Last news in Fakti

26 Март, 2024 15:29 1 728 24

Стратегическа визита! Реджеп Ердоган заминава за САЩ за среща с Джо Байдън

  • турция-
  • сащ-
  • нато-
  • джо байдън-
  • реджеп ердоган

По информация на „Хюриет“ визитата на турския президент във Вашингтон може да се състои през втората седмица на май и по-конкретно среща между Ердоган и Байдън може да бъде организирана на 9 май

Стратегическа визита! Реджеп Ердоган заминава за САЩ за среща с Джо Байдън - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган може да посети САЩ на 9 май, където ще се срещне с американския президент Джо Байдън, пише тази сутрин в. „Хюриет“, като се позовава на свои източници, цитирани от БТА.

Изданието припомня за контакти между съветника на Ердоган по външната политика и сигурността Акиф Чагатай Кълъч и съветника по национална сигурност на Белия дом Джейк Съливан. По време на разговорите те са обсъдили и въпроса, свързан с планирано посещение на турския лидер в САЩ, както и евентуална дата за това пътуване.

По информация на „Хюриет“ визитата на Ердоган във Вашингтон може да се състои през втората седмица на май и по-конкретно среща между Ердоган и Байдън може да бъде организирана на 9 май, ако обаче няма непланирани забавяния в графика на американската администрация във връзка с натоваренaта програма по повод предстоящите избори в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    9 17 Отговор
    всички ходят при Джо ...

    Коментиран от #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин

    6 7 Отговор
    а при Путин кога ще отиде ???

    Коментиран от #11

  • 4 Българин

    9 19 Отговор
    САЩ е велика страна
  • 5 Ще го зомбират

    12 6 Отговор
    и него!Не знам как го правят американците,но който ръководител на държава отиде там,се връща друг човек/може би клонинг?!/!?
  • 6 флипп

    10 4 Отговор
    Стига глупости, публична тайна е, че Байдън от доста време го няма, ще се среща но с някой друг, с Байдън и да се среща файда няма. Друг е въпроса, кой реално управлява САЩ и защо избощо американците си играят да гласуват при положение, че избрания от тях, в случая е буквално дементен старец.
  • 7 Андалолий, спри да публикуваш

    13 4 Отговор
    Снимката на която Байдън идва на крака при Ердоган. Унизителна е за американците.

    Коментиран от #9

  • 8 Ще отиде

    6 3 Отговор
    Лично да му каже
    Ай сик... тиря
  • 9 Ганьо

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Андалолий, спри да публикуваш":

    Анатолий си е другар, със снимки иска да внушава друго... Както и да го въртим манталитет...
  • 10 Сталин

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Всички ходят при Джо да се посмеят
  • 11 хххх

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Ще се пусне булка и на него малко...
  • 12 5115

    7 2 Отговор
    Ердоган ще прави шах и мат за Украйна и Палестина
  • 13 Нека се знае

    6 1 Отговор
    арабските държавни ръководители умишлено не пускат палестинците да мигрират в други арабски държави. Целта е, да тормозят евреите и това евреите го знаят - арабите са съгласни да хранят палестинците, но да стоят в Газа. Възниква въпроса толкова ли е късогледа американската дипломация и късогледа европейска дипломация,че не виждат хитрата игра на чалмите? Оказа се, че арабските ръководители са по находчиви от нашите политици и прочие държавни ръководители. Омерзително е всичко това. Идете сега в кв. „Овча Купел“ и с очите с вижте какво става! След 19 часът хората от квартала се заключват в жилищата, въобще навън не излизат. По улиците ще видите само светещи светофари, патрулните коли на полицията и тичащи кучета. Също такова е положението в Харманли, където местните хора искат миграционният център да бъде изнесен от градът, но от пусто в празно. И там хората вечер след 19 часът не излизат от жилищата. Страхът е повсеместен! Е, до там го докарахме. Това е. Денков и Габриел спомогнаха за да стигнат до тук нещата.

