
    Шум в слушалката. Байдън:
    - Бени, май руснаците ни подслушват
    -Джо , този шум ти е в главата от 2004.
    - Младежи, показват ви на живо в ти ток
    - Си, приятелю, прати някой друг долар на хънтър, че напоследък се е развихрил с проститутките.