Last news in Fakti

25 Март, 2024 19:49 2 117 17

Глътка въздух за Доналд Тръмп! Властите в Ню Йорк няма да конфискуват активите му и вероятно ще се размине само със 175 милиона долара

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • сторми даниълс-
  • летиша джеймс-
  • джо байдън

Разпоредбата забавя изпълнението на решение по дело за гражданска измама, в което беше установено, че той е преувеличил богатството си, за да измами инвеститори и кредитори

Глътка въздух за Доналд Тръмп! Властите в Ню Йорк няма да конфискуват активите му и вероятно ще се размине само със 175 милиона долара - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият американски президент Доналд Тръмп спечели обжалването за спиране на изпълнението на съдебно решение за гражданска измама на стойност 454 милиона долара, ако внесе гаранция от 175 милиона долара в рамките на 10 дни - победа за кандидата за президент на Републиканската партия, която блокира властите в щата Ню Йорк да предприемат стъпки за конфискуване на активите му, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Решението на щатския апелативен съд облекчава острия недостиг на парични средства, предизвикан от нарастващите съдебни разходи на Тръмп. Разпоредбата забавя изпълнението на решение по дело за гражданска измама, в което бе установено, че той е преувеличил богатството си, за да измами инвеститори и кредитори.

Тръмп заяви, че ще се съобрази с решението на апелативния съд в Ню Йорк и ще внесе гаранцията си под формата на ценни книжа или пари в брой, за да изпълни разпоредбата. "Не съм направил нищо лошо", написа той в социалните мрежи.

От кабинета на главния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс заявиха, че Тръмп "все още е изправен пред отговорност за потресаващата си измама". По-рано Тръмп е казвал, че може да бъде принуден да продаде активи на изключително ниски цени, за да събере средства, с които да внесе гаранцията по делото.

Тръмп имаше срок до днес да заплати средствата, преди Джеймс да може да поиска от съда да запорира активите му, в това число и ценно недвижимо имущество.

Тръмп трябва да набере средства както за предизборната си кампания, така и разноските по съдебните дела - разходи, които вероятно ще нараснат, тъй като му предстоят и четири наказателни процеса. Бившият президент пледира невинен по всички наказателни дела и отрича да е извършвал каквито и да е било нарушение по тях.

По гражданско дело в щата Ню Йорк Тръмп е обвинен за това, че е раздул с измама нетното си състояние с милиарди долари, за да си осигури по-добри условия за кредити и застраховки. Той заяви, че делото е политическа вендета от страна на Джеймс, която е демократка и която заведе гражданския иск през 2022 г.

В тримесечен съдебен процес в Манхатън, в който не участваха съдебни заседатели, съдия Артър Енгорон установи, че Тръмп е участвал в измама, като е надценил имоти, включително имението си Мар-а-Лаго във щата Флорида, апартамента си в "Тръмп Тауър" в Манхатън, както и различни офис сгради и игрища за голф. Съдебният процес се фокусира основно върху това колко трябва да плати Тръмп под формата на глоби, отбелязва Ройтерс.

На 8 март Тръмп внесе парична гаранция в размер на 91,6 милиона долара по друго дело за обжалване на присъдата за клевета на писателката Е. Джийн Карол на стойност 83,3 млн. долара, породена от това, че бившият президент я нарекъл лъжкиня, след като тя го обвини, че я е изнасилил преди десетилетия. Тръмп отрича твърденията и обжалва решението на съда.

Наказателните дела, които Тръмп води, са свързани с усилията му да отмени загубата си на изборите през 2020 г. от Джо Байдън, с работата му с класифицирани документи след напускането на поста през 2021 г. и с парите, платени преди изборите през 2016 г. на порнозвезда, която заяви, че е имала сексуален контакт с него години по-рано.

В отделно дело днес адвокатите на Тръмп поискаха отлагане на наказателен процес в щата Ню Йорк във връзка с предлагането на пари срещу премълчаване на истината от страна на порноактрисата Сторми Даниълс. Искането за отлагане беше с аргумента, че са се появили нови федерални документи по случая. Наказателният процес по делото ще започне на 15 април, заяви днес един от съдиите, проправяйки път на кандидата за президент на републиканците да бъде или осъден, или оправдан преди изборите на 5 ноември.

Тръмп пледира невинен по 34 обвинения във фалшифициране на бизнес документи, за да прикрие плащането на130 000 долара, за закупуване на мълчанието на Сторми Даниълс преди изборите през 2016 г. Тръмп отрича твърденията на порнозвездата, че е имал интимна връзка с нея.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васо Високоволтовия

    22 3 Отговор
    Давай Тръмпе, България е със теб!
  • 2 Русофил

    7 11 Отговор
    Еееее, жалко. Путю му е отпуснал заем.

    Коментиран от #8

  • 3 ПАРАТА ВЪРТИ ЦЯЛ СВЯТ

    5 10 Отговор
    ПАК Е БУТНАЛ ДЕБЕЛ РУШВЕТ 😂👌👍
  • 4 Баба Ванга

    13 3 Отговор
    Тръмп ке спаси света!

    Коментиран от #7

  • 5 Уса

    17 3 Отговор
    Ако Тръмп е измамил някого то това може да бъдат само соросоиди и техните лизачи.Между кредиторите и инвеститорите няма граждани а само еврейски фамилии
  • 6 САРМАТ

    9 2 Отговор
    ВОВАТА ПОМОГНАЛ НА ДОНЧО!
  • 7 Русофил

    4 16 Отговор

    До коментар #4 от "Баба Ванга":

    Ванга е казала: русията нема да падне, тя ке се разпадне.

    Коментиран от #11, #12

  • 8 кнаус 485

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    В Лвов руснаците удариха град Стрия, който е един от основните пунктове за претоварване, през които НАТО доставя на Украйна оръжие, оборудване и вероятно войници.

    Градът има летище, където могат да бъдат разположени прословутите изтребители F-16.

    В близост до летището имаше някакъв център за обучение, където имаше десетки западни инструктори.

    Градът е на границата с Полша и ракети и БПЛА маневрират много близо до въздушното пространство на ЕС.

    Руснаците "разбиха на прах" централата на СБУ в Киев заедно с десетки агенти на ЦРУ!
    Сградата е "изчезнала" и докладите, идващи от Киев, показват, че десетки американски агенти, съветници и служители са били убити.

    Коментиран от #10, #13, #16

  • 9 Траурна копейка

    7 5 Отговор
    Бедничкият ми той, как да не го съжали човек. Утре ще му изпратя два лева хляб да си купи.
  • 10 Хост

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "кнаус 485":

    И един мармот завива….
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 факт

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Русофил":

    нали те засърбя
  • 13 Траурна копейка

    5 12 Отговор

    До коментар #8 от "кнаус 485":

    Абе над две години чета коментарите ви как Русия всеки ден ликвидира главни командвания, азовци, армия и прочие ама все тия украинци не свършват.
  • 14 КЕЧ МАНИЯ

    2 2 Отговор
    Юмрука е символа на Сорос - каква гавра с наивниците
  • 15 Чичо Дончо

    5 1 Отговор
    Като стана президент ду@пе да ви яко !
  • 16 Анонимен

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "кнаус 485":

    Наред е френското посолство..... Путин трябва да ги предупреди както англетата предупредиха уж Путин. До 31 март Путин може да удари всяка сграда в Окрайна или гостуващите западняци....да се изнасят докато е време....
  • 17 Те, “властите”,

    0 0 Отговор
    Само да се опитат да конфискуват нещо и ще глътнат вода, не въздух, за разлика от Тръмп!
    Жалки палячовци!