    Коментиран от #21, #22

  • 14 Исляминизацията на Европа

    5 0 Отговор
    набира ход подкрепена от ходжите и емирите на богатите арабски държаваи. Съвсем очевадно е,че нелегалната имиграция в Европа не дава признаци на забавяне, като данните през първите два месеца на 2024 г. показват 31 200 незаконни преминавания на границите, което е същото ниво като почти рекордните числа от миналата година, съобщи граничната агенция на ЕС „Фронтекс“ Особено висок ръст от 541 процента има в броя на имигрантите по западноафриканския маршрут към Европа през последните два месеца. „Западноафриканският маршрут остава най-натовареният миграционен маршрут в ЕС, като пристигащите през януари и февруари 2024г., достигат близо 12 100. Това е най-големият брой мигранти, регистрирани за тези два месеца, откакто „Фронтекс“ започна да събира данни през 2011 г.“, обяви европейската агенция. През последните месеци престъпни групи, базирани в Мавритания, които се фокусират върху трафика на хора, изпращат мигранти от Субсахара, преминаващи транзитно през страната до Канарските острови, които принадлежат на Испания, но се намират край бреговете на Африка. Контрабандистите тъпчат тези хора в лодки, което представлява сериозна заплаха за живота им, но осигурява по-високи маржове на печалба за бандите. Други маршрути също отбелязват големи скокове, включително източносредиземноморския маршрут, който бележи ръст от 117 процента. Маршрутът на сирийски и афганистански мигранти през Турция, България, Западна Европа също е в динамика.
  • 15 Исляминизацията на Европа

    6 0 Отговор
    Продължение: На този фон палестинците спокойно могат да мигрират в богатите арабски държави, Египет, Йордания и в Анадола-Турция. Само ,че това не се вписва в политиката на ходжите и емирата на Катар, Иран, ОАЕ, Саудитска Арабия,Бахрейн, Египет и т.н. Странно защо Дипломацята на ЕС не реагира над надвисналата опасност по очевадното превръщане на християнският континент Европа в ислямски.

    Коментиран от #19

  • 16 Антитрол

    4 1 Отговор
    "Какви кючеци и гюбеци мятаха когато хамас нападнаха беззащитни хора помните ли. Сега ще плащат и плачат още много".
  • 17 ФутБоли

    3 0 Отговор
    Ердоган ще си направи и един футболен турнир и непременно ще има дузпи към Байдън с наименования Сирия и Ирак.
    Най големият гол ще е с име Азербайджан.

    Коментиран от #18

  • 18 Абе трудно

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "ФутБоли":

    е да се каже, топка....Никой не се знае, кой повече дуспи ще реализира, Байдън или Ердоган! Нека не забравяме, как французите се виждаха вече на световното в САЩ и нашият Емо Костадиновна в 90-тата минута им заби гола във вратата. И всичко се преобърна.
  • 19 Истината

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Исляминизацията на Европа":

    Но преди да приеме палестинците бай Ердо ще ти изпрати 4 милиона сирийци!

    Коментиран от #20

  • 20 Така е

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Истината":

    Бай Ердо изпраща мигранти от Сирия и Афганистан за Европа, а тя ги изпраща обратно на нас, след като Денков и Габриел подписаха договореностите в Австрия. Сега самолетите с мигранти нон стоп летят за България и ги стоварват на летищата в София и Пловдив. За палестинците няма да стане това Там ще ги държат и хрантутят в Газа, за да дразнят евреите. Това е обща арабска политика. Бай Нетяняху ако е умен, сега никакво връщане на палестинците в Газа. Да седят на палатки до Египет и това е.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Много си в страни от нещата

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Нека се знае":

    Другите арабски държави пускат палестинците. Който иска е отишъл. Друг е въпросът, че на чийфутите им се иска всички да напуснат Палестина, че да се настанят на готово. Колкото до Харманли и без бежанският лагер там след 19 никой не излизаше. Дори напротив, след като се настаниха бежанците градчето се пооживи.

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Гражданка от Харманли

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Много си в страни от нещата":

    Така е, пооживи се градчето. От как се настаниха мигрантите в Центърът, дойде и страхът. Вечер след 19 часът гражданите се заключват по домовете. Единствено мигрантите на групи по 4-5 човека се разхождат свободно из улиците, весели, на висок глас говорят, все едно че са собствениците на градчето. Ужас.
  • 24 Недей да лъжеш

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Много си в страни от нещата":

    Границите на всички арабски държави са затворени за палестинците. Не ги пускат, а за мигриране забравете. Вижте какво става с Египет, който си затворил границите и не пуска дори кьопов палестинец. Всички живеят на палатки. Пълно лицемерие от ходжите и емирата.
Новини по държави: