Last news in Fakti

31 Март, 2024 05:46 979 1

Мъж взе заложници в Холандия, арестуваха го ВИДЕО

  • еде-
  • нидерландия-
  • заложници-
  • полиция

Очаква се повече подробности да бъдат оповестени на насрочена пресконференция от кметството

Драмата със заложниците в нощен клуб в източния нидерландски град Еде приключи. Полицията е арестувала мъж. Похитителят беше взел заложници и заплашил да задейства бомба, уточни Би Би Си.

«Последният заложник току-що беше освободен. Едно лице е арестувано,— се казва в изявление на полицията. —В момента не сме в състояние да споделим допълнителна информация»

Репортери, присъствали на мястото на инцидента, заявиха, че мъжът е излязъл от нощния клуб с вдигнати ръце. Той е бил задържан и качен в полицейски автомобил.

Инцидентът, свързан с вземане на заложници, е станал в събота в нощен клуб "Petticoat".

Въоръжен мъж взел за заложници няколко души и заплашил да взриви бомба. Впоследствие се оказа, че всички заложници — четирима души — са служители на заведението.

На мястото на инцидента пристигнаха няколко специални полицейски части. Репортер на НОС ТВ съобщи, че е видял робот с дистанционно управление, както и техници по взривни вещества и полицаи в защитно облекло.

Жителите на близките 150 къщи бяха евакуирани, а гражданите бяха помолени да не навлизат в тази зона. Влаковете до Еде и обратно са отменени, съобщиха от местния влаков оператор.

В същото време полицията заяви, че в действията на нападателя няма терористичен мотив.

Той първо освободил трима заложници, а малко по-късно и четвърти заложник, преди да се предаде.

Очаква се повече подробности да бъдат оповестени на насрочена пресконференция от кметството.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къпан пор

    2 0 Отговор
    Нещо позачестиха престъпленията,има ли връзка с имигрантите?
Новини по държави: