Last news in Fakti

6 Април, 2024 06:39 2 019 10

Мексиканската полиция откри в кола 7 трупа

  • мексико-
  • полиция-
  • убийство-
  • труп

5 от тях са обезглавени, а едно е разчленено

Властите в един от най-големите мексикански градове съобщиха вчера, че са открили седем тела, пет от които обезглавени, а друго напълно разчленено, в открадната кола, оставена на платното на главна магистрала, предаде Асошиейтед прес.

Прокурорите в централния щат Пуебла казаха, че на всички тела са поставени съобщения, за които се предполага, че обясняват причините за убийствата. Всяка жертва е обвинена в извършване на конкретно престъпление – от разпространение на наркотици на улицата, през обир на товарни камиони до изнудване, казаха прокурори.

„Върху всяко от телата открихме написани на хартия ръкописни съобщения, като всяко описва подробно причината човекът да бъде убит“, каза главният прокурор на щата Пуебла Хилберто Игера.

Игера не спомена дали убийствата може да са свързани с наркокартели.

Подобни съобщения много по-често са оставяни върху телата на жертви от наркокартели, които искат по този начин да заплашат съперниците си или да накажат убития за поведение, което нарушава техните правила.

Игера беше изключително предпазлив в описанието на доказателствата, но предположи, че става дума "не само за спор (между банди), но и за нещо, свързано с контрол над конкретни хора, насочено не само към подчиняването им, а и към вербуване."

Зловещите убийства бяха особено стряскащи, защото бяха извършени в сравнително заможния и голям град Пуебла, съвсем близо столицата Мексико в източна посока.

Пуебла е петият по големина град в Мексико и досега до голяма степен беше пощаден от насилието на наркокартелите, засягащо околните райони.

Оставянето на телата насред скоростен път също е необичайно. Полицията бързо била сигнализирана за натъпканата с трупове кола, която блокирала движението по главния околовръстен път на Пуебла.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа

    10 2 Отговор
    “Седем” с участието на Брад Пит и Морган Фрийман!
  • 2 Когато

    16 4 Отговор
    Властите са корумпирани или ги няма,се случва това…

    Коментиран от #10

  • 3 Механик

    10 2 Отговор
    Еййй, абе той изкуственио интелект вече се научи да пише на български, нашите мисиражи още не могат да научат правилния словодред в нашия език.
    Оправете си заглавието, че направо бърка в очи бе!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ксаниба

    6 3 Отговор
    Тоаа за картелите и вудуто нишо не е!
  • 6 ха ха

    3 6 Отговор
    американските канибали започнаха да се пробуждат
  • 7 БгТопИдиот🇧🇬

    5 7 Отговор
    Краварски ценности !
  • 8 Страхил

    4 3 Отговор
    Тва пък нищо не е, навремето се събирахме 9-10 човяка в едно трабантче, като го направят тогава да са хвалят!

    Коментиран от #9

  • 9 Зевзек

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Страхил":

    "навремето се събирахме 9-10 човяка в едно трабантче"

    То зависи от човеците - ако навреш Шиши и за ББ няма да има място - така са се ояли.
  • 10 Не само

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Когато":

    са корумпирани а те контролират случващото се. Цялата им държава е един огромен наркокартел и минимум 70% от населението е обвързано с производство и продажба на наркотици. Подобни касапници там са сиво ежедневие и начин на живот , ние ако не бяхме влезли в ЕС с тези трибуквени групировки които масово избиваха у нас хора по улиците щяхме да сме същите като Мексико.
Новини по държави: