Last news in Fakti

22 Март, 2024 06:09 1 260 6

Продължава срещата на върха в Брюксел

  • европейски съюз-
  • брюксел

Появиха се предположения, че ЕС се нуждае поне от 100 милиарда евро, за да може да се справи с евентуална атака от страна на Русия

Продължава срещата на върха в Брюксел - 1
Снимка: trt.net.tr

Втори ден от срещата на върха в Брюксел, предаде NOVA.

Лидерите на Евросъюза се събраха в четвъртък, за да разискват важни теми. Сред тях са военната подкрепа за Украйна, кризата в Близкия изток, поканата за членство към Босна и Херцеговина, както и увеличаването на отбранителните способности на Европа.

Появиха се предположения, че ЕС се нуждае поне от 100 милиарда евро, за да може да се справи с евентуална атака от страна на Русия. Темата беше изведена на преден план и след писмото на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел до държавите членки, в което той призова за радикални и конкретни стъпки в областта на отбраната, но и за поставяне на икономиката на военна основа.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    7 2 Отговор
    Русия продава около 40% от петрола и газа в рубли, други 40% в юани
  • 2 В кюпа

    7 0 Отговор
    А кой представя България?

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БгТопИдиот🇧🇬

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "В кюпа":

    Един гризач дето стана ("академик"-соц титла) след като е министер !
  • 5 Мъжа на урсула

    6 0 Отговор
    Върха на длъжниците се среща за да видят кого да ограбят че с Русия пак не им се получи, бившите колонии ги наритаха, Китай играе с Русия...
    Паре нема, действайте...
  • 6 Пропаднал съюз

    4 0 Отговор
    Определят всичко, някакви шушумиги. Не е известно защо точно те, за какви заслуги? Никой от хората не ги е избирал. И те не блестят с много ум и способности. Това е някакъв нов метод на превземане на страните? Поставяш на върха им някакви хора, които правят всякакви безумия с цели страни и народи.
Новини по държави: