Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Март, 2024 09:39 3 603 80

Унгарският външен министър: Русия не може да бъде победена в Украйна

  • украйна-
  • петер сиярто-
  • русия-
  • унгария-
  • война-
  • путин-
  • нато

Нараства рискът от световна война, заяви унгарският дипломат

Унгарският външен министър: Русия не може да бъде победена в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Петер Сиярто, министър на външните работи на Унгария, заяви, че Русия не може да бъде победена в Украйна, предаде агенция ТАСС, позовавайки се на негови думи по време на изложението „Атомекспо 2024“.

"Искам да отбележа, че Унгария и Русия имат изключително ефективно сътрудничество в енергийния сектор. Независимо дали ни харесва или не, трябва да признаем, че без доставки от Русия стабилното енергоснабдяване на Унгария би било невъзможно", каза унгарският дипломат.

Още новини от Украйна

"Знаете ли, нашата позиция е много ясна, когато става въпрос за войната близо до нас. Вярваме, че Русия не може да бъде победена в тази война. Но в същото време, тъй като доставките на оръжия от Запада продължават, Русия също не може да спечели голяма печалба. Това означава, че при всички положения трябва да се водят преговори", каза Петер Сиярто.

Унгарският външен министър каза, че колкото по-скоро започнат преговорите, толкова по-бързо ще бъде установено прекратяване на огъня, толкова по-малко хора ще загинат и толкова по-малко ще има разрушения.

"Kогато става въпрос за възможността да изпратим войски в Украйна от името на някои страни-членки на НАТО, това е наистина опасно, защото ние не искаме да се изправим пред заплахата. Ужасяващият риск от Трета световна война наближава. Затова винаги ще призоваваме всички наши съюзници и колеги да се въздържат от всякакви действия или изявления, които биха могли да доближат риска от световна война", каза още унгарският дипломат, известен с проруската си позиция, подобно на премиера Виктор Орбан.

Това, което не каза Сиярто, е, че в момента "преговори" означава Украйна да капитулира, да се откаже от 1/5 от своята територия и светът да признае публично, че със сила всяка държава може да нападне своя съседна и да не очаква последици от това.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 53 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    31 68 Отговор
    Руси е една псевдо империя

    Коментиран от #48, #49

  • 2 Дъньо урсулица и обгорел

    25 15 Отговор
    Него знаят
  • 3 Признание

    41 75 Отговор
    Тоя си признава, че защото са зависими енергийно от Русия, ще й се подчиняват. Орбан и неговото правителство трябва да бъдат съдени като национални предатели.

    Коментиран от #26, #34, #45, #61, #70, #71, #80

  • 4 Българин

    38 63 Отговор
    Матушка ще бъде освободена от украинската армия
  • 5 Българин

    30 69 Отговор
    глинения колос Русия е пред позорна загуба и разпад
  • 6 Българин

    27 66 Отговор
    НАТО ще разкаже играта на Хаяско

    Коментиран от #32

  • 7 Маре

    28 16 Отговор
    Голяма мучка си!

    Коментиран от #10

  • 8 Българка

    54 30 Отговор
    Слава на Русия!Русия е Сила и Мощ!

    Коментиран от #57

  • 9 ТаУмВзе

    38 12 Отговор
    Няма да има време да се Разкаете. Путин. Който разбрал, разбрал де. Z
  • 10 Мария Атанасова

    22 4 Отговор

    До коментар #7 от "Маре":

    Сега ли разбра?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 АБВ

    16 11 Отговор
    Гнусни подлоги
  • 13 Шопо

    21 44 Отговор
    Щом е така и аз ще вляза при съседа с пушка, ще го набия и ще му взема двора и част от къщата.
    Путин това е закона на джунглата

    Коментиран от #50

  • 14 Мнение

    64 18 Отговор
    Тази война съсипа икономически Европейския съюз. На кой му трябваше да ръчка Украйна с глупавите обещания за незабавно членство в ЕС, а в бъдеще и в НАТО? Проблемът с Русия е, че тя умее едно единствено нещо съвършенно добре - да воюва като за последно. И човешкият живот там няма значение. А като набере обороти военната им промишленост става страшно. Вероятно ще има издумкани няколко прифронтови ЕС държави, после ще има сополи и сълзи и поредно мирно съглашение. Германия, Франция и Великобритания не могат да се справят с мигрантите, тръгнали Трета световна да правят. Да свалят Зеленски и да се радват, че само 30 процента е загубила Украйна.

    Коментиран от #25

  • 15 Оператор на права лопата

    43 5 Отговор
    Автope, този последния параграф си го задръж за себе си. Ако беше истински жypналиcт, щеше да представяш нещата такива, каквито са, без да натрапваш непоисканото си мнение по този нелеп и тенденциозен начин!
  • 16 много тъпо соросне

    33 7 Отговор
    Ама колегата каза че Русия е жив зян, Путин щели да го изкарат от бункера и да го свалят, РФ щяла да се разпадне на 8 части, ние само трябвало да тролим по медиите!
  • 17 Очевадно

    5 12 Отговор
    Аз не бих спорил ако някой каже, че Слънцето грее.
  • 18 Факти

    46 13 Отговор
    "Лошата" Унгария на Виктор Орбан
    - 13-та пенсия доживотно на всички пенсионери.
    - Освобождаване от данък на всички работещи млади до 25 години.
    - Освобождаване от данък доживотно на всички майки, които имат 4 деца.
    - 33 хиляди евро при раждане на трето дете, стига да работят родителите и да са до 43 години.
    -От 1 януари 2024 г., семействата, които се осигуряват и са до 40 години, получават кредит за придобиване на жилище от 130 000 евро при лихва от 3%. За всяко новородено до трето дете държавата приспада 26 000 евро от главницата за своя сметка.
    - Невероятна спортна инфраструктура - направиха Световно по лека атлетика, Световно по плуване, Европейско по футбол, финал за Лига Европа и Шампионска лига по футбол, Формула 1 получиха и Шампионската лига по футбол да е 2026 година.
    - Няма „миграция на ножа“, сигурна страна, християнски ценности, няма джендър идеология“. Тате е мъж, мама е жена, детето е момче или момиче;
    - Унгарските граждани над 65 години се возят безплатно в градския транспорт и влаковете. Достатъчно е да се покаже лична карта
    - Градовете са чисти, няма бездомни кучета.
    - Унгарската полиция е силна, респектираща и навсякъде.
    - В Унгария са заводите на Mercedes, Audi, BMW, Suzuki, Samsung, Siemens, Bosh, Michelin. Заводите за танкове и бронетранспортьори на германския Rheinmetall в Залаегерсег и Варпалота; китайският завод за 7 милиарда евро за електрически батерии в Дебрецен; китайският завод за електроавтомобили BYD в Южна Унгария

    Коментиран от #28, #30, #36, #73

  • 19 много тъпо соросне

    22 8 Отговор
    Как така 1/5 от територията на Украйна е окупирана? Колегата каза че били само три села?
  • 20 Благой от СОФстрой

    9 21 Отговор
    Маджарото винаги е било в историята си на страната на подобни като Хитьо или ППyтьo!
  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 20 Отговор
    Хубаво е за всяка прогноза да се залагат ,пари....Друото е Бля ,бля кремълски блянове.Не може да ми цитирате -Тасс........Единствен източник.......
  • 22 пиночет

    14 20 Отговор
    Най долнопробното нещо е,да си миризлива руска подлога!
  • 23 Пиночет

    12 14 Отговор
    Лекувам русофили!
  • 24 Коментар

    25 12 Отговор
    Цитат:"Това, което не каза Сиярто, е, че в момента "преговори" означава Украйна да капитулира, да се откаже от 1/5 от своята територия и светът да признае публично, че със сила всяка държава може да нападне своя съседна и да не очаква последици от това."

    Всъщност означава да признят как са тероризирали 8 г. мирното население в Донбас и не са спазвали Минските споразумения.Самите хора там не желаят кивеския режим и са викнали руснаците на помощ.А вие наливате още милиарди,за да страдат невинни и сте на път световна война да завъртите.В Африка от години воюват,но за тях затваряте очите,защото сте лицемери.Щом сте лицемери нямате право да говорите за цял свят!
    Победители от тази война няма.Губещи са обикновените хора от цял свят,защото заради тях обедняхме.Да намерят някакво компромисно за двете страни решение и да се спират!

