Last news in Fakti

26 Март, 2024 05:01 707 4

Тайван изпробва с учения противовъздушната си отбрана

  • тайван-
  • военни-
  • учения

Използвани са ракети "земя-въздух" и са задействани военновъздушни, сухопътни и военноморски формирования

Тайван изпробва с учения противовъздушната си отбрана - 1
Снимка: YouTube

Тайван изпита възможностите на противовъздушната си отбрана при учения рано тази сутрин, с използване на ракети "земя-въздух" и задействане на военновъздушни, сухопътни и военноморски формирования, като заяви, че ще увеличи честотата на подобни маневри, предвид засилената военна активност на Китай в Тайвански проток, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Командването на военновъздушните сили на Тайван посочи в кратко изявление, че между 5:00 ч. и 7:00 ч. тази сутрин е извършило "цялостни противовъздушни бойни стрелби", използвайки ракети "Скай Боу" ("Небесен лък"), тайванско производство, както и американски ракетни системи "Пейтриът" във взаимодействие с бойни самолети и кораби.

Ученията са имали за цел "да проверят съвместното командване на силите за противовъздушна отбрана", а резултатите са определени като "добри", се посочва в изявление на тайванската армия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    2 2 Отговор
    Тайван, си е изконно Китай! Отнет след 2рата Опиумна война на Британчето де.

    Коментиран от #4

  • 2 оня с коня

    0 4 Отговор
    ВЕЛИКА АМЕРИКА никога няма да отстъпи на Китай особено важната си Сфера на влияние- Тайван,защото ще изгуби Контрола в Региона
  • 3 Госあ

    0 1 Отговор
    Пффф да не реват после ?! Непрекъснато им говоря на китайчетата, че трябва да имат добри отношения с Япония. При такива, краварника потъва тотално.
  • 4 стоян

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    До 1 ком -много грешиш - Тайван е законния собственик на Китай защото кумунистите с преврат и оръжия са взели власта и законното правителство сега се намира вТайван