Last news in Fakti

27 Март, 2024 06:12 1 478 4

Бразилия и Франция инвестират 1 милиард евро в Амазония ВИДЕО

  • бразилия-
  • франция-
  • амазония-
  • лула да силва-
  • еманюел макрон

Френският президент Еманюел Макрон започна тридневната си визита в Латиноамериканската страна

Бразилия и Франция инвестират 1 милиард евро в Амазония ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Президентите на Бразилия и Франция обявиха план за инвестиране на 1 милиард евро в Амазония, включително в части от джунглата в съседна Френска Гвиана, съобщи АП, цитирана от БТА.

Правителствата на двете страни казаха в съвместно изявление, че парите ще бъдат използвани през следващите четири години за опазване на гората. Това ще бъде сътрудничество между бразилските държавни банки и френската агенция за инвестиции. Частни ресурси също биха били добре дошли, казаха Бразилия и Франция.

Френският президент Еманюел Макрон започна тридневната си визита в Бразилия от град Белем, където се срещна с дългогодишния си съюзник Луиз Инасио Лула да Силва. Те отидоха с лодка до о-в Комбу, за да се срещнат с туземски лидери.

Макрон връчи престижния Орден на почетния легион на индианския вожд Раони Метукире за усилията му за опазване на околната среда. "Вие бяхте в Европа и аз обещах да дойда тук, във вашата гора, и да бъда с вашия народ", каза Макрон на лидера на коренното население, цитиран от френското радио Ер Еф И. "Президентът Лула и аз имаме обща кауза за един от нашите приятели в тази земя, която ви принадлежи", добави той.

Лула и Макрон ще се стремят да "определят общ курс" за борба както с изменението на климата, така и с бедността, заяви Елисейският дворец. Бразилия ще бъде домакин на срещата на върха на Групата на 20-те водещи икономики в Рио де Жанейро през ноември и на преговорите на ООН за климата в Белем през следващата година.

Днес Макрон и Лула ще пуснат на вода дизелова подводница, построена в Бразилия по френска технология в корабостроителницата Итагуай край Рио де Жанейро. След това френският президент ще се отправи към мегаполиса Сао Пауло, за да се срещне с бразилски инвеститори. Утре френският президент ще се отправи към столицата Бразилия, за да се срещне отново с Лула.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 точен

    4 1 Отговор
    един така обещаваше на сватбата....
  • 2 Гретулай Тумберенко

    8 0 Отговор
    Вложения в конфликти 64 милиарда. Вложения в Амазония 1 милиард.
  • 3 да де

    4 0 Отговор
    до каквото се докоснат политиците отива към унищожение , така са устроени , лъжи , грабеж , унищожение
  • 4 Али Турчинът

    4 0 Отговор
    Франция ли?
    Махай ги Да Силва.
    Да ходят да бранят Одеса.
    Баш героите на Сащ.
Новини по държави: