Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Март, 2024 10:18 979 17

САЩ: Украинците са тези, които трябва да вземат решение за произвеждане на избори в Украйна

  • украйна-
  • сащ-
  • държавен департамент-
  • избори

Последните президентски и парламентарни избори в Украйна бяха произведени през 2019 г.

САЩ: Украинците са тези, които трябва да вземат решение за произвеждане на избори в Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Съгласно официалното изявление на представител от Държавния департамент на САЩ - Мат Милър, позовано от Укринформ и БТА, позицията на Съединените щати е, че решението за провеждане на избори в Украйна, която се изправя срещу Русия в конфликт без провокации, трябва да бъде взето от нейните граждани.

"В крайна сметка това са въпроси, които трябва да бъдат решени от украинците", отбеляза Държавният департамент.

Той каза, че САЩ биха искали в Украйна да бъдат произведени избори на всички нива, както се изисква по закон.

"Но ние признаваме, че това е трудно да бъде направено по време на война. Това не е въпрос, който стои само пред Украйна. Това е въпрос, който се отнася за всяка страна, в която се води война", подчерта Милър.

В тази връзка той обърна внимание например на затрудненията за войниците на фронта да гласуват, както и за хората във временно окупираните територии.

"Затова това е труден въпрос. И в крайна сметка това е решение, което украинският народ трябва да вземе сам", добави представителят на Държавния департамент.

Последните президентски и парламентарни избори в Украйна бяха произведени през 2019 г.

Говорителят на Държавния департамент каза освен това, че мотивацията на Путин да превземе Украйна остава същата и всякакви изявления от Кремъл за възможни мирни преговори всъщност са далече от реалните намерения на Русия, както потвърждава и стратегията ѝ на масирани въздушни удари срещу Украйна.

"Мотивите на Владимир Путин не са се променили. Той иска да завладее Украйна и да подчини украинския народ", посочи Милър.

Според него през последните 10 дни руският президент е потвърдил, че "няма интерес от преговори с Украйна, тъй като вижда недостига на боеприпаси, от който (украинците) страдат".

В този контекст представителят на Държавния департамент подчерта, че това само показва необходимостта Конгресът на Съединените щати да одобри искането на президента Джо Байдън за допълнително финансиране и да предостави на Киев оръжията, необходими за защита срещу руската агресия, отбелязва Укринформ.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сглобката

    36 0 Отговор
    Изборите и референдумите са много лошо нещо.
  • 2 Последния Софиянец

    29 0 Отговор
    Кои украинци?
  • 3 Трол

    22 2 Отговор
    За какво са им избори на украинците? Г-н Зеленски и без това ще стане президент още на първи тур. Неслучайно много анализатори и експерти казват, че изборите за безсмислени и резултатите от тях винаги ще са едни и същи.
  • 4 Фермин Трохилио

    37 0 Отговор
    диктатора зелински ги забрани най-демократично
  • 5 Ксаниба

    32 0 Отговор
    Кои са тези окраинци!? Раякрепостници дето ги ловят като животно из улиците на бандеровският райх и пращат на смътт за да стои зеления наркос в бункеро и да ги избива за интересите на фащ и ми-6!?!?
  • 6 Кво рече

    20 0 Отговор
    "Произвеждане на избори"?!? Ако може да спрете да използвате Гугъл транслейт и да назначите някой, който всъщност разбира английски, че нещата са комични

    Коментиран от #17

  • 7 Мдааа

    22 1 Отговор
    И досега зелен джугач си беше нелигитимен, но след 21 .05 ще е незаконен...ще бъде никой.
  • 8 дядото

    21 0 Отговор
    много сте нагли.то в украйна не ходят по малка нужда без ваше разрешение,но сами да вземели решение.майтап
  • 9 Тагаренко Украинеца

    23 0 Отговор
    Зеления се плаши от изборите повече от ПП-ДБрастите ни.
  • 10 Това намек ли е

    16 0 Отговор
    Американците намекват или нареждат какво трябва да направят украинците. Много тъпо е да мислят, че светът им вярва и глупавите знаят, че украинците нямат право да искат каквото и да е било, а да изпълняват, това което са решили от Америка. Когато е назобан зеленият клоун става много смел, но героичните му пози и ревът му вече не впечатляват никой. Палячо на когото управляването му и дърпането на конци е далеч от границите на Украйна, някъде на запад.
  • 11 Перо

    14 0 Отговор
    Вместо украинските граждани, ционисткия шут взе решение да няма избори и той да си остане ПреЦедент! Путин може да управлява от много години, но винаги се е явявал на избори, по времетраенето на мандатите!
  • 12 В.В.П.

    10 0 Отговор
    Ще коронясат Зелю за цар...Дорде не го убият руските ..Защо си пъхат янките носа в Руските дела ..??
  • 13 В.В.П.

    8 0 Отговор
    Янките постоянно зяпат в РОССИЯ ..Обаче за Окропистан го дават много свободно.някак..Няма да стане ,плана на янките ..Само доубиват Окропистан ...Това НЕе ли ясно.??
  • 14 БПФ

    8 0 Отговор
    Ама иначе според същите тия руснаците нямат право да решат за кого да гласуват, особено когато гласуват за Путин?
  • 15 Цар Зеленко I

    6 0 Отговор
    Лошо ми е!
    Короната е толкова тежка.
    И царица Олена харчи много.
  • 16 Гробар

    6 0 Отговор
    Украйна е диктатура
  • 17 Ало, ало...

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кво рече":

    Превода може и да е верен. Те и там както и унас изборите напоследък са проИЗведени.
Новини по държави: