Last news in Fakti

6 Април, 2024 10:37 1 167 29

Убитите при руската атака с дронове срещу Харков са вече шест човека, ранените са 10

  • убити-
  • ранени-
  • харков-
  • атака-
  • дронове-
  • 6 човека

Изпратени от руските въоръжени сили ударни дронове "Шахед" са се врязали в най-малко девет жилищни блока, три общежития, няколко административни сгради, магазин, бензиностанция и автосервиз. Нанесени са щети и на автомобили

Убитите при руската атака с дронове срещу Харков са вече шест човека, ранените са 10  - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Шестима са вече убитите при руската атака срещу Харков с дронове тази нощ, съобщи кметът на втория по брой на населението украински град Игор Терехов, цитиран от националната новинарска агенция Укринформ, предават от БТА.

Той написа още в "Телеграм", че броят на ранените е нараснал до 10.

Предишните данни на властите бяха за двама загинали и седем пострадали при нападението срещу североизточния украински град.

Изпратени от руските въоръжени сили ударни дронове "Шахед" са се врязали в най-малко девет жилищни блока, три общежития, няколко административни сгради, магазин, бензиностанция и автосервиз. Нанесени са щети и на автомобили.

"Тази атака срещу мирни жители в Харков за пореден път доказва, че Русия е терористична държава", подчерта Терехов.

По-рано ръководителят на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов каза, че руската атака е била насочена срещу жилищен район.

Руските нападения срещу Харков в последно време зачестиха.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Репортер

    27 2 Отговор
    Скоро имаше статия : Украинската стратегия работи!. Сега е продължението

    Коментиран от #21

  • 2 Голата истина

    33 7 Отговор
    Харков е следващият град който ще бъде прочистен от фашаги

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пропуснали сте

    25 4 Отговор
    Два пазара, един МОЛ, девет детски градини и три болници. А тези дронове Шахед вече се омазахте тотално!
  • 5 !!!

    6 24 Отговор

    До коментар #2 от "Голата истина":

    Фашагите от случайни жилищни сгради нали? Всеки, който подкрепя кремълските зверства е съучастник в тях.
  • 6 После бще

    24 4 Отговор
    Се разбере, че в тези сгради на мирни хора са се крили гадни фашаги. Но сега ревете миличките. Да бяхте мислили преди, а сега не ревете. Вече додея те на всички. Лъжи измами и хленч.

    Коментиран от #7

  • 7 Хххх

    6 22 Отговор

    До коментар #6 от "После бще":

    Гадните фашаги се крият в кремълските бункери. Украйна не е нападала никого.
  • 8 После ще

    18 3 Отговор
    Се разбере, че в тези сгради на мирни хора са се крили гадни фашаги. Но сега ревете миличките. Да бяхте мислили преди, а сега не ревете. Вече додеяхте на всички. Лъжи измами и хленч.
  • 9 Дедо ви...

    17 3 Отговор
    Една лъжа и 200 пъти да я повторите няма да стане истина
  • 10 нормально

    5 15 Отговор
    За руската безаналогова могучая армия високоточно ултрабезаналогово оръжие е това, което успее да долети и уцели населеното място. Въпрос на критерий.
  • 11 Не на руското робство

    6 17 Отговор
    Това е освобождение. Някой да не си помисли,че е терор!Ей,това се харесва на копейките.

    Коментиран от #23

  • 12 Дедо ви...

    18 3 Отговор
    В нощта на 6 април стратегическите бомбардировачи на руските въздушно-космически сили, както и руският флот, нанесоха масирана атака по цели в Украйна.
    Ракетите "Калибър" бяха изстреляни от кораби на руския флот в Черно море в посока Николаев.
    Бордовете на Ту-95 МС изстреляха цели с крилати ракети.
    Украински ресурси съобщават за руски ракети, летящи към Черкаси, Канев, Павлоград, Киевска и Винишка области. В същото време БПЛА-камикадзе „Геран” бяха изстреляни по цели в западните райони на Украйна.
    В Харков, съдейки по кадри от града, ударът падна върху енергийната инфраструктура.
  • 13 Дедо ви...

    15 5 Отговор
    Голям рев!!! В резултат на нощен удар по склад за боеприпаси в Харков бяха унищожени ракети за MLRS „Вампир“
    В нощта срещу днес Харков е бил подложен на мощна атака, целта на която по предварителни данни е бил склад за боеприпаси. Съобщава се, че в резултат на атаката са били унищожени ракети за чешкия MLRS Vampire. Украинските въоръжени сили активно използваха тези снаряди за обстрел на територията на Белгород, което причини значителни разрушения и жертви сред цивилното население.
    Атакувана е и енергийната инфраструктура на града. Местни жители съобщават за прекъсване на тока.
    Украинските власти все още не са коментирали ситуацията, но експерти предполагат, че атаката може да е била срещу трансформаторни подстанции или други ключови съоръжения в енергийната система на града. Това може да доведе до сериозни последици за Харков и околните региони.
  • 14 НЯКОЙ

    24 3 Отговор
    Стига грозна пропаганда Факти! Ние не сме ид...ти за да ни обработвате толкова нескопосано. Не ви ли се струва тъпо да говорите за една, две, десет жертви, при това, според заинтересованите от внушения украински власти, обявени като цивилни ( накрая се оказва че са натовски инструктори), а сте слепи и глухи за десетките хиляди жертви на израелския луд президент. И нашите ,,достойни,, евроатлантически подлоги гласуваха против, Израел да е осъден за палестинския геноцид в ООН. Нито съвест, нито срам, - нищо, едно нагаждачество и само интерес към лично кариерно развитие. Идват избори, хора, мислете кого избирате, с гласа си , и с липсата му. Защо всичките анти хора и анти българи натъпкани и в нашия и в Европейския парламент са там благодарение на негласуващите. Тоест , те ги избират, позволявайки с пасивността си, купения и контролиран вод да има преврат. Време е да се вземем в ръце и всички заедно да ,,измием срама от челото,, и да си преосновем държавата. Ако искаме да я има.
  • 15 хе хе

    15 1 Отговор
    По пропагандните сайтове са останали само троловете. Никой нормален човек вече не чете тези сайтове.

    Коментиран от #19

  • 16 az #СВО

    19 3 Отговор
    Накратко:

    1. В Харков са унищожени две РСЗО "Вампир" исползвани от ВСУ за обстрел по Белгород. Руснаците са ги проследили и при отстъплението им към Харков, в удобен момент са били демилитаризирани на територията на града.

    Отлична работа на руското разузнаването и ракетчици!
  • 17 az #СВО

    15 3 Отговор
    Красиво видео от попадението се появи в Телеграм.

    Попадението идва строго вертикално, което говори за работа на ОТРК "Искандер"!
  • 18 Мишо

    9 2 Отговор
    Убитите при израелската атака срещу Газа са вече шестдесет деца, ранените са хиляди.
  • 19 Дедо

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "хе хе":

    Прав си, аз си чеша емоциите и грам не вярвам на писаниците им.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 стоян

    0 11 Отговор

    До коментар #1 от "Репортер":

    До 1 ком - да работи украинската стратегия - сряда вечерта украинците са бомбардирали три летища с касетъчни бомби на 80 дрона и са унищожили 8 самолета и още 16 повредени и няколко трафопоста - а срга путин си отмъщава с избиване на руснаци с украински паспорти и самосъзнание

    Коментиран от #25

  • 22 Сократ

    8 1 Отговор
    Въпрос, нещо не си спомням да е имало подобни сърцераздирателни статии от 2014, когато укрите обстрелваха Донбас? Не виждам и статии за военните престъпления на Израел в Газа. А това, че България е застанала на страната на ционистите в ООН? За това кога ще пишете бе маскари?

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 падналия ангел

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Сократ":

    Сега укрите обстрелват ежедневно Белгород. Всеки ден има жертви, стрелят безразборно с осколъчни боеприпаси. Днес излезе видео с две установки Вампир обстрелващи Белгород от Харковска област. Укрите ги бяха разположили в близост до кръстовище, до тях някакво промишлено предприятие, от другия край жилищни блокове. Засечени бяха от разузнавателен дрон и вече няма да стрелят по Белгород. На видеото се вижда, че ги поразява ракета, двете установки и до тях още два автомобила.
  • 25 Хамсал

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "стоян":

    Излезнаха спътникови снимки преди и след украинското нападение по летищата. Без поражения на инфраструктура и авиационна техника! Иначе приказките от "1001 нощ" на детето ти!
  • 26 Ухльоф

    3 0 Отговор
    Хайде дайте подробности! Например, че са ударени магазини намиращи се извън града на "Епицентър", "Метро", ​​"Караван" и "Сити Мол", нито един от които не работи от февруари 2022 г. После един час е имало фойерверки. Кой ще ходи да си купува оттам два килограма лимонки и връзка ракети?
  • 27 пенко

    4 0 Отговор
    ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ВЕЧЕ ЗАЛАГАТ ЗА : ПЪРВО ХАРКОВ ИЛИ ПЪРВО ОДЕСА ЩЕ ПРЕМИНЕ КЪМ РФ !?!?!?!?!?
  • 28 Удивен

    1 3 Отговор
    Руснаците убили нови 6 рускоезични жители на Харков, рускоезичен град, като вероятно жертвите ще станат десетки, защото ВИНАГИ първоначално се премълчава, изкривява и намалява реалният брой на убитите. Бяха 2, сега станаха 6, утре ще са сигурно 20 трупа. Но не е в това въпроса. КОЛКО рускоезични уби руската армията, воювайки основно и изключително в РУСКОЕЗИЧНА Източна и Южна Украйна ? Та руснаците ДОРИ НЕ СА СТЪПВАЛИ в Западна Украйна, където са украиноезичните и с хардкор укро самосъзнание. Навремето, преди да го убият, Пригожин каза в ПРАВ ТЕКС: НИЕ ИЗВЪРШВАМЕ ГЕНОЦИД НАД РУСКОЕЗИЧНОТО НАСЕЛЕНИЕ, борейки се за територии и богатства за НАШИТЕ ФЕОДАЛИ ОЛИГАРСИ против украинските ФЕОДАЛИ И ОЛИГАРСИ. Това е всичко, което трябва да знаете за тази война. И в нея пострада ИЗКЛЮЧИТЕЛНО рускоезична Украйна, СЪЩИНСКАТА УКРАЙНА, която е около Лвов е почти незасегната, техният брой жертви, а те са и католици и униати, е просто нищожен в сравнение с огромният, чудовищен брой жертви, даден от православните, рускоезични украинци.

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: