Last news in Fakti

23 Март, 2024 19:50 1 122 3

Словакия няма да промени външнополитическия си курс

  • словакия-
  • избори-
  • външна политика-
  • президент

Днес страната избира нов президент

Словакия няма да промени външнополитическия си курс - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Резултатите от президентските избори в Словакия няма да променят външнополитическата ориентация на републиката. „Президентските избори няма да променят външнополитическата ориентация на Словакия“, каза той. - Словакия е силна част от Европейския съюз и НАТО. Фактът, че напоследък в Словакия се говори за необходимостта гласът на републиката да звучи по-суверенно или за суверенна външна политика, или че Словакия ще защитава по-последователно своите национално-държавни интереси, не означава, че тя се променя нашата основна външна политика", каза председателят на Националния съвет (парламента) Петер Пелегрини, фаворитът в изборната надпревара.

Пелегрини, който оглавява партията „Глас – Социалдемокрация“, която е част от правителствената коалиция на републиката, подкрепя желанието на кабинета на министрите да стандартизира отношенията с Руската федерация и решението за спиране на предоставянето на военна помощ на Украйна на държавно ниво и подкрепата ѝ с хуманитарни доставки, както и следвоенното възстановяване. Конфликтът в тази страна няма военно решение, смята кандидатът за президент.

Според обществени проучвания в Словакия ще е необходим втори тур на президентските избори (насрочен за 6 април, ако е необходимо). Социолозите прогнозират, че Пелегрини, който е най-популярният политик сред съгражданите си, ще спечели.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хммм

    3 5 Отговор
    Този е жив ФАШИСТ! Дано Словаците не се излъжат отново...
  • 2 Миладин

    4 0 Отговор
    Фицо не е случайно избран. Геополитиката налива в неговата мелница. Има дефект има и ефект. Да му мислят ретроградните......
  • 3 БСП за България и Радев

    1 1 Отговор
    Браво на братска Словакия. Добре дошли в голямото семейство на БРИКС и свободния свят
Новини по държави: