Last news in Fakti

4 Април, 2024 10:42 872 1

В Япония беше регистрирано ново силно земетресение

  • япония-
  • земетресение-
  • цунами

Не е издадена тревога за цунами

В Япония беше регистрирано ново силно земетресение - 1
Снимка: БГНЕС

Според информацията, която предадоха световните агенции и Нова, североизточната част на централния остров на Япония - Хоншу, беше разтърсена от земетресение с магнитуд 6. Тревога за цунами не беше издадена.

Епицентърът на труса беше край бреговете на префектура Фукушима в североизточната част на острова Хоншу. До момента няма данни за жертви или материални щети. Земетресението беше усетено и в Токио.

Това не е първото земетресение, което засяга Япония тази година. На 1 януари, полуостров Ното беше разтърсен от земетресение с магнитуд 7,5, което доведе до загубата на над 240 живота под разрушените стари къщи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: