Last news in Fakti

23 Март, 2024 20:00 1 430 13

Стотици демонстрираха срещу десницата във Виена

  • австрия-
  • протест-
  • демокрация

Протестът протече под лозунга "Да защитим демокрацията!"

Стотици демонстрираха срещу десницата във Виена  - 1
Снимка: YouTube

Стотици хора се събраха днес във Виена на поредната демонстрация срещу десния екстремизъм, расизма и антисемитизма, предаде БТА.

Призивите на ораторите към политиците бяха насочени предимно срещу евентуално бъдещо участие на дясната Австрийска партия на свободата в австрийското правителство след парламентарните избори, които ще се произведат тази есен.

Под лозунга "Да защитим демокрацията!" участниците проявиха решимостта си да се противопоставят на десните в Австрия. "Искаме да направим човешка защитна стена, така че десните екстремисти да не стигнат до правителствените квартали", заяви Фенингер, ръководител на социалната организация "Народна помощ".

Подобни послания отправи и Даниела Краус от клуба на австрийските журналисти "Конкордия": "Медиите не са маргинален въпрос за десните екстремисти", предупреди тя. Демонстрацията беше организирана от Платформата за хуманна политика за предоставяне на убежище, в която членуват социални, антирасистки и антиекстремистки организации.

Събитието протече спокойно, осигурено беше засилено полицейско присъствие.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    35 5 Отговор
    Сорос пак е опразнил джобовете.
  • 2 ЛъБъгъви

    20 2 Отговор
    СЕКСТРЕМИЗЪМ говори ли ви нещо? Явно и журналистите се срамуват да признаят на коя шарена страна са се наредили!!!
  • 3 Чичо маха

    15 1 Отговор
    Чичо от планината

    Коментиран от #6

  • 4 Коиловци брадърс

    22 3 Отговор
    Левите амбряжи в действие.
  • 5 Да бе

    36 2 Отговор
    Като толкова "обичат" пришълците от азия и африка, защо ги пращат на нас?
  • 6 Хахахаха

    3 20 Отговор

    До коментар #3 от "Чичо маха":

    Тоя ми изглежда на путлера! Той ли е?

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ама

    15 0 Отговор
    там правителството не се ли прави от краварското посолство, като тук ?!
  • 9 1551

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хахахаха":

    Как е с прашките в дупетo?
  • 10 Гертруд

    2 1 Отговор
    Що, ли!?
  • 11 Артилерист

    10 0 Отговор
    Австрия е неутрална и просперираща страна, но западната глутница, начело със САЩ, непрекъснато подстрекава екстремистите и не я оставя на мира. Това е всеизвестна методика на глутницата. Представете си 10-тина от най-богатите западни държави, заедно със САЩ и най-мощната им армия в света, какво могат да направят на една слаба страна, като я блокират със санкции, платени цветни революции и прочие всевъзможен натиск. Какво се случи на Югославия, която се надяваше на приятелството с Русия, но Русия на Елцин беше слаба и глутницата я попиля с бомбене. Така малките държави са принудени да се подчиняват и стават сателити. Сърбите не станаха колония и сателит, като нас, но атаките не спират. Австрия устоява някакъв неутралитет благодарение на близките си отношения с Германия, разумна политика на властниците си, подкрепяни от от болшинството умерени австрийци. Затова малка Австрия е пример за просперираща страна, а столицата й Виена е определяна като най-доброто място за живеене. Във Виена има огромен мемориал на Червената армия, но това не пречи на разумните виенчани. Мутрата Борисов ходи във Виена по покана на "Кюрцето", даже и фрак за концерт в щадоперата му ушиха, но не се поучи, а си остана мутра, предводител на шайка...

    Коментиран от #12

  • 12 Кочо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Артилерист":

    Кога последно си бил в Австрия?

    Коментиран от #13

  • 13 Артилерист

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Кочо":

    Миналото лято.
Новини по държави: