Last news in Fakti

29 Март, 2024 04:51 1 088 16

Джо Байдън събра рекордните 25 милиона долара за предизборната си кампания

  • сащ-
  • президент-
  • джо байдън-
  • кампания

Помощ за това му оказаха бившите президенти на САЩ Барак Обама и Бил Клинтън ВИДЕО

Джо Байдън събра рекордните 25 милиона долара за предизборната си кампания - 1
Снимка: YouTube

Предизборна проява за набиране на средства за кампанията на президента на САЩ Джо Байдън с участието на бившите стопани на Белия дом Барак Обама и Бил Клинтън генерира рекордната сума от над 25 милиона долара. Никога досега в историята на САЩ не са събирани толкова пари на политическо събитие, съобщи БТА.

Байдън, който пристигна вчера следобед с президентския самолет "Ер Форс 1", на борда на който беше и Обама, и Клинтън се включиха в дискусия в прочутата нюйоркска театрална зала "Радио Сити Мюзик Хол", модерирана от водещия на "Късното шоу" (The Late Show, американско политико-сатирично токшоу - бел. ред.) Стивън Колбèр.

Но събитието беше прекъсвано на няколко пъти от протестиращи, които бяха седнали сред огромната аудитория в залата. Те ставаха от място и скандираха възгласи срещу политиката на Байдън на подкрепа за Израел във войната с "Хамас", която до момента е отнела живота на над 30 000 души в Газа.

"Засрами се, Джо Байдън", провикна се един от демонстрантите.

Обама каза, че Байдън се придържа към ясни нравствени норми по въпроса за Израел и е готов да изслуша всички страни в спора и да намери общ език.

Когато протестиращ в залата прекъсна Обама, бившият президент не се сдържа и му отговори по следния начин: "Не може само да говорите, без да слушате. Именно това прави другата страна".

Обама добави, че смисълът на кампанията за преизбиране на Байдън не се състои само в това да се изложат аргументи против бившия президент Доналд Тръмп, но и да се изтъкнат постиженията на правителството на демократа, което е разширило достъпа на населението до здравеопазване, наложило е таван на цените на инсулина и е предприело уникален по рода си преход в областта на енергетиката.

Клинтън каза, че икономическите показатели на управлението на Байдън са задминали доста тези от времето на Тръмп.

"Аз гледам фактите", каза Клинтън. "А те са, че той върши прекрасна работа за Америка" и заслужава втори мандат.

Преди събитието кортежът с тримата лидери премина покрай стотици протестиращи срещу войната на Израел с "Хамас" в Газа. Някои по-млади и прогресивни избиратели, които са гласували за Байдън през 2020 г., са силно недоволни от твърдата му подкрепа за отговора на Израел на нападението на "Хамас" от 7 октомври.

Демонстрантите прекъснаха организираното до най-малката подробност събитие, което включваше още изпълнения на музикантите Куин Латифа (Quenn Latifah), Лизо (Lizzo), Бен Плат, Синтия Ериво и Лия Мишел. Някои от най-големите дарители на средства на проявата се снимаха с тримата президенти, а снимките бяха направени от звездния фотограф Ани Лейбовиц.

В това време съперникът на Байдън от републиканците на предстоящите избори Доналд Тръмп също беше в района на Ню Йорк, където участваше в бдение в памет на убит полицай.

Избирането за нов четиригодишен мандат на 81-годишния Байдън буди безпокойство заради възрастта и физическото му състояние. Според неотдавнашни социологически данни на Ройтерс/Ипсос рейтингът му на одобрение е 40%, а надпреварата със 77-годишния Тръмп на изборите на 5 ноември се очертава да е силно оспорвана.

По отношение на набраните средства за двете кампании републиканецът е на другия полюс. Негов съветник призна, че Тръмп няма да успее да догони Байдън по този показател и отдаде това на привържениците "милиардери" на демократа, описвайки Тръмп като кандидат, който черпи подкрепата си от обикновените хора и работническата класа.

Билетите за вчерашната предизборна проява на Байдън са стрували между 250 и 500 000 долара, каза пред Ройтерс добре осведомен източник от демократите; подобни суми няма как да не предизвикат дебати в обществото, отбелязва Ройтерс. Щабът на Байдън обяви, че събитието е набрало над 25 млн. долара.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    22 1 Отговор
    ДЖО Е НА КАИШКАТА НА НЕГЪРА :))
  • 2 нашия

    19 1 Отговор
    тия които са присъствали не са бръкнали дори в портфейлите си за да са събрали такава малка сума ...сигурно са "изтръскали" единия си джоб от дребните .....смяяяяяххххх
  • 3 12343211

    1 15 Отговор
    Явно за това води с 4000 гласа.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    26 1 Отговор
    СНИМКА С 3-ТЕ МАЙМУНИ НА ГАЛАТА
    СТРУВАШЕ 100 000 ДОЛАРА :))
    .....
    ЗА ТОЛКОВА ПАРИ МОЖЕШ ДА ИЗУЧИШ ЕДНО БЕДНО ДЕТЕ ЗА ДОКТОР
    ....
    " ХРИСТИЯНСКИ ЦЕННОСТИ"
  • 6 щтп9о

    23 2 Отговор
    В страната на свободата всеки може да стане президент?
    Май ми прилича повече на страната на лъжата.

    Коментиран от #9

  • 7 ха ха

    13 2 Отговор
    Тези тримата отсъпиха Америка на Китай в полза на Давос... Дано поне някой им подари климатици, че там накъдето са се запътили е горещо... според някои източници...
  • 8 Уса

    15 2 Отговор
    Тръмп ще ги натръшка и тримата наведнъж.Милиардите не помогнаха на Украйна а милионите няма да помогнат и на Байдн.Американския народ иска промяна и връщане на демокрацията от лъжедемократите
  • 9 един

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "щтп9о":

    Особено ако си син на милиардер а не струваш и пукната пара!
  • 10 Не много

    9 1 Отговор
    $1 000 000 за реклама на мин
    В България $8 000 за малък репортаж
    Като гледам каква скъпотия е. Ще му стигнат за 25 минути
    И без плакати и щаб. Гадно трябва още пари. Поне за репортаж.

    Коментиран от #11

  • 11 един

    1 6 Отговор

    До коментар #10 от "Не много":

    Хората ти казват "рекордно събрана сума",или за тебе рекордно нищо не значи,плюс това гледат се и финансовите възможностти на противника защото това е съзтезание между двама претенденти и този който има по-добри послания, по-добра кампания/която не става без пари/,на практика той ще спечели повече гласове и ще стане президент!
  • 12 Веднага ги дай

    5 1 Отговор
    На Украйна тези пари защото така им трябват.
  • 13 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    5 0 Отговор
    ХАРТИИКИ БЕЗ ПОКРИТИЕ
  • 14 Перо

    5 0 Отговор
    “Събра” от печатарите на зелено!
  • 15 И 25 милиарда да събере

    3 0 Отговор
    пак няма да му стигнат. Колкото повече съди Тръмп с измислени незаконни обвинения, толкова повече рейтингът на Тръмп расте.
  • 16 Арлингтън

    1 0 Отговор
    Предостатъчно за тържественото му изпращане.Останалите на Хънтър за лайф.