Last news in Fakti

3 Април, 2024 12:19 761 11

Доналд Туск: Подкрепата за Израел е изправена пред изпитание след убитите хуманитарни работници

  • израел-
  • доналд туск-
  • полша-
  • изпитание-
  • убити-
  • хуманитарни работници-
  • газа

При израелската атака загина и един поляк

Доналд Туск: Подкрепата за Израел е изправена пред изпитание след убитите хуманитарни работници - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Полша, Доналд Туск, заяви, че израелският удар в ивицата Газа, който доведе до смъртта на седем хуманитарни работници, сред които и един поляк, поставя подкрепата към Израел на сериозно изпитание, съобщиха световните агенции, предава БТА.

"Днес вие поставяте тази солидарност на сурово изпитание. Трагичната атака срещу доброволци и вашата реакция пораждат разбираем гняв", заяви Туск в социалната мрежа "Екс". Той адресира директно това свое изявление до израелския премиер Бенямин Нетаняху и до израелския посланик във Варшава.

В съобщението Туск припомня, че след атаката на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври миналата година голяма част от поляците са засвидетелствали пълна солидарност с Израел. "Но днес вие поставяте тази солидарност наистина на сурово изпитание", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 2 Отговор
    Глупости. Дори и президентчето на Кипър, откъдето е тръгнало корабчето нищо не смее да каже. Ще праща нов корабче и него ще думнем.
  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    7 3 Отговор
    РУСИЯ И КИТАЙ ДАДОХА КАРТ БЛАНШ БА АРАБСКИТЕ ЧЛЕНКИ НА БРИКС ДА СИ ОПРАВЯТ
    РЕГИОНА
    ....
    ЕС И САЩ С ПОДКРЕПАТА СИ ЗА ИЗРАЕЛ ГУБЯТ ПОЗИЦИИ
    .....
    ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ НОВИЯ ГЛОБАЛЕН РЕД , КОЙТО ЩЕ БЪДЕ РЕГИОНАЛЕН :))
  • 3 Гаглей

    15 0 Отговор
    Ква подкрепа, те Израел си прават каквото си поискат в региона.
  • 4 мдаа

    7 1 Отговор
    Хуманитарните работници християни ли са? Защото в Тората пише, че християните трябва да се убиват !
  • 5 Лицемерие

    12 1 Отговор
    Ами сега и вие им се извинете за "холокоста", както те се извиняват за убитите готвачи и стига вече с тези двоини стандарти и лицемерие към евреите и техните престъпления. Стана ясно, че евреите сега са едни масови убийци на невинни хора оправдаващи се с "хамас", прикриващи се зад "жертви" и нищо повече!

    Коментиран от #6

  • 6 Организация Шалом

    1 7 Отговор

    До коментар #5 от "Лицемерие":

    Упражняваме мониторинг в реално време на коментарите в интернет пространството, касаещи еврейската общност, и при нужда ще сезираме компетентните органи - МВР, Прокуратура и ДАНС. Хубаво е да се самоцензурирате там, където това е необходимо.

    Коментиран от #8

  • 7 Тото

    0 0 Отговор
    Пълни смешници сте.
  • 8 факуса

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Организация Шалом":

    нахрен и шалом и евреите
  • 9 пенко

    1 1 Отговор
    НАЛАГА ЛИ СЕ ДА БЪДАТ ИЗБИВАНИ ЕВРЕИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА !?!?!?!?!?
  • 10 дядото

    1 1 Отговор
    за работниците,а за чуждо посолство,в чужда държава какво,похвала ли.както и за унищожаването на един народ.и след 100 год.ще си останете фашисти.
  • 11 Апел до Президента на САЩ

    1 0 Отговор
    Господин Байдън,
    Вие сте Президент на най мощната държава в света. Комуникирате с ваши колеги на водещи силно-икономически държави. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. В заключение вземете пример от християнска ЕВРОПА, която приюти милиони мюсюлмани въпреки, че това е рисково начинание, но все пак бяха приютени. Време е Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите бъдат приютени в техните държави. Това е разумният изход по казуса.