Last news in Fakti

31 Март, 2024 20:12 3 242 142

Израел откри оръжия, скрити в легла в родилно отделение на болница в Газа

  • израел-
  • оръжия-
  • болница-
  • родилно отделение

Капитан Янаи, командир на разузнавателното подразделение "Нахал", на което е било възложено да действа в родилното отделение, обясни, че силите са получили разузнавателна информация за бойци на "Хамас" и оръжия в отделението

Израел откри оръжия, скрити в легла в родилно отделение на болница в Газа - 1
Снимка: shutterstock

Израелски войници са конфискували голямо количество оръжия, скрити в родилното отделение на болницата "Аш Шифа" в ивицата Газа, съобщиха Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ), предаде израелската новинарска агенция ТПС.

Войниците са открили оръжия, скрити във възглавниците и леглата на пациентите, както и в таваните и стените на комплекса - включително десетки минохвъргачки, взривни устройства, оръжия със снайпер, калашници, пистолети, зарядни устройства, патрони, минохвъргачки, боеприпаси и комуникационни устройства, съобщиха ЦАХАЛ.

Капитан Янаи, командир на разузнавателното подразделение "Нахал", на което е било възложено да действа в родилното отделение, обясни, че силите са получили разузнавателна информация за бойци на "Хамас" и оръжия в отделението.

"Първо съобщихме на всички цивилни, които се криеха под сградата, и стотици цивилни, жени и деца излязоха при нас - включително терористите, които се криеха зад тях", каза Янаи. "След всички предупреждения преминахме към избирателно претърсване в района на родилния дом. Намерихме много оръжия, използвани от врага, а също така се натъкнахме на няколко терористи, които откриха огън по нас. Терористите бяха убити на място".

Израел се върна в "Аш Шифа", най-голямата болница в Газа, на 18 март, след като получи разузнавателна информация, че високопоставени фигури от "Хамас" се намират в комплекса и планират нападения. От влизането си в комплекса Израел е убил над 200 терористи и е задържал 800 заподозрени в тероризъм, за поне 500 от които е потвърдено, че са членове на терористичните групировки "Хамас" или "Палестински ислямски джихад".

ТПС съобщи, че в една от сградите на болницата "Хамас" е създал малък правителствен административен център с представители на правителствените министерства, особено на министерствата на образованието, на вътрешните работи, на финансите и на полицията. В деня, в който израелските сили влязоха в комплекса, "Хамас" се готвеше да изплати заплатите на стотици свои граждански и военни служители.

Според говорителя на ЦАХАЛ контраадмирал Даниел Хагари 85% от болниците в Газа са използвани от "Хамас" и "Палестински ислямски джихад" за терористични цели.

През декември Ахмед Калот, директор на болницата "Камал Адван" в северната част на ивицата Газа, потвърди пред израелски следователи, че той и други служители са били агенти на "Хамас" .

По време на разпита Кахлот описва как "Хамас" е използвал болници и линейки, за да укрива свои агенти, да извършва военни действия, да транспортира членове на терористични отряди и дори да предаде отвлечен израелски войник.

Други жители на Газа са разказали на израелските разпитващи, че са се внедрили дълбоко в Палестинското дружество на Червения полумесец, за да използват болниците като база за нападения.

Както съобщи ТПС, "Хамас" широко използва болница "Аш Шифа", като изстрелва ракети от нейния комплекс, крие заложници в недрата на сградата, измъчва сътрудници и копае тунели, свързани с близките обекти. Израел публикува и запис на телефонен разговор, който потвърждава, че "Хамас" съхранява и поне половин милион литра гориво под комплекса.

Най-малко 1200 души бяха убити, а 240 израелци и чужденци бяха взети за заложници при нападенията на "Хамас" срещу израелски общности в близост до границата с Газа на 7 октомври. От останалите 134 заложници Израел наскоро обяви 31 за мъртви.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тома

    18 18 Отговор
    Щом евреин казва това не му вярвайте

    Коментиран от #10, #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПЕСИМИСТ

    10 11 Отговор
    Колко много сме паднали интелектуално! Да не бях чел коментарите....

    Коментиран от #8, #24

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 оптимист

    11 17 Отговор

    До коментар #6 от "ПЕСИМИСТ":

    Аз мисля че описаното е вярно, но за мен то говори колко силна е съпротивата сред палестинците срещу окупаторите ционисти. Няма начин ционистите да победят хамас, но и не това е целта им. Те имат изгода от Хамас, защото така оправдават геноцида над палестинците и натиска да се изселят от Газа и да нямат претенции към анексираните им от ционистите земи на Западния Бряг. Няма Хамас, няма оправдание, затова бомбят и избиват, а в отговор на тяхното насилие, палестинците отговарят също с насилие. Омагьосан кръг от който ционистите-нацисти се надяват да излезнат победители, защото имат повече оръжия.

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Умника има видео

    17 13 Отговор

    До коментар #3 от "Тома":

    на целият арсенал от оръжия в болницата "Аш Шифа". Ето за какви цели я използват. Затова ВЪН навсички палестинци от ГАЗА. Да мигрират в Египет и останалите арабски държави. Всички са терористи.

    Коментиран от #11, #21

  • 11 ха ха

    15 4 Отговор

    До коментар #10 от "Умника има видео":

    Една палестинка оня ден го каза по френската телевизия на всеки един утрепан палестинец ние раждаме нови 5 и се хилеше.

    Коментиран от #84

  • 12 Светът видя

    19 13 Отговор

    До коментар #8 от "оптимист":

    кои са убийците и какво направиха. Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?

    Коментиран от #26

  • 13 И на кое Тома

    15 9 Отговор

    До коментар #3 от "Тома":

    да вярваме? По същество палестинците са терористи за които избиването на деца,жени,стари хора,невинни,го нямат за нищо. Отговорете си на въпроса,защо 13-14 г . арабски деца стрелят с автомати и убиват?Защо зверствата които извършиха арабите на 7 октомври 2023г., спрямо евреите,нямат никакво нормално обяснение.Сега,когато арабите са на колене,"олеле мале".Само,че аз въобще не ги съжалявам.Арабите да си понесат заслужените последици.Който ги харесва,да си ги прибере у дома.За мен те не са хора
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Палестинка

    3 10 Отговор
    Тва дет бие сме го родили вие не можете да го избиете само.

    Коментиран от #17

  • 16 Гост

    6 12 Отговор
    Не е шега, аз чух, че исраилските войници слагат ПАМПЕРСИ, когато атакуват!

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Миграционен Инспектор

    11 7 Отговор

    До коментар #15 от "Палестинка":

    Отивате да живеет3 в Египет, Турция, откъдето сте дошли на времето в Палестина и в останалите арабски държави, Катар, Бахрейн, ОАЕ, Саудитска Арабия и т.н. Нямате работа по вече в ГАЗА и останалите градове на Палестина. До тук бяхте.

    Коментиран от #30, #60

  • 18 Израел

    13 9 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    и ние не се шегуваме. ХАМАС ще бъде унищожен.

    Коментиран от #49

  • 19 Апропо

    14 9 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    остана последната крепост на ХАМАС, град Рафах, който скоро ще бъде атакуван и превзет. Всичко, що е ХАМАС в градът, ще бъде почистено.

    Коментиран от #50

  • 20 Поредните глупости и тъпа пропаганда

    8 12 Отговор
    болниците в Газа са използвани за терористични цели. Нямат спирка обаче тези ционистки нацисти. Ами избийте всички лекари и медицински персонал и барем да сте доволни. Пу да ви и престъпната държава
  • 21 РЕАЛИСТ

    8 9 Отговор

    До коментар #10 от "Умника има видео":

    Да мигрират от собствената им земя ли? Дори турците не бяха се сетили да пратят всички българи в Анадола.
  • 22 Пълен фейк

    8 8 Отговор
    е тази статия. Нищо общо няма с реалностите.

    Коментиран от #27

  • 23 Алооо,

    10 13 Отговор
    Я кажете колко автоматично оръжие е раздадено на резервистите и незаконните заселници ? Палестинците да питам защо по презумпция нямат право на такова? Интересно ми е каква е логиката ?
  • 24 Ами кажи го

    15 6 Отговор

    До коментар #6 от "ПЕСИМИСТ":

    на палестинките, дано ге разберат. Раждат като зайците по 7-8 деца, и увиснали на помощите на цивилизонатият свят. Какво полезно очакваш от тия мързелани, които освен да раждат нищо друго не правят. Сякаш светът им е длъжен. Не е ли срамота.

    Коментиран от #57

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Реалист

    10 3 Отговор

    До коментар #22 от "Пълен фейк":

    Има видео на целият арсенал пленени оръжия. Това е реалното, а не приказки на пазара.
  • 28 име

    6 9 Отговор

    До коментар #14 от "Кажи умнико":

    Как да има каквото и да е, при положение че ционистите им заграбват земите и ги бомбят най-редовно?! Ти ще инвестираш ли нещо в Палестина, при това положение?

    Коментиран от #31

  • 29 Акула

    11 5 Отговор

    До коментар #26 от "А смени флашката моля":

    А га въртяха кючеци ни риваха, както сега правят хусите на Галакси лийдър.
  • 30 име

    6 10 Отговор

    До коментар #17 от "Миграционен Инспектор":

    А що евреите да не се върнат в Африка, от където са дошли?
  • 31 ......

    13 4 Отговор

    До коментар #28 от "име":

    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.

    Коментиран от #34

  • 32 Даааа

    6 8 Отговор
    Едно нещо трябва да е ясно: Израел не може да има вето върху правото на самоопределение на палестинския народ“, каза г-н Борел на пресконференция в Брюксел след среща с египетския външен министър Самех Чукри.
    „Объединените нации признават и многократно са признавали правото на самоопределение на палестинския народ. Никой не може да наложи вето“, добави той.
  • 33 Апел до Президента на САЩ

    10 5 Отговор
    Господин Байдън,
    Вие сте Президент на най мощната държава в света. Комуникирате с ваши колеги на водещи силно-икономически държави. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. В заключение вземете пример от християнска ЕВРОПА, която приюти милиони мюсюлмани въпреки, че това е рисково начинание, но все пак бяха приютени. Време е Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите бъдат приютени в техните държави. Това е разумният изход по казуса.

    Коментиран от #37, #47

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Мюслюманин

    11 7 Отговор
    Египет е 110 милионна държава, толкова ли не могат да ги приберат тия палестинци, не виждат ли, че Израел си иска земите обратно. Египет и палестинците нали са братя по вяра, мюслюмани и т.н. братски народи - колко му е да си ги приберат за да спрат да умират палестинци, деца - всичките бежанци. Очевидно няма друго решение.. те са на египетската граница. Освен да се измятат в морето или какво? Тоя свят тотално пощуря. Египет незабавно трябва да си отвори границите и да приюти бежанците! Европа приютява векове наред и в момента милиони и милиарди мигранти, а Египет огромна и мощна държава не може да прибере малък брой бежанци, братя и сестри по вяра? Срамота. Айде по сериозно!

    Коментиран от #38, #39

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Алоооо пумпала

    6 7 Отговор

    До коментар #33 от "Апел до Президента на САЩ":

    То се Апелира веднъж "Президента", а не 50 пъти. Виж ООН то 48 пъти верно резолюции и апели спрямо престъпната държава Израел са правили в годините ама не като теб 50 пъти за 5 дни. пумпала, смешен си и дразниш хората. Измисли нещо ново. Тва е много тъпо да знаеш
  • 38 Египтянин

    10 6 Отговор

    До коментар #35 от "Мюслюманин":

    Палестинците са скакалци от северо-западна Африка, които се установяват там по времето когато сме под Турско робство и тия земи са част от турската империя. Турция трябва да си ги прибере.Египет и другите арабски държави не ги искат в държавите си.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Хммм

    6 6 Отговор

    До коментар #36 от "име":

    Турция да си ги прибира. Дошли са от там и няма какво повече да правят в ГАЗА.

    Коментиран от #46

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Факти, блокирайте го този кретен

    5 4 Отговор
    Който една флашка от месец копира. Много тъпо се получава
  • 43 Историк

    13 6 Отговор
    Израел не е окупатор и няма геноцид. За какъв геноцид говорите, след като няма държава Палестина, има държава Израел от 1948 година с признаването от ООН. Първата държава признала Израел е СССР. После призната от САЩ, Англия, Франция и т.н. В областта Палестина живеят няколко арабски племена. За по удобно им викат палестинци носещи името на областта. Така както има египтяни, ливанци, сирийци, иракчани и т.н. Отново обръщам внимание, няма държава Палестина.

    Коментиран от #45, #48, #51, #52

  • 44 Нацистите въоръжени до зъби

    8 9 Отговор
    Трепят поголовно жени деца и старци обаче палестинците нямат право на оръжие. Страшна логика
  • 45 Я у лево бе

    7 9 Отговор

    До коментар #43 от "Историк":

    Това клане трябва да спре и всички отговорни за престъпленията, извършени срещу населението на Газа и срещу целия палестински народ, живеещ под окупация, трябва да бъдат подведени под отговорност в съответствие с принципите, установени на Нюрнбергския процес през 1945-46 г. И ако аз имах думата, щяха да бъдат приложени същите санкции. А ти мушмул знаеш ли какви са били присъдите в съответствие с принципите, установени на Нюрнбергския процес? ........сам си провери как са ги "прокълнали"

    Коментиран от #81

  • 46 име

    7 8 Отговор

    До коментар #40 от "Хммм":

    Не се прави на разсеян, а кажи какво правят евреите в Западния бряг, изтоен Ливан и Голанските възвишения? Ако някой трябва да се маха, това са ционистите.
  • 47 Ъхъъъъъъ мозък

    6 3 Отговор

    До коментар #33 от "Апел до Президента на САЩ":

    Предал съм ти апела на Президента на САЩ. Аре успокой се. Пий там квото пиеш кашерно и изчезвай
  • 48 име

    6 6 Отговор

    До коментар #43 от "Историк":

    Както Палестина не е призната от всички в ООН, така и Израел не е признат от всички в ООН. Но това не значи че няма геноцид, дори и да нямаха държава. А те си имат съвсем легитимна държава и дори посолство в България. ционистите сами си признават че целта е да изселят палестинците от Газа. От западния браг вече почти са ги прогонили. Но понеже гоненето отмена много време, са решили да проведат един геноцид - да разрушат всичко, че да ги примудят да се изселят, като междувременно гледат да избият колкото може повече.
  • 49 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "Израел":

    С Палестинският народ воюват не една и две държави, които подкрепят исраил, не могат почти година да унищожат една бедна и изоставена от света държава, която е колкото София, не е нужно да се парадира с чуждо оръжие и международна подкрепа!
  • 50 Гост

    5 6 Отговор

    До коментар #19 от "Апропо":

    Нрка изчистят хамас, НО защо ИЗТРЕБВАТ всичкп живо там, децата, жените, старите хора... ⁉️

    Коментиран от #53

  • 51 Пишеш глупости

    5 5 Отговор

    До коментар #43 от "Историк":

    """За какъв геноцид говорите, след като няма държава Палестина""" Геноцида пич няма никаква връзка дали има или няма държава. Ти да не си със специални потребности случайно че подобни глупости пишеш ? Аре да смениш флашката и спри да се излагаш. Индианците да не би държава да са имали случайно и конституция ? То впрочем и Израел нямат конституция ама що ли им е на това племе а?
  • 52 Гост

    4 6 Отговор

    До коментар #43 от "Историк":

    От кога съществува исраил, кажи като"историк", като калви се заделват идраилците в земите на Палестина?
  • 53 Ами щото са нацисти

    5 5 Отговор

    До коментар #50 от "Гост":

    и етническо прочистване и геноцид осъществяват. Реторичен ви е въпроса
  • 54 Относно

    4 4 Отговор
    ивицата Газа, въобще хората не ги интересува какво били съобщили Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ), нито пък какво била предала израелската новинарска агенция ТПС. Нито обективност някога от тях сме видели, нито достоверност а само лъжи и гнусна пропаганда която на 95% е била опровергавана
  • 55 Хитлеряху

    5 6 Отговор
    бил под наркоза в болница, да му пожелаем скорошно оздравяване в отвъдното !
  • 56 1234567х

    5 3 Отговор
    В началото на 30-те години Германия издава медал със символи на нацизма и ционизма. Каква е тази история?  Металният медал има свастика. На обратната страна е звездата на Давид. Тази на пръв поглед невъзможна комбинация е част от истинската история на Германия от началото на режима на Хитлер, когато нацистите си сътрудничат с ционистите.Това доказва факта на сътрудничество между ционизма и нацизма, което е премълчано от евреите. „Това, което се случва в ивицата Газа, не е война, а геноцид“, каза Лула пред репортери в Адис Абеба, където присъства на среща на върха на Африканския съюз в неделя. „Това не е война на войници срещу войници. Това е война между високо подготвена армия и жени и деца“, добави бразилският президент.„Това, което се случва в ивицата Газа с палестинския народ, не се е случвало в нито един друг момент в историята. Всъщност това се случи: когато Хитлер реши да убие евреите...
  • 57 Без коментар

    3 5 Отговор

    До коментар #24 от "Ами кажи го":

    Що бе, ти да не би да дари заплата за Палестина, та си толкова възмутен, че ги издържаш?

    Коментиран от #63

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Евреи терористи в България

    5 5 Отговор
    И още 343ма
  • 60 Мхм

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "Миграционен Инспектор":

    И кой тогава ще работи на евреите?
  • 61 Иоб

    3 4 Отговор
    Руската и еврейската пропаганда и дезинформация са еднакви. Ако наистина е имало оръжие до родилка, то тази родилкс ви чака. И нали някой нормален няма да крие оръжие, което му трябва и ползва? Нещо куцс дезинформацията на тези, които сe за богоизбрани(Израел к руШия)
  • 62 Прокурор от Хага

    5 4 Отговор
    Поне 85% от населението на Газа са бежанци и отговорността за тях е точно на ООН !!! Всички до един бежански лагери още от 1948 г. са под юрисдикцията на ООН !!! ...! Израел в момента не воюва с палестинците а от юридическа гледна точка воюва с ООН и това трябва да бъде медийно популяризирано след като само за месец беше три пъти обявено от длъжностни лица от агенцията на ООН UNRWA...... Израел воюва с ООН ! Израел воюва със света! ...Израел нападна ООН и то не за първи път. Но за да се разбере е нужно хората да проверят какъв е действително статута на "бежанските лагери" и естествено да имат нещо в главата за да си отговорят на въпроса: защо се казват "бежанските лагери" !!!! ....Израел воюва със света!
  • 63 Не ли срамота бе

    7 6 Отговор

    До коментар #57 от "Без коментар":

    Нищо полезно за света от вас, само знаете да убивате и палестинките да раждат, като мишките по 7-8 деца, за които ООН и Червеният кръст се грижат. Нищо не произвеждате, само консумирате. И за капак на 7-ми октомври! 2023г нападнахте евреите, които ви направиха инфраструктурата и построиха болниците. Ужас. Що за хора сте вие? Вън от ГАЗА, вън от Палестина. Отивайте в Турция, там от където сте дошли.
  • 64 Нека се знае

    6 6 Отговор
    арабските държавни ръководители умишлено не пускат палестинците да мигрират в други арабски държави. Целта е, да тормозят евреите и това евреите го знаят - арабите са съгласни да хранят палестинците, но да стоят в Газа. Възниква въпроса толкова ли е късогледа американската дипломация и късогледа европейска дипломация,че не виждат хитрата игра на чалмите? Оказа се, че арабските ръководители са по находчиви от нашите политици и прочие държавни ръководители. Омерзително е всичко това. Идете сега в кв. „Овча Купел“ и с очите с вижте какво става! След 19 часът хората от квартала се заключват в жилищата, въобще навън не излизат. По улиците ще видите само светещи светофари, патрулните коли на полицията и тичащи кучета. Също такова е положението в Харманли, където местните хора искат миграционният център да бъде изнесен от градът, но от пусто в празно. И там хората вечер след 19 часът не излизат от жилищата. Страхът е повсеместен! Е, до там го докарахме. Това е. Денков и Габриел спомогнаха за да стигнат до тук нещата
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Дипломат

    5 0 Отговор
    Една държава може да има държавност, но да не е член на ООН. Например Швейцария се присъединява към ООН като държава членка едва през 2002, докато Лихтенщайн се присъединява през 1990, а Сан Марино - през 1992. Всички те са били считани за международно признати държави преди присъединяването. Статутът на Палестина на държава наблюдател, която не е член на ООН, означава, че тя може да наблюдава работата на ООН, но не може да гласува в Общото събрание. Така например Палестина не можа да гласува в Общото събрание за неотдавнашната неуспешна резолюция, призоваваща за прекратяване на огъня в конфликта между Израел и Хамас. Тя не можа да гласува и по резолюцията, призоваваща за "хуманитарно примирие" в конфликта, която все пак беше приета.
  • 67 МИЛОСЪРДНА СЕСТРА❤

    2 3 Отговор
    АМИ ЧИ ТО
    И ЗА НЕУКИТЕ ПУ.РУ.ФИЛИ Е ЯСНО...
    КАК В ЕДНА МЕСТНОСТ КОЛКОТО
    ЗООПАРК И НАСЕЛЕНИЕ ОТ
    ДВА МИЛОИНА ИНДИВИДА...
    ДА ИМА 45ЧИТИРЕСЕ И ПЕТ БОЛНИЦИ??!...
  • 68 Дипломат

    3 0 Отговор
    Палестина за да стане част от ООН трябва да бъде одобрено най малко девет от 15-те членки на Съвета за сигурност на организацията. Ако която и да е държава от постоянните членове наложи вето на присъединяването на държавата, тя не може да стане част от ООН. Тези държави са Китай, Франция, Русия, Великобритания и САЩ. Палестина не е призната от САЩ, Франция и Великобритания. Тези три държави са обявили, че няма да признаят Палестинската държавност, докато конфликтът с Израел не бъде разрешен мирно. Девет от 27-те държави-членки на ЕС признават Палестина. Сред тях почти всички са бивши членки на някогашния Източен блок и всички са признали Палестина преди да се присъединят към Европейския съюз. Швеция, която призна Палестина за държава през 2014 година, е единствената държава, която го направи след като вече беше част от ЕС. Палестина в момента е със статут на държава наблюдател, която не е член на ООН, което означава, че може да има представителство на заседанията на Общото събрание и може да има свой офис в седалището на ООН в Ню Йорк.

    Коментиран от #75

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Сюлейман

    6 4 Отговор
    Палестинците са чергари от западна Африка нагло настанили се по земите на Исус и Моисей по време на османската империя. Призната от ООН държава е Израел прието от общото събране през 1948г. Пак ще го кажа, няма държава Палестина. Богатите арабски държави, Катар, Саудитска Арабия, и т.н да си ги прибират и да се приключи с кризата. Помощи от кой ли не, палестинска автномия или държава ала бала.Няма да стане тая. Война до последно.

    Коментиран от #71

  • 71 ......

    5 1 Отговор

    До коментар #70 от "Сюлейман":

    Да би мирно седяло, не би чудо видяло.
    Запалиха си къщата за да изгори на Вуте плевнята.
  • 72 Да бе умник

    5 3 Отговор

    До коментар #69 от "Дипломат":

    Следователно АКТА за признаване на държава Израел е нищожен. Други идеи да имаш още, че да се посмеем ?
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 име

    5 2 Отговор

    До коментар #69 от "Дипломат":

    Като е нищожен акта на признаване на Палестина, защо имат посолство в София?

    Коментиран от #76

  • 75 И като

    4 3 Отговор

    До коментар #68 от "Дипломат":

    Палестина не е пълноправен член на ООН трябва да бъде подложена на геноцид и изтребление ли ? Тайван пълноправен член на ООН ли е ? Колко държави не са? Това не е толкова важно... Израел като е, ти виждал ли си картата на ООН с признатите граници на Израел а ? А официалната карта от 1945 на ООН виждал ли си я? Аре да не я търсиш ще пусна файл

    Коментиран от #77, #79

  • 76 Не му обръщай

    2 3 Отговор

    До коментар #74 от "име":

    Внимание. Не осъзнава какво пише. Копира абзаци от тук , от там, но явно не осъзнава какво пише в тях. Когато му се наложи самият той нещо да напише и се почват глупостите

    Коментиран от #115

  • 77 Горе пише ООН

    2 2 Отговор

    До коментар #75 от "И като":

    А долу в ляво август 1950 г.
  • 78 Пумпал

    4 2 Отговор

    До коментар #69 от "Дипломат":

    Кой точно Актове подписани от комунистическият режим на социалистическа България са нищожни ? Я изреди 3-4 ? хахахаха....
  • 79 Тази карта на

    3 3 Отговор

    До коментар #75 от "И като":

    ООН (актуализирана през август 1950 г.), показва, че палестинците все още притежават 94% от земите към 1950 г...........
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Точно така е

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "Я у лево бе":

    принципите и присъдите установени по време на Нюрнбергския процес през 1945-46 г. трябва да бъдат приложени аналогично по същият начин и спрямо Нацисткият режим на Натаняху. Всичко друго е двойни стандарти. Впрочем хората трябва да прочетат за Споразумението Хаавара (трансфер) е финансов инструмент, който е договорен между Давид Бен Гурион и Хитлер няколко месеца след като нацистите идват на власт в началото на 1933 г., и продължава без прекъсване (дори след Нюрнбергските закони и погрома на Кристалната нощ ) до декември 1941 г
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ЗОРО

    1 3 Отговор
    Абсолютни фашистки лъжи!
  • 84 ха ха

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха":

    Изобщо не е лъжа! В тумора Газа се падат 3.6 деца на жена. В България е под 1.5. Туморът се изхранва от нашите данъци и генерира само тероризъм. Този град не би могъл да се издържа от каквато и да било икономика. Просто няма как да е устойчиво развитието на 3 милиона души върху площ колкото половината на София.

    Коментиран от #86, #87

  • 85 Нека да заплюем

    2 4 Отговор
    Израелският нацист, терорист, крадец, садист, военнопрестъпник, расист и геноцидник
  • 86 Ъхъъъъъъ мозък

    3 3 Отговор

    До коментар #84 от "ха ха":

    Я кажи колко деца на семейство имат в Израел и по колко деца имат масурите ? Знаеш ли ? Масурите масово имат по 7-8-9 !

    Коментиран от #89

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ха ха

    2 3 Отговор

    До коментар #86 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    Палестина - 3.4, Израел - 2.9, България - 1.6... Това са раждания на жена... за 23-та година.

    Коментиран от #98

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Ако бях админ

    2 4 Отговор
    Щях да трия всеки ционист който напише нещо във форума. На 99% нарушават решенията на международният съд в Хага от първото заседание. Да напомня че за България са задължителни.

    Коментиран от #93

  • 92 Червената шапчица

    4 1 Отговор
    Защо докато не свърши всичко, съседните страни не приютят тези мили и дружелюбни хора? Една вяра са. Къде остана толерантността и милосърдието?.

    Коментиран от #106

  • 93 Запомни

    4 3 Отговор

    До коментар #91 от "Ако бях админ":

    Призната държава Палестина няма. Нито Газа. Това са чергари от западна Африка нагло настанили се по земите на Исус и Моисей по време на османската империя.Призната от ООН държава е Израел прието от общото събране през 1948г.

    Коментиран от #108

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "ха ха":

    Олеле, пропуснах Египет в заверата!... И те са обещавали да издавят евреите в морето...

    Коментиран от #99

  • 97 ......

    4 3 Отговор
    Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет също се страхува от тях и затова затворил границата. Палестинките раждат като като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС и САЩ. Ужас. За мъжете да не говорим. Те въобще не полагат никакви грижи към децата, а по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят.

    Коментиран от #100

  • 98 По точно обаче

    3 2 Отговор

    До коментар #89 от "ха ха":

    В Израел раждаемостта на евреите и мюсюлманите се изравнява
    By zamredaktor -24.04 .....През 1960 г. коефициентът на раждаемостта на израелските араби е бил 9,3. През следващите 35 години той намаля почти наполовина до 4,7, а след това спадна до 3,0....раждаемостта на израелските евреи още по-изненадващо явление. В периода между 1960 и 1990 г. тяхната раждаемост е спаднала от 3,4 на 2,6, което показва, че са вървели в крак с поколението си в други страни. Но след това те започнаха да нарушават тенденцията, в резултат на което раждаемостта се повиши отново до сегашното ниво от 3,1.

    Коментиран от #101

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Ъхъъъъъъ мозък

    2 3 Отговор

    До коментар #97 от "......":

    Още веднъж може да го копираш. Ще е за първи път
  • 101 и кой шъ ги издържа

    6 2 Отговор

    До коментар #98 от "По точно обаче":

    тия безсъвестно родени нещастни палестинчета, чийто родители не полагат достатъчно грижи и се надяват ООНе да ги издържа.Не става така.
  • 102 Няма друг начин!

