Last news in Fakti

1 Април, 2024 12:21 767 1

Изпратена е хуманитарна помощ за жените и децата в Газа от ОАЕ

  • хуманитарна помощ-
  • газа-
  • оае-
  • жени-
  • деца-
  • храбър рицар 3

Хамуд Абдула ал Джунаиби, генерален секретар на Червеният полумесец на ОАЕ, изтъкна продължаващите усилия на хуманитарната операция "Храбър рицар 3"

Изпратена е хуманитарна помощ за жените и децата в Газа от ОАЕ - 1
Снимка: БГНЕС

Обединените арабски емирства (ОАЕ) изпратиха хуманитарна помощ за деца и жени в Газа, като това е част от непрекъснатата им хуманитарна инициатива за подпомагане на палестинския народ - "Храбър рицар 3". Тази информация бе съобщена от новинарската агенция на ОАЕ – УАМ и цитирана от БТА.

Хамуд Абдула ал Джунаиби, генерален секретар на Червеният полумесец на ОАЕ, изтъкна продължаващите усилия на хуманитарната операция "Храбър рицар 3" за изготвяне на пакети с помощи, предназначени специално за нуждаещите се деца и жени в Газа. "Разпределянето на пакетите с храна е част от цялостните усилия на ОАЕ за предоставяне на хуманитарна помощ на Газа. Това се осъществява или чрез операции по въздух или чрез конвои с помощи от ОАЕ, които влизат през граничния пункт Рафах", заяви Ал Джунаиби пред УАМ.

Ал Джунаиби потвърди ангажимента на ОАЕ да подкрепят всички палестинци, по-специално жените и децата, като предоставят основна помощ и хранителни продукти. Той подчерта, че тези специализирани пакети с помощи се предоставят успоредно с всички положени усилия за подпомагане, които включват широк набор от основни продукти.

Значителният принос за Газа отразява указанията на мъдрото ръководство на ОАЕ да бъде солидарно с палестинския народ в този труден момент, като демонстрира глобалното си лидерство в хуманитарен аспект.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШмъркАн

    2 1 Отговор
    Лицемери ми се виждат тия от ОАЕ, но то си е общтествена тайна, че всичките богати арабски страни обслужват израелски и американски интереси.