    Коментиран от #33, #40

  • 25 Сметах, сметах

    10 14 Отговор

    До коментар #14 от "Мнение":

    Вече трябваше да са превзели Вашингтон.
  • 26 Варненец

    11 18 Отговор

    До коментар #3 от "Признание":

    Протестите вече са факт, искат оставка на правителството и на Орбан. Естествено факти си мълчат.
  • 27 ТИР

    18 6 Отговор
    Отново достойна позиция на Унгария,,,,
    Браво, що се отнася до социалните придобивки на унгарците Ком. (18) по нашите студа няма да се коментират от анализатори,,,
  • 28 Вчера

    12 21 Отговор

    До коментар #18 от "Факти":

    100 хиляди на протест в Будапеща.
  • 29 Сетих се.

    12 7 Отговор
    Унгария ще не се премести в БРИКС?
  • 30 Човек

    15 19 Отговор

    До коментар #18 от "Факти":

    Унгария е най-големият нетен бенефициент на еврофондове на глава население. Всички изброени от теб блага идват директно от там, а не от дружбата с Русия. Орбан е най-големият лицемер в ЕС.

    Коментиран от #39

  • 31 зевзек

    8 13 Отговор
    дали всичките тези заводи щяха да са в Унгария, ако надниците и заплатите не бяха достатъчно ниски, въпросче за един лев, всичко, което го има Унгария, го е получила поради близоста си с Европа, и европейските пазари, но те искат и от руснаците да лапат, нагли и нахални са, това става върпос за върхушката им, не за хората от народа, излиза че тоя Орбан, е по нагъл, по опасен, и по интелигентен от Баце Шоумена
  • 32 Натю ако можеше

    17 11 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Натю ако можеше "да разкаже играта на Хаяско" отдавна щяха да са влязли и да са му я разказали. Истината е че нямат нито ресурса, нито оръжоята ното волята да го направят.

    Коментиран от #41

  • 33 Човек

    17 22 Отговор

    До коментар #24 от "Коментар":

    Украйна никога не е тероризирала мирното население в Донбас. Русия тероризира мирното население в Украйна от три века.
  • 34 Ахааааа

    12 16 Отговор

    До коментар #3 от "Признание":

    Крайно време е Унгария да бъде изритана от ЕС,
  • 35 Харон

    11 16 Отговор
    Идиот на н-та степен....УКРАИНЦИТЕ ИСКАТ САМО РУСОФАШИСТИТЕ ДА СЕ МАХНАТ ОТ УКРАИНСКА ТЕРИТОРИЯ....Този простак само излага Унгария...
  • 36 А защо няма

    8 16 Отговор

    До коментар #18 от "Факти":

    завод за Москвич8, Лукойл, Вкусно и точка, Росатом, защо не правят Т-90, Армата, а Леопарди? Европейски и китайски заводи, ама иначе Русия им помагала?
  • 37 ИНЖ1

    7 13 Отговор
    Да им изпрати Западът нужните оръжия, пък да видим!? Тридневната СВО затъна и стана тригодишна!?
  • 38 зевзек

    6 15 Отговор
    много ясно, че в момента в който се видят унгарски войски в Украйна, руските строители в Пакш ще напуснат строителната площадка и работните си места, и така необходимите ядрени балансиращи мощности, няма да бъдат построени, и фалшивия рай на бай ви Орбан, с 13 заплата, и евтини сметки за ток, ще се разпадне, защо има стотици хиляди унгарци, работници в Германия, предпочели тежката работа и живота в чужбина, пред въпросния рай, сигурно си имат причини да избягат

    Коментиран от #76

  • 39 Оооо

    15 9 Отговор

    До коментар #30 от "Човек":

    Дори да е така, пак показва че Орбан не е с наколенки и държи на народа си, що България не е такъв голям бенифициент,,?

    Коментиран от #43

  • 40 А бре

    8 14 Отговор

    До коментар #24 от "Коментар":

    Имаш претенциите на коментираш .Правиш струваш,пак до руската пропаганда опираш!РФ ще се само разпадне.Путин разчита ЕС да обеднее,но Русия ще го изпревари при всички обстоятелства!
  • 41 Това което ги

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "Натю ако можеше":

    спира е, че ще загубят много повече от РФ - население, промишленост, културно наследство при ядрена война.
  • 42 Факти

    9 16 Отговор
    Само неуки хора вярват на мита, че Русия е непобедима. Русия има над 20 загубени войни. Загубата в Украйна няма да е нещо ново за Русия. Ще я преглътне както е преглъщала всички други загуби преди това. Зад Украйна стои Запада, който има 7 пъти по-голямо население и 20 пъти по-голяма икономика от Русия. Изходът от тази война е ясен. Западът умишлено помага ограничено на Украйна и търси плавно изтощаване на Русия. Целта е конфликтът да остане на територията на Украйна. Русия си мисли че води парада, но всъщност е подложена на контролирана ерозия от страна на Запада.

    Коментиран от #52

  • 43 Даа бе

    6 16 Отговор

    До коментар #39 от "Оооо":

    Орбан ,освен за портфейла си, за нищо друго не мисли.Купен е от Кремъл.Стига сте го превъзнасяли,няма защо!!
  • 44 123

    0 2 Отговор
    Достатъчно е тя да не напредва, докато се измори или просто да намалеят бойните действия с годините. Това протакване ще прекрати от себе си войната с годините.
  • 45 Ееее

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "Признание":

    И каква е вината на Орбан, че не иска да внася преетикетиран газ, петрол и др,,,,

    Коментиран от #53

  • 46 Въпросът е в друго

    16 11 Отговор
    Не дали Русия може да бъде победена или не, а дали изобщо е МОРАЛНО и ПРИЕМЛИВО да се води война в Европа в 21 век! Всичко вървеше добре и за Европа и за Русия, развиваше се вазимноизгодно сътрудничество, търговия, икономика.Защо изобщо й трябваше на Русия тази авантюра? Защо трябва да нападаш суверенна и независима страна, а не се насочиш към наболелите си проблеми вътре в своята собствена страна? И тук не става дума изобщо за победа или поражение, а за други измерения, тук няма място за бакалски сметки и за извличане на изгода за Унгария за сметка на други държави.Днес е Украйна, утре може да е и Унгария, и двете за почват с "У"!

    Коментиран от #58

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Българин

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    То и Яз съм една псевдо писач, чист хамерикански Полски Свирач.
    Обаче Цент..
    Ти да видиш
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 бахо

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Шопо":

    Да де,ама преди това си живял 300г в къщата и е била твоя.

    Коментиран от #68

  • 51 Унгария крие картите си

    6 4 Отговор
    И тайничко се надява Русия да спечели, а като награда за нейната "лоялност" да получи Закарпатието от Украйна.И те, както и ние през Световните войни останахме с много голямо население извън сегашните граници на държавите България и Унгария.Само дето това е много, много рискован ход и звучи твърде нереалистично!
  • 52 Истинските Факти

    12 3 Отговор

    До коментар #42 от "Факти":

    Само невежи и науки хора си вярват във вътрешна си утопия, на мита, че Русия е победима. При тази епоха и развитие - Не. Русия Не е решила НЕ Е ПОБЕДИЛА,
    Загубата на украйна няма да е нещо ново,
    за Русия..обаче ще е ново, за еуропата.
    Еуропата, ще се по задави малко, и ще преглътне както е преглъщала всички други загуби преди това. Зад Русия стои Индия, Иран, Китай, Северна Корея , които имат 70 пъти по-голямо население и 200 пъти по-голяма икономика от еуропата.
    Изходът от тази война е Ясен.
    украйна вече Не съществува, - Не са го разбрали само малоумниците.
    Русия умишлено настъпва ограничено на уКРАЙна и търси плавно й изтощаване.
    Целта е конфликтът да остане на територията на украйна.
    Еуро дружинката и сащ си мислят, че водят парада, но всъщност е подложени на контролирана ерозия от страна на ИЗТОКА.
    Честито на Печелившите и Слава на Руската Освободителна Войска в ДОНБАС.

    Коментиран от #55, #62

  • 53 Ехаааа

    2 9 Отговор

    До коментар #45 от "Ееее":

    Вината му е че е руска подлога,той си знае защо.
  • 54 Ксаниба

    4 2 Отговор
    Унгарците знаят какво говорят. Унгария бе втора по боеспособност армия след Вермахта на Източният фронт. Операция Балатон , на червената армия е била прелюдията към Берлин и битките са буили много кръвопролитни!! бандеровците при бандеро!!!

    Коментиран от #63

  • 55 А бре

    4 2 Отговор

    До коментар #52 от "Истинските Факти":

    Фактически заблудения,Какво ти дава основание да смяташ ,че с тези лозунги ще впечатлиш някого???
  • 56 Велизар

    8 3 Отговор
    И какво,като капитулира Марче,айде обясни ми в прав текст нима вече украинския народ не иска именно това. Писна им ,втръса им,изморени са и са склонни на отстъпки, какво значение има някаква си 1/5 пред човешкия живот,Марче? Ако живота ти зависи от някаква кална земя,какво би предпочела, Марче?Или на чужд гръб и сто тояги са малко, а?

    Коментиран от #75

  • 57 Бухахаха ха

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Русия е Сила и Мощ?? Само за тези без пукнат грош!
  • 58 Наблъскаха ли ти

    5 2 Отговор

    До коментар #46 от "Въпросът е в друго":

    минусите путиноффилите? В този форум 90% са за него - да победи Украйна и да дойде в България. Пацифисти като теб не са обичани.
  • 59 Kирил

    3 5 Отговор
    Унгарските м.нгали са известни с това че винаги правят грешния избор

    Коментиран от #78

  • 60 АЛИ БЕГОВ

    5 2 Отговор
    Русия не може да бъде победена в Украйна

    Коментиран от #64

  • 61 А ти от кого искаш да си зависим?

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Признание":

    Като няма по-близко разстояние от черноморския маршрут за доставки на енергоносители, а Росатом освен, че са близо работят и доста по-евтино от "Западната къща" , отделно където имаме опит от Козлодуй в работата с тях. Или може би те е страх да не ти сложат паметник на другаря Ленин в градинката пред блока , в който живееш?

    Коментиран от #66

  • 62 Напротив

    4 4 Отговор

    До коментар #52 от "Истинските Факти":

    Украйна съществува,щом произвежда оръжие,само млаоумници могат да твърдят и тиражират обратното!
  • 63 А знаеш ли, че

    4 2 Отговор

    До коментар #54 от "Ксаниба":

    унгарци не са били взимани в плен от съветската армия? Разстрелвали са ги на място, по-жестоки към мирното население от тях е нямало, дори и немците са се отвращавали.
  • 64 Даа бе

    5 4 Отговор

    До коментар #60 от "АЛИ БЕГОВ":

    Няма нужда да се побеждава РФ. Тя ще се саморазпадне!Няма вечни империи!!
  • 65 наско

    2 2 Отговор
    За да победиш, първо трябва да го искаш, Мнозина искат да бъдат победени от Русия, и винаги ще намерят начин да се подложат!
  • 66 А бе

    3 3 Отговор

    До коментар #61 от "А ти от кого искаш да си зависим?":

    България е в Европа,България е член на ЕС! Няма как да е зависима от каквото и да било от държава, в която има общности които живеят още в 18-ти век другарю.
  • 67 Робинзон

    4 2 Отговор
    Русия сама си направи самоубииствоооо.За украинците победа значи свобода или просто да се изтеглят руснаците.
  • 68 А бре

    5 2 Отговор

    До коментар #50 от "бахо":

    Какви къщи те гонят бре?Украйна е суверенна държава,не е къща! Путлер иска ссср2 ,ама не е познал!! Не става! Империя,която се провали като геополитически лидер не може да претендира за същото.
  • 69 Винету

    2 2 Отговор
    "че със сила всяка държава може да нападне своя съседна и да не очаква последици от това." - не всяка. Само мощна държава, като Русия, САЩ и Китай. На други, ако посмеят, едва ли ще им се размине. А натовците и САЩ са страхотни инати и биха загробили целия свят заради ината си.
  • 70 Всеки има право на

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "Признание":

    мнение независимо от факта, че е руска тpoтинетка...
  • 71 Още им държи влага

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Признание":

    От танковете и войските на Варшавския договор Когато влезоха в Унгария Колко жертви дадоха за своята свобода. Умираики под танковете
  • 72 Гост

    4 3 Отговор
    Техните предци унгарци се въртят в гробовете..забравиха нападението на СССР....неадекватни люде..
  • 73 Свободата

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Факти":

    Свободата , Санчо, не се измерва с пари.
    Tеб и да ти предложат толкова пари, няма да отгледаш 4 деца, защото си мързелив егоист.
  • 74 6666

    4 3 Отговор
    Унгарски циг@ни начело с нахалника орбан.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Мнение

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "зевзек":

    Не вярно. В Германия няма унгарски гастарбайтери да работят за жълти стотинки като хора от България!
  • 77 Подлогите на мръсника Обран

    2 2 Отговор
    Всяка седмица унгарските мрши повтарят тая мантра. И колкото по я повтарят, толкова повече се приближава края на москалската кочина.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ,у,уеиш

    0 0 Отговор
    Браво, това е държавник, не като наште папагали само повтарят това, що им диктуват господарите.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания