Last news in Fakti

6 Април, 2024 05:52 1 807 2

Двама са арестувани за пране на пари в Испания

  • испания-
  • пране на пари-
  • венецуела

Издадени са заповеди за ареста им и искания за екстрадиция

Испанската полиция арестува двама души и претърси няколко домове в Мадрид в рамките на разследване на предполагаемо пране на пари, свързано с правителството на Венецуела, съобщи Върховният съд на Испания, цитиран от Ройтерс.

Операцията е извършена по искане на съдия следовател Хоакин Гадеа като част от разследване, което той провежда в сътрудничество с властите в Португалия и САЩ, съобщиха от съда, цитирани от БТА.

Разследват се свързани с венецуелското правителство заподозрени за предполагаемо пране на пари, даване на подкупи в международен и престъпно сдружаване.

Полицията извърши четири претърсвания, включително на домове в луксозния столичен квартал Саламанка и в района Финка в покрайнините на Мадрид.

Разследването е насочено към семейството на магната венецуелец Роберто Ринкон, съобщи вестник „Конфиденсиал“ като се позова на запознати източници.

Ринкон беше обвинен в САЩ в заговор и плащане подкупи на длъжностни лица във венецуелската държавна петролна компания PDVSA.

През 2016 г. той се призна за виновен във федералния съд в Хюстън, щата Тексас, за ролята му в бизнес схема, включваща големи подкупи в замяна на енергийни договори от PDVSA.

Главният прокурор на Венецуела Тарек Сааб заяви в социалните мрежи по-късно вчера, че неговата служба разследва Роберто Ринкон, Хосе Ринкон, Рикардо Ринкон и Александра Ринкон за подкупи, наред с други предполагаеми престъпления.

Издадени са заповеди за ареста им и искания за екстрадиция, съобщи Сааб в „Екс“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мис Бикини

    6 0 Отговор
    Щом не е за вилата в Барселона, не е интересно.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: