Last news in Fakti

23 Март, 2024 21:09 1 225 5

Удължиха граничния контрол между Италия и Словения

  • италия-
  • словения-
  • граничен контрол

Решението е мотивирано заради продължаващия риск от възможно проникване на терористи

Контролът между Италия и Словения е удължен до 18-и юни тази година, предаде БНР. В съобщение на вътрешното министерство се казва, че "решението е мотивирано заради продължаващия риск от възможно проникване на терористи сред тези, които пристигат незаконно в Италия, както и с факта, че най-големите потоци, идващи от Балканския маршрут, минават през сухопътната граница със Словения".

Уточнява се, че "методите за контрол, които ще продължат да се прилагат, за да се гарантира пропорционалността на мярката, са такива, че да оказват възможно най-малко въздействие върху трансграничното движение и трафика на стоки".

Туристическите фирми информират, че пътуващите, включително непълнолетните, трябва да имат документ за самоличност, валиден за пътуване в чужбина (паспорт или лична карта) и предупреждават за възможност дори за продължително чакане на границата поради предполагаем интензивен трафик с настъпването на туристическия сезон.

Посочва се, че словенското правителство е решило да разшири полицейския контрол на граница с Хърватия и Унгария до 22 юни 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яяяяя

    11 1 Отговор
    Шенген в действителност
  • 2 хммм

    8 1 Отговор
    Никакъв шенген, това са изгърмели държави.
  • 3 Гошо

    10 1 Отговор
    Това много шенгенско решение
  • 4 Ксаниба

    4 1 Отговор
    а куде е еуропейцкото йединццтво шроущавсайте??? стоки, хора и капитали???
  • 5 ОТЛИЧНИК

    2 2 Отговор
    Фалшива новина. През последните 2 седмици минах от Триест в Словения 2 пъти и снощи за трети път и няма такава нещо. Дори няма
    гранични служители .