Last news in Fakti

27 Март, 2024 05:11 952 10

Байдън: Републиканците ще сложат край на достъпното здравеопазване

  • джо байдън-
  • сащ-
  • здравеопазване

Президентът участва на предизборна проява в Северна Каролина

Байдън: Републиканците ще сложат край на достъпното здравеопазване - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Джо Байдън и вицепрезидентката Камала Харис рекламираха вчера програмата си за здравеопазване в щата Северна Каролина. Те изказаха твърдението, че демократи като тях ще запазят достъпа до здравеопазване, докато републиканците ще разрушат постигнатото през последното десетилетие и половина, предаде Асошиейтед Прес, цитирана от БТА.

Четиринайсет години след като президентът Барак Обама подписа Закона за достъпното здравеопазване, Белият дом все още смята здравеопазването за печеливш коз по време на кампания, в която Байдън понякога се оказва в отбранителна позиция, когато става въпрос за имиграцията или икономиката.

Републиканците се противопоставиха на подписаните от Байдън инициативи за намаляване на медицинските разходи и се възползваха от възможностите за ограничаване на правото на аборт, след като Върховният съд на САЩ отмени решението "Роу срещу Уейд".

"Ненормално е. Сега те искат да приключат със Закона за достъпно здравеопазване, както казва моят предшественик", каза Байдън, визирайки бившия президент републиканец Доналд Тръмп. "Ако това някога се случи, ще приключим и много животи. Но ние няма да позволим това да се случи, нали? Няма да позволим това да се случи."

Северна Каролина беше последната спирка на Байдън от обиколката му из колебаещите се щати след речта му "За състоянието на съюза" този месец, която даде старт на трескава поредица от пътувания.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    17 1 Отговор
    Какво здравеопазване срещу деменцията още няма измислен лек бай пън е живото доказателство.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Уса

    29 1 Отговор
    Здравеопазването в сащ никога не е било достъпно.Става въпрос за непосилни цени и огромни задължения.Най-лошото здравеопазване в целия свят
  • 4 Тоя па

    24 1 Отговор
    Какво достъпно здравеопазване в САЩ??? Тоя вече тотално е на Марс...Един апендисит да те оперират при това че имаш здравна застраховка е средно -4-6 хил зелени...достъпно било-айде бе...
  • 5 Пенчо

    14 1 Отговор
    Глупостите на един склеротик.
  • 6 БгТопИдиот🇧🇬

    16 0 Отговор
    Байдън: Републиканците ще сложат край на достъпното здравеопазване.

    да се чете:

    Байдън: А ние демокрадите ще сложим край на Америка.
  • 7 Тоз дядо

    10 0 Отговор
    знае ли къде се намира и какво говори?Дано не е падал пак по пътя си както си ходи.
  • 8 Добре, а защо

    13 1 Отговор
    Нормалните американци масово се изнасят в щатите, дето републиканците са на власт?
    Май не ги е страх от платената медицина? Сред ковида и принудителните медицински процедури никой американец НЕ ВИ ИСКА "държавната грижа за народа" и "медицинските ви услуги"!
  • 9 Бил Гейтс

    14 0 Отговор
    "Планетата е пренаселена и ще трябва да намалим СО2, за да я спасим. Как да стане?
    Като намалим населението! А как ще го намалим?"
    "С помоща на медицинските услуги...."!
    Изводът си правете сами!!!
  • 10 Селянин

    4 0 Отговор
    Този тотално изплиска легена. Здравеопазването там е бизнес и е тотално недодотъпно. Вадят те пред болницата да умреш, ако нямаш съответната застраховка. Да дойде линейка, после изплащаш идването с години. Ако някоя компания, като Ф@йзер си плати достатъчно се вкарва закон и всички получават дозите, комплект с бустерите и каквото трябва, без значение какво искаш и мислиш. После без отоговорност при последствията. Две трети от населението е с Диабед тип 2 и здравната им диабетна асоциация препоръчва да гъчат въглехидрати. И още стотици примери, акка всичко е бизнес и никой не му пука за консуматорите. Те са отдавна в Матрицата. Само дето не са в стъклените капсули. Все още.