    5 0 Отговор
    Трябва някой да свърши мръсната работа, да се разчисти двора " Земя". Добра автономия . Виждат се сгради,бизнес училища ,свое управление и т.н.,в нашите провинции е по -зле. Палестинците споделят идеологията на тероризма.има поговорка " каквото си постелеш, на такова ще седнеш". Да се потърси първопричината за Случващото се. Израелците имат топки
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Съдът в ХАГА,

    4 2 Отговор
    още не е осъдил престъпленията на ХАМАС на 7-ми октомври 2023г със на злодейското нападение на Израел. 1200 невинно избити хора, изнасилени жени, изпичане на бебе във фурна и накрая 253 отвлечени хора замък натирили в тунелите на ГАЗА. Съдът в ХАГА и той като ООН са подкупени от ислямистите и обслужват мюсюлманските държави. Те трябва да бъдат закрити.

    Коментиран от #109

  • 105 Арестович

    3 0 Отговор

    До коментар #103 от "По тъпо нещо":

    ти за колко?, за един българин, приятел питам.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 ха ха

    0 1 Отговор
    И пак да повторя: "Пазете палестнците!"
  • 108 У лево съсел

    3 4 Отговор

    До коментар #93 от "Запомни":

    Призната държава Палестина има от България ? Ти българин ли си ? И посланик има в София и посолство. Кво били признали САЩ малко ме интересува.

    Коментиран от #110

  • 109 Така е

    3 1 Отговор

    До коментар #104 от "Съдът в ХАГА,":

    Съдът в ХАГА, още не е осъдил престъпленията на ХАМАС, и дело даже няма заведено от никой но виж Израел е на 3-та последна инстанция

    Коментиран от #111

  • 110 Призната от

    1 3 Отговор

    До коментар #108 от "У лево съсел":

    комунистическа България, чийто режим е обявен за престъпен от ВНС. Всички актове на комунистическият режим са нищожни. Няма издаден АКТ на демократична България от 1991г.

    Коментиран от #114, #140

  • 111 Така е

    4 3 Отговор

    До коментар #109 от "Така е":

    но това са пожелателни неща. Те нямат империтавна форма. После вече се установи че съдът в ХАГА и ООН служат на ислямистите.
  • 112 Вярно ли е, че Натаняху е умрял

    1 4 Отговор
    преди час ?
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Ъхъъъ

    2 2 Отговор

    До коментар #110 от "Призната от":

    А за Израел има ли бре съсел ?
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Израел са окупатор

    2 4 Отговор
    Извършва Геноцид. Ще бъде осъден. Точка

    Коментиран от #119

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 "беззащитните" хора

    2 2 Отговор

    До коментар #115 от "......":

    Що в окупираните територии бяха ? Що в Негев не си правиха извращенията
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 В грешка сте

    2 4 Отговор

    До коментар #124 от "Оня с коня":

    прилики с нацизма има ционизма. И не само прилики, а ционизма е еманация на нацизма !
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Следовател

    4 0 Отговор
    С терористи като ХАМАС и прочие преговори не се водят.Те се увищожават.
  • 132 Ъхъъъъъъ мозък

    4 4 Отговор

    До коментар #119 от "Израел не е окупатор":

    Хич Израел не е окупатор.... А какъв е ? Окупираните територии защо така се наричат. Защо така и на картите са изписани ?
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Умен човек

    3 0 Отговор
    Значи щом се роди и му зачисляват калашника. Нема лабаво!
  • 139 Умен човек

    2 1 Отговор

    До коментар #126 от "Не се потете ционисти":

    А какво трябваше да направят, след като ги нападнаха? Ако измислиш нещо разумно, имаш шанс да спечелиш Нобелова награда за мир.
  • 140 Без коментар

    4 1 Отговор

    До коментар #110 от "Призната от":

    Актовете били нищожни, ма благините не. Ми що не си върнахте жилищата, образованието и всичко, което се сетите, придобито през този период?
  • 141 ШмъркАн

    0 2 Отговор
    Усещат, че ги чака дебелия и лъжат със зъби и нокти "богоизбраните" от измислената държавичка. Само санкции и международна изолация ги чака тия. Смъртта на тая държава ще е икономическа, защото като усетят, че нещата стават много сериозни, голям процент от израелците ще се качат на самолета и ще се върнат обратно в държавите от които са дошли, БВП-то ще се срине и ще останат само фанатизираните заселници.

    Коментиран от #142

  • 142 Моше Даян

    2 0 Отговор

    До коментар #141 от "ШмъркАн":

    Сън в зимна нощ.