Last news in Fakti

22 Март, 2024 21:55 1 700 0

Републиканци целят да свалят от поста председателя на Камарата на представителите в САЩ

  • републиканци-
  • камара на представителите-
  • сащ-
  • свалят от поста

Планирано е Камарата да има двуседмична пролетна ваканция и е съмнително каквото и да е гласуване за отстраняването на Джонсън

Републиканци целят да свалят от поста председателя на Камарата на представителите в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Председателят на Камарата на представителите в американския Конгрес Майк Джонсън може да бъде свален от поста, съобщава АП. Твърдолинейният представител на републиканците Марджъри Тейлър Грийн подаде предложение за вот на недоверие.

Така бе отстранен и последният републикански председател Кевин Маккарти само преди пет месеца, когато крайнодесните консерватори се разбунтуваха заради компромиса му с демократите, за да предотвратят спирането на федералната власт. Но този е изправен пред по-големи коефициенти с по-малко подкрепа на GOP.

Планирано е Камарата да има двуседмична пролетна ваканция и е съмнително каквото и да е гласуване за отстраняването на Джонсън.

Съгласно правилата всеки член може да направи предложението, което изисква лидерите да насрочат гласуване в рамките на два законодателни дни. Но това може и да се случи следващия месец.

Грийн коментира лаконично хода си. Грийн е водещ съюзник на предполагаемия кандидат за президент на републиканците през 2024 г., бившия президент Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА