Last news in Fakti

29 Март, 2024 04:32 1 333 5

Кабинетът в Гърция издържа вот на недоверие ВИДЕО

  • гърция-
  • правителство-
  • вот на недоверие

Искането за сваляне на кабинета беше подложено на гласуване след тридневни разисквания

Кабинетът в Гърция издържа вот на недоверие ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Гръцкият парламент отхвърли вота на недоверие, внесен от опозицията срещу оглавяваното от премиера Кириакос Мицотакис правителство на управляващата десноцентристка партия "Нова демокрация", съобщи БТА.

Искането за сваляне на кабинета беше подложено на гласуване след тридневни разисквания, започнали във вторник. То беше внесено от парламентарната група на опозиционната социалистическа партия ПАСОК на основание, че според социалистите правителството е манипулирало доказателства, свързани с най-голямата в историята на Гърция влакова катастрофа, станала в нощта срещу 1 март 2023 г. в прохода Темпе край Лариса, при която загинаха 57 души. Предложението за вот на недоверие, което беше внесено от председателя на ПАСОК Никос Андрулакис, беше подкрепено от 141 депутати, включително от тези на най-голямата опозиционна партия в парламента, лявата СИРИЗА, но те не стигнаха, за да може вотът да мине и в крайна сметка той беше отхвърлен със 159 гласа.

Управляващата партия "Нова демокрация" разполага с мнозинство от 158 депутати в 300-местния парламент, поради което изходът от гласуването беше предизвестен. Опозицията не хранеше илюзии, че ще успее да свали правителството, но смяташе, че дебатите могат да повлияят на настроенията на гръцките избиратели преди предстоящите през юни избори за Европейски парламент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    11 0 Отговор
    с Мицотака начело гърците го загазиха сериозно....тоя е само гръцкоговорящ губернатор на провинция Гърция....още не са го осъзнали ,а като го разберат може и да е късно.....
  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    6 0 Отговор
    НИКОЙ В СВЕТА НЕ ГОВОРИ ЗА МИЗЕРИЯТА В ГЪРЦИЯ .... ОТКАКТО БАНКА РОТШИЛД ЛОНДОН
    СТАНА СЪВЕТНИК НА ГЪРЦИЯ ПО ВЪНШНИЯ И ДЪЛГ . ЕДВА ЛИ Е СЪВПАДЕНИЕ :))
  • 3 Поредната

    5 0 Отговор
    марионетка на глобалистите. ЕК, ЕЦБ, МВФ унищожиха Европа. А нашите политици ни водят към същия сценарий, ето какво казва: Още 2015 на всички беше ясно, че кредитите не помагат на Гърция, а ѝ вредят. И всички ние знаем защо въпреки това принудиха Гърция да взима кредити.След 2010 Германия направи огромна грешка, наливайки все повече пари в каци без дъно. Страната плащаше, за да спаси банките, които държаха всевъзможни рискови ценни книжа. Спасяването на Гърция, беше спасяването на банки като Дойче банк, Сосиете женерал и др, които, ако не бяха получили помощ, щяха да фалират още през 2009. Политиците в България ни водят към същата пропаст с ФАЛИРАЛАТА ЕВРОРУБЛА, ограбване на спестявания и резерв, управляван от ЕЦБ.

    Коментиран от #5

  • 4 Поредната

    3 0 Отговор
    цитатът е на Варуфакис за заемите и кредитите.
  • 5 нашия

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Поредната":

    тоя за разлика от нашите Кирчо и Кокорчо е завършил "харвард" и ги врътка църчетата по-тарикатски ....още не са се узетили.....
Новини по държави: