Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Април, 2024 18:15 2 009 110

Зеленски във видеообръщение на конференция в Хага: Справедливостта е по-твърда от стените на Кремъл

  • украйна-
  • кремъл-
  • русия-
  • володимир зеленски-
  • конференция-
  • хага-
  • видеообръщение

Украинският президент подчерта и важността от продължаването на работата по създаване на "конкретни систематични механизми, с които да се възмездят щетите, причинени от войната"

Зеленски във видеообръщение на конференция в Хага: Справедливостта е по-твърда от стените на Кремъл - 1
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес във видеообръщение към участниците в международната конференция „Възстановяване на справедливостта за Украйна“ в Хага, Нидерландия, че Международната общност трябва да гарантира, че на всеки възможен агресор ще бъде потърсена съдебна отговорност. Той подчерта, че всеки, който поеме власт в Русия след настоящия президент Владимир Путин, трябва да разбере, че справедливостта е нещо по-твърдо от стените на Кремъл, предаде БТА.

"Справедливостта е първата линия, от която трябва да започне установяването на мира. Оръжията дават физическа защита, но справедливостта е тази, която възстановява чувството за сигурност за живота, защитаван със силата на оръжията. И също справедливостта връща усещането за предсказуемост на всички международни отношения. Всеки възможен агресор трябва да знае какво го чака, ако руши мира. Правосъдието е в състояние да гарантира това", каза Зеленски.

Повече от две години след началото на руската инвазия в Украйна европейски министри и международни следователи се събраха в Хага за да обсъдят напредъка в съдебното преследване на военни престъпления.

Украинският президент отбеляза, че преди два дни той е бил в град Буча в района на Киев, който се превърна в "символ на руското зло за целия свят". Според него "все още не са установени имената на всички цивилни украинци, които са убити от руските войници в града, както и в други украински селища, освободени от руските окупатори", отбелязва Укринформ.

"Въпреки че постепенно се възстановяват градове и села, навсякъде има едно и също особено чувство - едно и също за всички - чувството, че предстои още много работа, предстои да се работи най-вече в името на справедливостта. Така, че това зло да бъде победено и физически, в реалността, на бойното поле, и така, че хората да усетят убеденост (в тази победа) в сърцата си. За да знае всеки, който дойде на власт в Русия след Путин, че справедливостта е по-твърда от стените на Кремъл. Ще постигнем това само като работим заедно", посочи украинският държавен глава.

В контекста на казаното от него Зеленски приветства усилията на Международния наказателен съд (МНС), който миналата година издаде заповед за ареста на руския президент Путин и който работи за възстановяване на пълната справедливост.

Украинският президент подчерта и важността от продължаването на работата по създаване на "конкретни систематични механизми, с които да се възмездят щетите, причинени от войната". "Ние си сътрудничим с много страни и държавни лидери, за да конфискуваме руските активи и печалбите от тях. Всичко това трябва да бъде в полза на хората, които Путин се опита да унищожи с тази война", добави държавният глава.

Той призова участниците в международната конференция в Хага "да не се отклоняват от общата линия - линията на справедливостта".

"И аз ви моля да не забавяте темпото. Трябва да направим всичко възможно за твърдостта на правосъдието, за да може то в действителност да укрепи нашата защита - защита срещу агресията и терора. Нека реалният мир бъде възстановен по-бързо. И нека всеки, който руши мира, наистина да се страхува от това да бъде изправен пред съда в Хага", добави Зеленски.

Укринформ отбелязва, че украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба е на работно посещение в Хага, в рамките на което е участието му в конференцията, организирана от Украйна, Нидерландия и Европейската комисия.

Украйна и съюзниците ѝ от ЕС настояват да има правосъдие за военните престъпници. Според министерството на външните работи на Нидерландия досега са документирани над сто хиляди предполагаеми военни престъпления в Украйна.

Освен украинските съдебни органи, разследване се води и от Международния наказателен съд в Хага. Главният прокурор Карим Хан вече е издал четири международни заповеди за арест на високопоставени руснаци, в чието число влиза Путин, по обвинения във военни престъпления.

МНС обвинява руския президент за отвличане и депортиране на деца от окупирани от Русия украински територии. Москва твърди, че това са случаи на евакуация от бойното поле, посочва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възрожденец

    12 116 Отговор
    НАТО да праща оръжия и боеприпаси на Украйна, че и военни подразделения, за да се бият на украинска територия днес,
    за да не се наложи утре да се бият срещу орките на територията на собствените си държави.
    Работата е ясна. Връщане назад няма. Путлер, или който там сега се представя за него,
    е решил да стигне до края, затова трябва да бъде спрян. Какво е това чудене, умуване, тутkане, бавене, дискусии,
    какви са тези военни натовски стратези и генерали, които не разбират, че друга алтернатива няма.
    Решението е едно- по всякакъв възможен начин военна и логистична подкрепа за Украйна.
    Не е далеч моментът и когато ще се наложи войски на Алианса да стъпят на украинска земя.
    Вижда се накъде отиват нещата. На сатаната от Кремъл трябва да бъде cмaчkaна главата веднъж- завинаги.
    Цената ще е висока. Но... Заслужава си. Това е.
    На нашето време се пада отговорността да ликвидираме азиатските ypoди.

    Коментиран от #4, #14, #21, #52, #93

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТаУмВзе

    75 8 Отговор
    Еврейчето Наци, което Гепи Кинтите и е 3ТА Планетарна Война ли! Z

    Коментиран от #6, #79

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ахахахха

    42 8 Отговор

    До коментар #2 от "Велик !!!":

    ти да не си украинка бе великййййй....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Арес

    37 7 Отговор

    До коментар #4 от "Атина Палада":

    Кой натовски генерал е казал,че няма ресурси?Име,плиз?
  • 8 Ти си...

    60 7 Отговор
    ...в момента от днес, с изтекъл мандат, е господин никой, всяко твое нареждане оттук нататък ще бъде атакувано от цялата международна общност и съответно оспорвано, наркоманът ако е умен, ще избяга в САЩ!

    Коментиран от #95

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 12340

    56 5 Отговор
    Тоя и на международната конференция на лекарите-проктолози
    ще направи видеообръщение!
  • 11 не бил толкова заблуден само малко

    45 5 Отговор
    точно така и заради този факт ще загубиш държавата поверена ти от ционистите защото справедливостта е над всичко!!!
  • 12 Безумния хазарин

    42 6 Отговор
    пак се прави на "спасител" и искал от 00сра да направи "небесен Йерусалим"!
    Има го в тубата... Хазарите са опасно племе. Като кюрдите са. Нямат собствена страна, но са "дълбоката държава" в много страни по света!
    Където има войни и майдани, терористични атаки и подобни..., като събереш информация и все те са на дъното!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Велизар

    48 6 Отговор

    До коментар #1 от "Възрожденец":

    Ти отивай да "защитаваш", Аз и семейството ми, което му е все тая осрайна , както и живота ми е много по-ценнен от всяка друга територия отиваме на Гърция на почивка и да лапаме калмари. Дай си сметката ще ти преведа 20 лв за ръкавици с пет пръста и ще ти пожелая да станеш осрайнвц...деразай.

    Коментиран от #26

  • 15 малко ти е на тебе

    20 2 Отговор

    До коментар #6 от "Варненец":

    обаче акъла …
  • 16 За протокола

    40 3 Отговор
    "В Украйна възрастта за мобилизация беше намалена от 27 на 25 години. Съответният указ е подписан от президента Владимир Зеленски, съобщи депутатът от Върховната рада Алексей Гончаренко в своя канал в Telegram."

    Коментиран от #23

  • 17 ФЕЙК

    50 2 Отговор
    Ако някой на всеки 5 минути иска по 1 милиард кой ли ще е ?
  • 18 Сатана Z

    57 5 Отговор
    Нацистът Володимир Зеленски вече не е президент на 404 ,а обикновен нацист,който отказа д а проведе демократични избори.

    Коментиран от #60

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 РуZката армия е комедия

    8 60 Отговор
    Копейките никога няма да простят на Зеленckи, че вместо да избяга на Запад остана в Украйна и започна да воюва срещу Мордор, унижи Фторая, непобедимая и безаналоговая и я превърна в армия комикс....😂
    Никога няма да простят и на украинците, че не се уплашиха от монголската орда, че превърна любимата им Раша в държава фейлетон пред целия Свят.....
    Ето от тук идва и омразата на копейките, украинците са НАРОД и вместо украинците да наведат главици за да не ги посече руския ятаган, те ги изправиха толкова високо, че той не може да ги достигне....Факт!

    Коментиран от #62, #103

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 За протокола

    44 3 Отговор

    До коментар #16 от "За протокола":

    "Повече от половината украинци се отнасят с разбиране към укриващите се от военна служба. Такива данни сочи проучване на Института по социална и политическа психология към НАПН.
    Но Киевският международен институт по социология предостави други данни: само 8% от гражданите са готови да служат в редиците на въоръжените сили на Украйна. Сега хората се набират в армията насила - служителите на военната регистрация и службата за вписване буквално хващат мъже по улиците."
  • 24 Николай

    45 5 Отговор
    На САЩ и глобалистите, Русия им трябва като "страшилище" за да има въобще НАТО. Не им трябва Русия с която да са в мир и да търгува нормално с Европа!
    Ако не е страшилище трябва да я предизвикат по всякакъв начин.
    Пък ако ще и да съсипят Европа
  • 25 до явряина Варненец

    27 2 Отговор
    ти затова ли имаш дълга шия която и ти пречи да ти стига до мозъка!!! Каква краварска мисия те притеглила кът себе с този абебен мозък! Спри огледаи се и ако не идва влак премини ! Уверен съм и че сега нищо не си разбрал защото макр и да си в нета не знаеш какво е култура с две думи !!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Борко

    15 3 Отговор
    Теритириални води, въздушни пространства, земя - разпределени на отделни парчета и "принадлежащи" на някого. Разделение и противопоставяне по всевъзможни критерии, разни политици, управляващи, ръководители, шефове и т..н. йерархии. Сякаш някои не живеят на тази земя, сякаш не се "возим всички в един и същ влак". Сякаш не сме всички свързани е ЕДНО ЦЯЛО.
  • 28 Ненормалния наркоман Зелен с нови лъжи

    28 5 Отговор
    Да те няма краварска марионетка

    Коментиран от #91, #92

  • 29 Пацифист

    36 3 Отговор
    Ако имахте читав управляващ начело на страната, а не треторазреден палячо, много неща щяха да бъдат различни. Всичко върви към приключване - кексът, наречен Украйна, в момента се поделя. Неслучайно ще ви вкарат чужди войски в страната, ако вече не са го направили. Тъпчовците забраниха преговорите с Русия под натиска на рошавото чучело. Изборите са забранени. В края на месец март изтичат правомощията на Зеленски, а от края на май той въобще ще бъде незаконен. Страхотна демокрация! Но Русия била тоталитарна и недемократична. Сами си го направихте. Прословутата демокрация и стратегическо партньорство с хормонално сбъркани личности ви изяде главата.
  • 30 така така

    24 4 Отговор
    Неадекватно джудже!
  • 31 свидетел

    20 4 Отговор
    фашистите в кийф са на-справедливите фашисти !
  • 32 Зеления надрусан

    24 3 Отговор
    гейтар да вдига белия байрак, всичко свърши.
  • 33 Клети неграмотни копейки

    10 23 Отговор

    До коментар #13 от "ТаУмВзе":

    Потресаваща неграмотност!
    Има ли някой да ти разбира - майка ти, баща ти... кучето, прасето в кочината ?

    Коментиран от #48, #59, #104

  • 34 Боже, колко трогателно!

    30 3 Отговор
    Дай пример на момчетата, които убиваш, наркоман проклет!
    Отвай на фронта! Поне да умреш, като воин, а не като боклук! Въпреки, че си си боклук!
  • 35 Раковски

    12 1 Отговор
    Слава на Раковски.....Слава на Раковски......най-великият Българин.
  • 36 Перо

    19 3 Отговор
    Всеки ционист, провокирал война, трябва да разбере, че го чака вакумна бомба!
  • 37 Велизар

    24 9 Отговор

    До коментар #26 от "С душа в РуZия, с r@Zа на Запад":

    Ходил съм и в Русия в Санкт Петербург, ходил съм и в Париж , ееее Петербург е много по-красив, чист и пълен с бели хора... На море ходя в Гърция,защото до Крим още не ми е дошъл времето от списъка с места, които да посетя. Вие третополовите в Китен с чалга ли само се намазвате ??Имате ли междуушно пространство за два лева повече от Китен?
  • 38 Атина Палада

    26 5 Отговор

    До коментар #9 от "Варненец":

    Е как НатЮто не е влязло във войната, а Натовските генерали изпълзяват от бункерите на Азовстал преоблечени в рокли? Кво чинат Натовските генерали у бункерите на Азовстал????
  • 39 Перо

    19 4 Отговор
    Папата е прав, но циониста не слуша!
  • 40 Той

    23 4 Отговор
    Не мога да разбера, ние длъжни ли сме да наливаме постоянно милиарди в Украйна и в качеството на какви, да не сме я започнали тая война ние...Тия пари нали са пари на хората, не ги вади от джоба си нито Урсула, нито БайДън?А ако продължи войната 5 години, пак ли ще ги захранваме с мангизи и бомби?Те не мислят за мир, а за пари и оръжие!Елементарин пример: БайДън може ли да се бие с Великия Майк Тайсън, с каквото и да го захранват?
  • 41 този некадърник

    20 3 Отговор
    не можа да оправдае ролята която му възложиха.Палячо.
  • 42 Пат Риот

    18 5 Отговор
    Руски виц:
    Питали Зеленски до кога ще избива украинци, а той отвърнал, "Какво претенции имате към мен, аз съм евреинът унищожил най-много фашисти."
  • 43 Бонба в Пик!!!

    5 19 Отговор
    Руснаците си признаха, че САЩ са ги предупредили за терористичният акт.
  • 44 Брендо

    13 2 Отговор
    Моята стока "дава крилаааа" - абе най-добрата е, а и клиента ми е топ.
  • 45 ейй бай Зеленчук

    15 2 Отговор
    дума дупка не прави.Приказки много ,дела нула.Сложен си на дузпата.
  • 46 Борко

    22 4 Отговор
    Проблемът на украинците е, че се оставиха да ги манипулират, за да ги използуват за оръжие срещу Русия. И повярваха на обещанията на този измислен артист, който няма понятие нито от техника и технология, нито от военно дело, че ще спре войната....Спец в ала бала....Демократи и либерали, а в 21-ви век избиваха и измъчваха руснаците да живеят в землянки ...Европа мълчеше..

    Коментиран от #56

  • 47 Китай

    6 22 Отговор
    Украинската нация най-великата нация на земята украинците новите богове новите титани, съвременните атланти украинците богове и богини унищожават ра-шистите като тахтаби. 809 000 мъртви руснака и 1 412 000 осакатени за винаги до днес. Китай зове за нахлуване в Сибир от страх че Казахстан ще ги изпревари. Огромно парче територия ще бъде отхапано от московията днес 6 пъти колкото Украйна. Украинците богове и богини. Украинците героиииииии.

    Коментиран от #61, #75

  • 48 ТаУмВзе

    8 2 Отговор

    До коментар #33 от "Клети неграмотни копейки":

    Добре! Ще се Видим на Фронта, когато Няма Фронт де.

    Коментиран от #51

  • 49 Реално

    7 27 Отговор
    УКРАЙНА защитава не само себе си, но и цялата европейска цивилизация.
    Показа на света, че цялата пара на Кремъл е в свирката.
    Унижи и продължава да унижава "вторая", както никой до сега.
    Вярваме във вашата победа, защото целият свят днес е с Вас и ви помага, възхищава се на мъжеството на президента Зеленски и на мъжеството на украинския народ.

    И никой не го е казал по-добре от великият Президент на САЩ, Роналд Рейгън - Свободата не е никога по-далече от едно поколение от изчезване. Ние не я предаваме на децата ни чрез кръвта си. За нея трябва да се борим, да се бием, да я защитаваме и на тях трябва да предадем да правят същото.

    Коментиран от #58, #67

  • 50 Атина Палада

    22 4 Отговор

    До коментар #19 от "Альо, ,":

    Не е казвал такова нещо, но за разлика от него, един английски генерал ( не си правя труда да помня имена) си призна, че Англия има ресурс да воюва с Русия цели три дни:)))
    Четете бре, търсете инфо в западните СМИ, там ще срещнете изказвания на военни от Европата, сиреч от Натото да видите кво говорят...
    Той и оня премиера на Белгия каза, че щял да събере там колко милиона армия, пък още на следващия ден един техен генерал го опроверга... И той милия си призна, че нямат ресурс да воюват с Русия...
    Ако имаха и един процент шанс срещу Русия, досега сто пъти Натовските пълчища да са нападнали Русия, а не са си играят на прокси война през Украйна..
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ДА попитам

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Възрожденец":

    Испуснахата за малко АЙДЕ ПРИБИРАЙ СЕ
  • 53 Рускии мир

    4 24 Отговор
    Много е тежко да си руска бабичка
    Първо СССР умря..сега украинците ще ги копнат окончателно..така става в природата слабите организми отпадат
  • 54 Едуард Петров

    20 3 Отговор
    Украинците избраха за президент един преуспял артист-комик!
    Ходи на официални срещи със вмирисаната си зелена фланелка, ей така, по домашному...!
  • 55 777777

    15 2 Отговор
    Добре съгласен съм с теб,но я си помисли...,ти колко си справедлив,и дали не е твоя грешката заради която е започнала тая война?Кой ти даде акъл да направиш това заради което Русия започна война срещу Украйна !Това не е станало ейтъй без нищо,кой ти даде кураж и напътствие да правиш това което да премине във война.Това е много сериозно въздействие,току така война не се започва,всяка крушка си има и дръжка....,ако знаем кой е значи си справедлив,ако криеш ,не си справедлив.
  • 56 Tётя Myтpoфaнoвa

    6 8 Отговор

    До коментар #46 от "Борко":

    Молодец ! Так держать !
    Денег нет, но вы держитесь, герои Достоевский!
  • 57 Атина Палада

    21 4 Отговор

    До коментар #26 от "С душа в РуZия, с r@Zа на Запад":

    Много просто бре:)) защото сте беднички да отидете до Русия, затова ходите до гръцките села, напълнили 30 годишните си западни автомобили със салам кучешка радост от кауфланда:))) и на плажа като разперите вестниците да нарежете слама... Цирк Буш сте..
    Ама после като се приберете в България, се перчите, че сте били в Гърция на море:))))
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Факт!

    4 18 Отговор

    До коментар #33 от "Клети неграмотни копейки":

    Копейките освен,че са национални предатели и продажници са и неграмотни.
  • 60 Кажи честно ...

    2 16 Отговор

    До коментар #18 от "Сатана Z":

    Това чакахме ние, някоя бюджетна копейка да ни обясни световната геополитика.
  • 61 Правилно другарю китаец,

    6 21 Отговор

    До коментар #47 от "Китай":

    Китай и САЩ ще се сдобрят за сметка на кремлинското джудже. Китай заграби 1,5млн кв. км. (колкото 14 Българии) и сега ще точи суровини през Транссибирската магистрала до Хайшенвен (бивш Владивосток), оттам на корабите за големите крайморски мегаполиси и стоките на корабите по целия свят. Китайците ще разработят Сибир както руснаците не можаха - много са, трудолюбиви са и не пият, а и ще имат достатъчно роби за по-грубата работа - по-яки от тях, издържливи на студ, пиещи водка.

    Коментиран от #64, #66

  • 62 Едуард Петров

    15 3 Отговор

    До коментар #20 от "РуZката армия е комедия":

    Споко, не си единственият тук с развинтена фантазия! Половината американци са на твоя страна!

    Коментиран от #83

  • 63 Уса

    14 2 Отговор
    Гласуващите за Тръмп мразят Зеленски

    Коментиран от #69, #85, #87

  • 64 Продължение

    7 17 Отговор

    До коментар #61 от "Правилно другарю китаец,":

    Китай не иска да губи огромния пазар на САЩ и ЕС, а и на Украйна. Другарят Си каза на Путин да преговаря с Украйна и да приключва войната до няколко месеца. Да не пипа ядреното копче, че Сибир му трябвал чист от радиация, все пак там руснаци ще работят за него, другарите Ко Пайтук и Ре Житам ги чакали с кирка, лопата и трион-шаран. Финансовият министър на Китай Дай Мидолар щял да им плаща.

    Коментиран от #68

  • 65 Джамбaза

    21 4 Отговор
    Украинският президент Володимир...
    Нито е президент, нито е Володимир.
    В акта за раждане пише Владимир.

    Коментиран от #98

  • 66 Атина Палада

    18 2 Отговор

    До коментар #61 от "Правилно другарю китаец,":

    Продължаваш днес да пишеш нелепости.
    Отговорих ти под една друга статия,където същото лиШче го беше постнал и там:) Че не Русия, а Европа е колонизиране от Китай...
    Производствата в ЕС са унищожени и европейчетата станахме елементарни потребители на Китай...

    Коментиран от #84

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Атина Палада

    15 0 Отговор

    До коментар #64 от "Продължение":

    Т. е. както Запада не искаха да губят колонията си Африка ли?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Едуард Петров

    14 5 Отговор
    Все пак, Русия ни освободи от 5 вековно османско ,,присъствие"!
    Все пак, на Свещената Българска Земя издигнахме 500 Руски паметника!
  • 71 МИНА

    11 3 Отговор
    ЕДНА ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ КНИЖАРСКИ ВЕРИГИ В УКРАЙНА ЗАПОЧНА ДА ПРОДАВА МЕМОАРИТЕ НА АНТЕ ПАВЕЛИЧ КОЙТО Е ИЗВЪРШИЛ ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСВАНЕ ПО ВРЕМЕТО НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 72 9090

    15 3 Отговор
    Аман от шутовщините на Зеленски,писна на всички.
  • 73 Няма край

    13 3 Отговор
    Представленията на клоуна “дайте пари”. Как не каза веднъж “нека разговаряме”? Просто ходещ мъртъв клоун…
  • 74 хахаха

    16 4 Отговор
    Драги евродемократи! Как се нарича управляващ държава без демократични избори? Какво пише във вашите книжки по тоя въпрос? На 31.02024 г. в покрайнината трябваше да има президентски избори, които обаче не се състояха. Хайде кажете ми сега на какво основание зеленски е президент, а не обикновен диктатор и сатрап по вашите критерии?

    Коментиран от #94

  • 75 може би

    8 1 Отговор

    До коментар #47 от "Китай":

    си се напушил нейде близо до Бранденбургските врата?
  • 76 ха ха

    7 1 Отговор
    всички боклуци се криете зад медийната " справедливост " на фалшиви институции , затова последствията са очевадни
  • 77 1234

    9 2 Отговор
    сащ са окупирали нефтените полета на Сирия, къде е международната общност и защо не е потрърсена съдебна отговорност на бай дън. защо украинците се мислят за по висш народ от сирийците. все пак Сирия е по древна държава от украйна и има няма 6000 години. Защо ек си затваря очите. къде са европейските ценности?
  • 78 Пенчо

    5 2 Отговор
    На зеленски работата е - железни гърди дъсчен г..з!
  • 79 хи хи хи хи

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    И ти ли искаш да гепиш? Искаш ама НЯМААААА!
  • 80 В.В.П.

    7 4 Отговор
    Окропистан е размазан..Има терор.ккетки ..и чуждо финансиране ..Още лобут трябва ..

    Коментиран от #89, #90

  • 81 Съветник

    9 3 Отговор
    Ако искаме да има мир и благополучие в Европа трябва да изгоним, беззъбите, алчните и продажни функционери:Фондерлайнен, Борел, Шарл Мишел.......

    Коментиран от #88

  • 82 Слуга на дявола

    8 3 Отговор
    Пълномощията на Зеления изтекоха на 31 март в момента той не легитимен президент даже за украйна

    Коментиран от #86

  • 83 Ехаааа

    4 2 Отговор

    До коментар #62 от "Едуард Петров":

    Ти се застъпваш за нещо което го няма.Всички видяха.Защо?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Мдаааа

    5 8 Отговор

    До коментар #63 от "Уса":

    А гласуващите за Костя копейката мразят България 😜
  • 86 Бухахаха ха

    6 3 Отговор

    До коментар #82 от "Слуга на дявола":

    Идете ,направете едно ОФ събрание и го свалете
  • 87 Опсааа

    2 6 Отговор

    До коментар #63 от "Уса":

    На кого му пука гласуващите за Тръмп кого мразят?Тръмп е с четири заведени дела срещу него и 92 криминални обвинения.
  • 88 А бе

    1 1 Отговор

    До коментар #81 от "Съветник":

    Май е по добре да не се дава думата на такива като вас.Не че нещо от вас зависи.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 хи хи хи хи

    2 1 Отговор

    До коментар #80 от "В.В.П.":

    Не пожелавай това,което не искаш тебе да те стигне.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 БАРС

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Възрожденец":

    МНОООГО СИ БОС.МНОГО ГЛУПАФ КОМЕНТАР,МНОГО.
  • 94 А бре

    2 7 Отговор

    До коментар #74 от "хахаха":

    Пишман Сталинюха ,изборите в Украйна са работа на Украйна!Не е твоя работа да обсъждаш президента на суверенна държава! Знаеш ли че Путлер е президент реално с 24% гласували за него.Всички останали гласове са лъжа и измама! Защо не коментираш това,а се ровиш в изборите на държава нападната от терорист и агресор!Някой тук предложи за вас да се прилагат същите закони както в Русия!Това е най правилното за такива като вас!

    Коментиран от #105

  • 95 А бе кух

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "Ти си...":

    Ти ли ще решаваш проблемите на Украйна бе? Или Зеленски не е руска марионетка и не ви изнася ;"щастливци?
  • 96 БИТИЕТО

    0 0 Отговор
    Затова пък пророчеството на светата Хилдегард фон Бинген през ХІІ век вероятно се е сбъднало. Тя казала, че светът ще влезе в нова епоха, когато се роди Антихристът и че той ще се появи по времето на папа, носещ имената на двама светци /Йоан-Павел/. Папа Йоан Павел I има кратък период, което ни улеснява за да намерим кой е антихристът, роден тогава. Избран е за папа на 26 август 1978 г. Папа е едва 33 дни, след като умира загадъчно на 28 септември 1978 г. (същата година се сменят трима папи). Наричат го „усмихнатия папа“ и „неизвестния папа“. Той е първият папа, който е роден през 20 век и първият папа, който има двойно име – Йоан Павел. ИЗЛЕЗЕ, ТОВА ИМЕ: Роналд Дион Десантис 14 септември 1978 г. (45 г.) Джаксънвил, Флорида, САЩ -- На 24 май 2023 г. Десантис обявява, че ще се кандидатира за следващ президент на САЩ. (Доналд Тръмп: "Всички евреи, които гласуват за демократите и Байдън, мразят Израел и религията си.." - КОЕТО Е ПРИЗНАНИЕ, ЧЕ РЕПУБЛИКАНСКАТА ПАРТИЯ Е - РАБОТИ ЗА ИЗРАЕЛ И РЕЛИГИЯТА ИМ)
  • 97 Бегай!

    5 1 Отговор
    Наркомана нали му е ясно, че тоя съд Великите сили не го признават. Иначе отдавна Буш младши и Тони Блеар щяха да търкат наровете.
  • 98 Точно така

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Джамбaза":

    " В акта за раждане пише Владимир." а не Володимир....!!!

    За това Ванга е предсказала „Всичко ще се стопи, като лед, само едно ще остане недокоснато - славата по света на Владимир"...!
  • 99 Ха ха ха ха

    3 1 Отговор
    Шмръклю е отишъл та се види добре ли ще изглежда в кадър, на екрана, когато бъде официално закаран там и бъде подсъдим за престъпления против човечеството, и незаконно присвояване на средства, в особено големи размери.
  • 100 европейски министри и международни

    5 1 Отговор
    следователи се събраха в Хага ДА ХАПНАТ , ДА ПИЙНАТ И ДА ЗЕМАТ НЯКОЯ ХИЛЯДАРКА , ДА СЕ РАЗБЕРАТ КОГА ПАК ДА СЕ СЪБЕРАТ И ДА СИ ТРЪГНАТ ДОВОЛНИ И СИТИ НА НАШ ГРЪБ !
  • 101 ТОЯ СЪД ЧУВАЛ ЛИ Е ЗА ИЗБИВАНЕТО НА

    5 1 Отговор
    30 000 РУСНАЦИ ОТ БАНДЕРОВСКИТЕ ФАШИСТИ , КОЕТО Е И ПОВОД ЗА ВОЙНАТА ....... ТИЯ СЪДИИ СКОРО ЩЕ СА НА ПОДСЪДИМАТА СКАМЕЙКА !
  • 102 ЗЕЛЕНСКИ ЩЕ БЪДЕ ОБЕСЕН ОТ СЪЩИЯ СЪД

    4 1 Отговор
    САМО ГЛЕДАЙТЕ !
  • 103 Ха ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "РуZката армия е комедия":

    "вместо да избяга на Запад остана в Украйна "
    Не може да избяга, защото не му разрешават от синедриона. Още повече е наполовина хазарин.
    "украинците са НАРОД"
    Народ са колкото македонците са народ.
  • 104 По - полека

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Клети неграмотни копейки":

    Не се напиняй, че няма да ти издържи ганглийният мозък на напрежението. От сега ти бъгясва.
  • 105 Ха ха ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #94 от "А бре":

    Укрия е химера, никаква "суверена държава" не е и не може да бъде. Дори и отделянето й от СССР е незаконно и в нарушаване на конституцията. И друго. Преди това имаше референдум за запазването на СССР, на който 80% от населението гласува със ЗА. Но това е незначителна, досадна подробност за гл0балистките ци0нисти и с0р0с0р0бите им.

    Коментиран от #109

  • 106 Лудия за връзване в истерична еуфория!

    4 1 Отговор
    СПРВЕДЛИВОСТТА ЩЕ УНИЩОЖИ НАЦИСТКОФАШИЗМА , БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕПОБЕДИМАТА Р.
    ЕДНИ КРЕТЕНИ СИ ПРАЯТ ЧЕ СЛУУШАТ ЕДИН НАПУУШЕН ЛУД И СЕ ПРАВЯТ ЧЕ МУ ВЯРВАТ.
    Е ТО ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ТЕЯ МАНТРИ ИЗЦЕПКИ НА НАДРУСАНИЯ СЕ ЧУВАТ ДО ВТРЪСНАНЕ.
  • 107 Кис

    2 1 Отговор
    Какво написа американският блогър Black in the Empire:

    Руската икономика е слаба, но преживя 13 кръга санкции, докато беше във война. Путин е непопулярен, но получава 80% от гласовете. Русия е изолирана, но 32 други страни искат да се присъединят към БРИКС. Руските въоръжени сили са слаби, оръжията са стари, войниците необучени, но целият Запад не може да ги победи. Някой се храни с пропаганда и това може да сме ние.

    Коментиран от #110

  • 108 КОЛКО Е ВЕСЕЛО ПРИ НАС , НА ПАРТИ СМЕ .

    1 1 Отговор
    ВИЖТЕ ГО БЕ , ВЕСЕЛЯК !!! САМО ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО ДА СЕ ВИДИ,ЗА ДА ТИ СВЕТНЕ ЗА КАКВО МАЛОУМНО УВРЕДЕНО ПСИЧЕСКИ СЪЩЕСТВО СТАВА ДУМА , И КОЛКО ЛЕСНО ПАРТНЬОРИТЕ МУ КРЕТЕНИ ГО ОБСЕБВАТ.! А КЪДЕ Е ТОЯ УК НАРОД ДА МУ ВИДИ СМЕТКАТА ????
  • 109 А бре

    0 0 Отговор

    До коментар #105 от "Ха ха ха ха":

    Защо не отидеш да ги разправяш тези простотии на онези в траурния парк,неук,неграмотен "щастливецо" ?
  • 110 А бе

    0 0 Отговор

    До коментар #107 от "Кис":

    Запада може да срине Русия за 48 часа!Ако имаш нещо горе ,помисли защо не го прави?
Новини по държави: