Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Април, 2024 18:41 8 526 115

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

  • украйна-
  • полша-
  • русия-
  • нато-
  • война-
  • поляци-
  • путин-
  • владимир путин-
  • европа-
  • бункери-
  • киев-
  • варшава

Правителството строи бункери, хората купуват апартаменти в Испания, а темата за сигурността вълнува обществото

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Из полските градове тези дни човек може да чуе необикновени разговори, отбелязва авторът на "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" Герхард Гнаук и цитира жена, която казва, че поради опасната ситуация и заплахата от война е решила заедно с мъжа и децата си да се установи временно в Германия. Даже вече си била намерила работа в съседната страна. "Тук стана опасно. Не вярвам руснаците да спрат само до Киев", казва тя.

Друга полякиня вече се била уговорила с приятели във Франция да ѝ дадат подслон, ако настъпи бедствено положение. А трети си бил набавил пистолет, защото се боял от насилията, грабежите и мародерствата, които се развихрят във военни времена.

Още новини от Украйна

"Нима е изключено руснаците да предприемат нова агресия"

За подобни страхове информира и германската агенция ДПА, която цитира и оценката на полския министър-председател Доналд Туск, че руското нахлуване в Украйна е начало на нова епоха на войни в Европа. „Не искам да плаша никого, но войната вече не е понятие от миналото. Тя е реална и започна преди повече от две години. Не преувеличавам - това става ясно всеки ден", заяви Туск пред „Ди Велт“.

Преди местните избори в Полша, които се провеждат тази неделя, подготовката на хората за евентуална война неизбежно влиза в политическия дневен ред, пише и „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“. Герхард Гнаук цитира кандидатите за кметския пост в Краков, които в отговор на въпрос от граждани заявили, че ще предприемат необходимите мерки за модернизиране на наличните противобомбени убежища в града.

Според Александър Мишалски, кандидат за кмет на управляващата партия, в Краков има 700 такива убежища, но те покривали нуждите на едва 10% от хората. А сегашният кмет Лукаш Гибала казва: „Всички се питаме какво ще стане, ако руснаците – да не чуе дяволът! – напреднат в Украйна. Но дори да не напреднат, нима е изключено да предприемат нова агресия срещу друга държава?“.

Нови програми за ранно предупреждение

В германската медия четем и за новата програма, стартирана във Варшава от кмета Рафал Тшасковски под надслов „Варшава пази“, в която градът вече е вложил 27 милиона евро. В рамките на тази програма столицата се готви за евентуални опасности: инвестира се в инфраструктура, във водоснабдяването и енергийната мрежа, в системите за оповестяване и предупреждаване.

Всяка година ще се провежда и „Седмица на сигурността“, по време на която хората ще се обучават как да помагат на пострадали съграждани. Въпреки всичко кметът е оптимист и окуражава хората с едно изявление в платформата Х (бивша Туитър): „Никой не желае да плаши когото и да било в Полша. Полша е сигурна страна - най-малкото като член на силните съюзи НАТО и ЕС“. Кметът добавя, че независимо от това страната му се нуждае от силна армия и гражданска защита, а в столицата вече са подсигурени бомбоубежища за 3,5 милиона души.

Според ФАЦ Полша ще вложи 630 милиона евро за обновяване на бомбоубежищата си, а министърът на отбраната Владислав Кошиняк-Камеш настоява цялото население да мине през курсове за оказване на първа помощ. Неговият колега, министърът на вътрешните работи Марчин Киервински вече оповести, че се готви и „Корпус за гражданска отбрана“. В края на миналия месец двамата министри положиха основите на един бъдещ „Закон за закрила на населението и за гражданска отбрана“.

Абсурдни обвинения и заплахи срещу Полша

„В своите изявления министрите балансират между желанието си да пробудят и подготвят хората, от една страна, но и да не всяват страхове, от друга“, пише Герхард Гнаук във ФАЦ. Към края на репортажа авторът анализира корените на въпросните страхове: „Многократно в в своята история Полша е трупала мъчителен опит с Русия. След един период на относително добросъседство през 1990-те години, след края на диктатурите в Източния блок, руските политици вече от години засипват Полша с вербални ругатни и заплахи.

Гнаук споменава и агресивните изяви на бившия руски президент Дмитрий Медведев, един от най-гръмогласните рупори на своя политически ментор Владимир Путин, който през ноември описа някаква предполагаема полска заплаха в дълга статия за „Росийская газета“. Там се издигат абсурдни твърдения от сорта на това, че Полша само чакала сгодния момент, за да потопи отново Източна Европа в кървава баня и да постигне собствените си цели. Във Варшава подклаждали „териториален реваншизъм“, а Полша мечтаела да стане хегемон в региона. След което Медведев отправя и една скрита заплаха: полското високомерие още в най-близко бъдеще можело да бъде наказано на широк фронт. В края на статията си Медведев попита: „Ще тъгуваме ли, ако сегашната полска държавност се провали? Разбира се, че не!“ – е цитиран бившият руски президент.

Поляците купуват имоти в Испания

В статията си Герхард Гнаук отбелязва в заключение, че тези страхове от руско нападение са увеличили интереса на поляците към имоти в Испания и други чужди страни: само през миналата година полски граждани са закупили над 3000 имота в южноевропейската страна. Докато едно време от имоти в Испания се интересували само най-заможните поляци, сега идвали все повече хора със средни доходи, които търсели евтин имот, който да ги подслони в случай на война, разказва испански брокер.

Александър Андреев редактор


Поставете оценка:
Оценка 2 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Запознат

    33 60 Отговор
    Света се готви за световна война!!!

    Коментиран от #2, #58

  • 2 ЪХЪ

    76 10 Отговор

    До коментар #1 от "Запознат":

    И срещу кой?

    Коментиран от #45

  • 3 ханс

    127 6 Отговор
    Доста тъповата пропаганда
  • 4 Не се плашете

    96 19 Отговор
    Ще спрат до киев.тва е

    Коментиран от #12, #19, #23

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 за ден на един фронт

    78 19 Отговор
    В зоната на специалната операция в Донецкото направление подразделения на руските въоръжени сили нанесоха щети на противника, чиито загуби за деня възлизат на 470 убити и ранени.

    Коментиран от #13

  • 7 Сила

    22 94 Отговор
    Поляците са го играли тоя филм и този път са готови..... А са корави типове, така че повторение няма да има!!!

    Коментиран от #91, #108

  • 8 Гост

    18 94 Отговор
    Русия няма нужната военна сила,че да стига до където и да било.Цяло чудо е,че успя да излезе на повече от 100км от собствената си граница

    Коментиран от #16, #18

  • 9 😁.........

    92 8 Отговор
    По големи глупости дали някой ще сети да напише? 😁.
  • 10 Смятах, смятах,

    95 19 Отговор
    Санкциите трябваше да са фалирали Русия и рублата да е станала на вестници, Укрите да са освободили Крим с леопардите и да са разрушили керченския мост с Хаймарсите, и след превземането на Белгород и Курск да са вече пред Москва.

    Коментиран от #15, #20, #21

  • 11 други редовно

    51 11 Отговор
    душат до чужди граници: Германски патрулен самолет алармира близо до границите на Калининградска област. Германските медии потвърждават информацията, че самолет на германските военновъздушни сили е подал тревога в небето над Балтийско море. Това се случи близо до въздушното пространство на Руската федерация в посока Калининград.

    Става дума за патрулния самолет Lockheed P-3 Orion.
  • 12 ЪХЪ

    15 60 Отговор

    До коментар #4 от "Не се плашете":

    Пред Киев след 5-10 хиляди дни.И после па бегнье.

    Коментиран от #17

  • 13 😉........

    40 10 Отговор

    До коментар #6 от "за ден на един фронт":

    Избиха ли ги?, само последният украинец ли остана? 😁.
  • 14 Варненец

    16 56 Отговор
    Че рашките, кога стигнаха Киев, две години, две села.

    Коментиран от #26

  • 15 Сметах, сметах

    18 49 Отговор

    До коментар #10 от "Смятах, смятах,":

    Една рубла нема две стинки.

    Коментиран от #25

  • 16 Поляците друго

    45 5 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Разказват.Чети статията.
  • 17 То и Бахмут и Авдеевка

    67 12 Отговор

    До коментар #12 от "ЪХЪ":

    нямаше да паднат, Зеления чак ходеше да се снима там.
  • 18 Абе, западната

    32 7 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Преса вече други работи пише, не са на твоето мнение.

    Коментиран от #24

  • 19 Хахахаха

    16 58 Отговор

    До коментар #4 от "Не се плашете":

    Той и Украйна нямаше да напада! Защо трябва да се вярва на путлера? Неговата песен вече е изпята като политик, той е издирван от Хага.

    Коментиран от #59

  • 20 Варненец

    14 50 Отговор

    До коментар #10 от "Смятах, смятах,":

    И аз смятах, сега ватенките трябваше да са във Вашингтон, ама не са, а Киев няма да го стигнат изобщо.

    Коментиран от #30

  • 21 Сметай сметай

    10 44 Отговор

    До коментар #10 от "Смятах, смятах,":

    Крадеш фразички и си мислиш,че си оригинален ама сметай си.Как беше ....Три дни до Киев нали ?

    Коментиран от #35, #39

  • 22 филип ейджи

    44 8 Отговор
    ей къде е испания, на един сармат растояние

    Коментиран от #27

  • 23 Хм Хм

    14 46 Отговор

    До коментар #4 от "Не се плашете":

    Ако имаха нужните ресурси и сила руснаците няма да спрат нито да Лисабон, нито до Пекин, нито до LA. Цялото човечество живее на тяхна земя и всички са им длъжни. Руский мир.

    Коментиран от #29

  • 24 Фактите

    16 48 Отговор

    До коментар #18 от "Абе, западната":

    Статута на Русия е "Регионален агресор/окупатор с ограничени възможности" и да лаеш и да не лаеш по форумите ,няма как да го промениш.Русия не може да се бута при големите сили

    Коментиран от #50, #104

  • 25 То и една гривна

    39 8 Отговор

    До коментар #15 от "Сметах, сметах":

    Няма 5 стинки.
  • 26 филип ейджи

    20 1 Отговор

    До коментар #14 от "Варненец":

    от 1000г. са
  • 27 Гост

    3 26 Отговор

    До коментар #22 от "филип ейджи":

    На толкова е и Москва

    Коментиран от #43

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Аман

    10 36 Отговор

    До коментар #23 от "Хм Хм":

    Тоочно така. А Пуси каза на рускините да раждат по 10-20 деца, за да върнел доброто старо православно семейство. Т.е. трябва месо.
  • 30 Важното е,.че

    45 5 Отговор

    До коментар #20 от "Варненец":

    Бандеронацистите си върнаха Крим с леопардите, превзеха Авдеевка, Бахмут, Белгород и Курск.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Русофил

    9 46 Отговор
    Е,ако ушанкити направят грешката да скочат на Полша ще е голям провал на нациста Пут
  • 34 свидетел

    49 2 Отговор
    „Многократно в в своята история Полша е трупала мъчителен опит с Русия. " а, не трябва ли да споменем прусия и австрия !?
  • 35 Не съм чул Путин

    48 4 Отговор

    До коментар #21 от "Сметай сметай":

    Или някой от военното и политическото ръководство да е казал за три дена.Обаче четох Зеленски, че щял да попива предната есен в Крим след контранаступа.

    Коментиран от #41

  • 36 Медведев

    51 7 Отговор
    Докато не натирим натовските убийци в границите им от 1991 г няма да спрем.

    Коментиран от #64

  • 37 Zахарова

    11 22 Отговор

    До коментар #32 от "дамм":

    И аз ги мразя! Постоянто ни превъзхождат във всичко
  • 38 Настрадин Ходжа

    16 2 Отговор
    Всичките като опънат може и да спрат ...
  • 39 Важното е,

    31 1 Отговор

    До коментар #21 от "Сметай сметай":

    Контранаступа да върви.
  • 40 Гаглей

    7 30 Отговор
    И аз не вярвам украинците да спрат само в Москва

    Коментиран от #44, #56, #62

  • 41 Ген.Марк Мили

    51 7 Отговор

    До коментар #35 от "Не съм чул Путин":

    Каза това:Ако Русия проведе пълномащабна война Киев пада за 72 часа.
    Само че Русия проведе СВО което е мека ръкавица

    Коментиран от #86

  • 42 ⚜️Лопата с чип⚜️

    48 7 Отговор
    Щото сте гузни, затова ви е страх! Полски мишки! Щото лаете по мечката докато сте зад оградата , а не се замислете , че мечката ако полудее ни ограда , ни дявол , ни ОТАН ще ви спаси !
  • 43 Не знаеш, ли още?

    38 4 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    След успешния контранаступ при който леопардите освободиха Крим, Хаймарсите събориха керченския мост, храбрия Укровермахт освободи Авдеевка, Бахмут,превзе Курск и Белгород и Москва капитулира.
  • 44 Ще спрат в Сибир

    20 9 Отговор

    До коментар #40 от "Гаглей":

    и ще цепят дърва на тунгусите
  • 45 777

    5 17 Отговор

    До коментар #2 от "ЪХЪ":

    Срещу рушняците.

    Коментиран от #96

  • 46 Сметнах сметах

    23 3 Отговор
    Че контрастира тръгна към полската граница - факт ..
  • 47 За бога вервайте

    34 6 Отговор
    Да вярвай поляко, че няма да се спрат руснаците! И защо да не се отбият там при теб след такива яростни и злобни словесни атаки към тях? И желанието ти да слугуваш на някой, който иска те да изчезнат.......
  • 48 Ццц

    39 4 Отговор
    Америка не се спря да поробва държава след държава .хората ги е страх от америка че с неината демокрация се хранят с пласмаса и барут.
  • 49 Русия ще победи злото!

    39 10 Отговор
    Правдата е на страната на Русия.
  • 50 Кирил Петков

    9 3 Отговор

    До коментар #24 от "Фактите":

    Ти кой беше бе ,Цар Вулл,че нещо не се сещам?
  • 51 Хехе

    9 19 Отговор
    Те първо нека стигнат до Киев..
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Безпристрастен

    41 4 Отговор
    Масово зомбиране, насаждане на страх сред цивилното население.С едничката цел-да се оправдаят огромните и все по нарастващи разходи за скраб от всякакъв характер.За чии гмуи им е потрябвало на Русия,да нападнат шляхтата? В тази сложна,геополитическа атмосфера ще си слагат ненужен таралеж под задника.Ще ударят ,ако станат законна мишена.Примерно, ако от техни летища излетят ефки. Но иначе- пълен абсурд.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Гай Турий

    34 3 Отговор
    На колко водки е тоярапон, че не вярва? На руснаците им е само до това, да воюват с цял свят?! Айде стига хибридна порнография. Гледайте си картофите спокойно.
  • 56 Те и 50000

    29 1 Отговор

    До коментар #40 от "Гаглей":

    немци през 1944 г. минаха през Москва напът за Сибир...
  • 57 Сиреч дойчо велчев с този си пасквил

    28 2 Отговор
    иска да убеди хората от Европа, че Русия ще ги нападне "непредизвикно и пълномащабно" и да не си стискат останалото в кесиите им. А да дават до последното си евро и до последния украинец.

    И това Дойчо го прави само за трохички от приходите. Ама нали не е без хич, пък трябва да се живее.
    А тия дето му преписват глупостите и толкова не получават.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 БАЛЪТ НА ВАМПИРИТЕ

    23 6 Отговор
    При последното си посещение в Киив ескорта на принц Андрю в хотела са били 2 десет годишни голи момченца. Има снимки. Голям скандал в окраината.
  • 62 Да, ще спрат...

    15 4 Отговор

    До коментар #40 от "Гаглей":

    ....в Лвов
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Денков

    5 31 Отговор

    До коментар #36 от "Медведев":

    Ама ние искаме НАТО, а не руски ботуш, глад и мизерия.
  • 65 А50

    27 2 Отговор
    От сутрин до вечер пропаганда за малоумници
  • 66 бай Кольо

    23 7 Отговор
    Ами дразнете ги още-Лисабон не е толкова далече!
  • 67 Дългият

    11 24 Отговор
    Съмненията винаги ще ги има първо защото не знаеш как ще му залепне релето на терориста от Кремъл и второ,защото в Русия не се цени човешкият живот...ще ги хвърля в огъня като слама...както прави и сега в Украйна...

    Коментиран от #69

  • 68 Ван дер Любе

    7 19 Отговор
    Нато се услушва с помощта за Украйна, т.к. има избори. Ами, утре след Украйна, Русия ще нападне Полша, т.к. рекетът работи. Тогава Нато няма да защити Полша, т.к. Русия може пак да извади ракетите. Може би тогава Германия също ще нападне Полша (по стар обичай). С Русия може да се говори май само от позиция на силата. Ако Нато не може да помогне на една нападната и унищожавана държава, то няма да може да помогне на когото и да е.
  • 69 Късият & дебелият

    9 2 Отговор

    До коментар #67 от "Дългият":

    Кажи кво те вълнува бе ,дългуч?Може да мога и да помогна.

    Коментиран от #70

  • 70 Дългият

    6 1 Отговор

    До коментар #69 от "Късият & дебелият":

    Оли ...какво се напъваш като гладен на ср...ако нещо контрираш...пиши...речник имаш ли....
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Читател

    25 4 Отговор
    Те Полша бяха най агресивни в изказванията до преди 1,2 години пак под диктатура на САЩ но нещо са по омекнали
  • 73 Баце,

    16 7 Отговор
    За руснаците не знам. Те по скоро ще ошамарят балтийците и Финландия, пък и шведите, ако много им се иска.
    Обаче украинците (със столица Лвов) може и да подминат Варшава и евентуално да спрат в Берлин.
    Разбира се, винаги и по всяко време може да се припълзи на килимчето в Кремъл.
  • 74 Митев

    19 3 Отговор
    Това което са превзели ще остане, трябва им и Одеса и се надявам да спрат.....
  • 75 Тя хубаво мечката си спеше..

    22 5 Отговор
    ...ама като я дърпаха за опашката десетина години
    и я събудиха

    Коментиран от #92

  • 76 Каунь

    18 0 Отговор
    Слабо ме интересува какви ще ги вършат поляците, по ми е интвресно какво ще правим ние ако първо решат да минат през нас.

    Коментиран от #81

  • 77 Васил

    6 3 Отговор
    Ама кажете го на скръндзавите западняци и Сащ дето са щедри на обещания!

    Коментиран от #109

  • 78 ВЕРНО БЕ !!!!

    21 3 Отговор
    РУСНАЦИТЕ НЯМА ДА СПРАТ ДО КИЕВ !!! КРАЙНАТА СПИРКА ЩЕ Е ПРИ МАКАРОНА В ПАРИЖ ЗА ДА МУ СВИЯТ ПЕРКИТЕ !!!!! СТРАХ ТРЕСЕ ДЖЕНДЪРЛЪКА !!!!!

    Коментиран от #88

  • 79 Ми то.....

    19 2 Отговор
    Поляците нали много се ежеха на Русите...... правят за бой !!!!!
  • 80 Хи хи хи . Голям майтап !

    14 2 Отговор
    Наша Мара е много информирана , Руснаците със лопатите ще стигнат до деменцията отвъд океана !
  • 81 Е ПА

    11 3 Отговор

    До коментар #76 от "Каунь":

    Ще месиме погачите!

    Коментиран от #85

  • 82 Аноним

    10 1 Отговор
    Леко истетично психясване. Кой има и терес от това?
  • 83 Бончо

    8 2 Отговор
    Ловят риба в мътна вода. Потплашат балъците и си въртят бизнеса.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Моряка

    14 1 Отговор

    До коментар #81 от "Е ПА":

    Ще месим погачите,но накрая атлантическите псета на Пасито,( все съветски възпитаници ще ни изтикат и първи ще поднесат хляб и сол на братята.Малко преди това Пасито ще приеме християнството,но това едва ли ще го спаси от въжето.
  • 86 да си знаеш

    3 18 Отговор

    До коментар #41 от "Ген.Марк Мили":

    Нещо много филми гледаш.Русия повече от това не може.Това което виждаш в Украйна буквално е тавана на военните възможности на Русия.До момента е изгубила 1 милион броя пушечно месо и още толкова ранени.Какво си представяш ти при "пълнометражна война" ?! Руските rлynаци да изгубят пак още 30 милиона както изгубиха през ВСВ ли ? Тоя мит,че Русия била военна сила отдавна отече в канала.Русия няма военната мощ да победи срещу малка Украйна от раз.

    Коментиран от #97, #105

  • 87 касата

    4 15 Отговор
    Ако не бяхме в НАТО,тия миризливи руски палячовци,като нищо щяха да нападнат и нас!

    Коментиран от #89

  • 88 гостгост

    3 18 Отговор

    До коментар #78 от "ВЕРНО БЕ !!!!":

    Молете се Франция или Полша да не ви запука,че тогава шамарите ще играят чак до Чукотка...Русофилските noдлоrи сериозно искате да обречете мижитурката Русия да сигурна смърт.Ама на такива като тебе диванен хулиган им е лесно.Обичате Русия ама отдалеч и пишете на сигурно от натовска България без да има риск да гризнете дървото както ще го гризне Русия,ама и вашето време идва.
  • 89 де факто

    4 16 Отговор

    До коментар #87 от "касата":

    Факт! Там където е НАТО ,страхливите руски памперси не смеят и да погледнат.Света предполагаше,че Русия е едно смешно и жалко тресавище,ама никой не е предполагал,че е чак толкова жалка и безсилна.

    Коментиран от #95

  • 90 Гузен негонен бяга!

    17 3 Отговор
    Поляците досега голям го вадеха като унижаваха, преследваха и пращаха оръжие срещу руснаците. Налагаха санкции и конфискуваха имуществото на руснаците, а сега реват,че Русия ще им потърси сметката! Същото се отнася и за нашите предатели от сглобката! Всеки който е пращал оръжие, за да се убиват братушки ще си получи заслуженото!!!
  • 91 Хохо Бохо

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сила":

    Соц проучване там говори съвсем друго
  • 92 Моряка

    10 3 Отговор

    До коментар #75 от "Тя хубаво мечката си спеше..":

    Ама ние номера си го знаем- един ден преди 9 септември вдигаме въстание срущу ГЕРБДПС и ПП.ДБ,бесим тук таме когото трябва,хляб и сол на Дунава,молебен и тържества на Шипка,Тодева с лични спестявания възтановява паметника на СА,София се готви да посрещането на Путин,а на говорителя на Атлантиците Васето Данов тихомълком му отрязват езика и го подаряват на Кадиров.( в стъкленица с украинска водка Немироф с черен етикет).Кадиров доволен отпива и замезва.Народа носи на ръце Путин и Костадинов по стълбището към паметника Шипка.Митрофанова лично скъсва вратлето на Кирчо,а скъсаната му глава продължава да дърдори и да лъже,докато се търкаля по стълбището надолу към контейнера за боклук.Контейнера не изтърпява такава гавра и миг по рано се самозатваря.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Спрете тези глупости

    9 2 Отговор
    Путин е човек на логиката, а в пропагандата на ДВ такава няма.
  • 95 НАТО са жалки варвари

    9 2 Отговор

    До коментар #89 от "де факто":

    Светът обаче гледа метрото на Москва и го сравни с метрото на Ню Йорк. Не беше никак приятна гледката в Ню Йорк.
  • 96 100

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "777":

    Ама рушняците не могат да направят световна война.

    Коментиран от #107

  • 97 Ха хо

    3 0 Отговор

    До коментар #86 от "да си знаеш":

    Ай спирай го този бензедрин, че халюцинациите ти идват в повече!
  • 98 Даа

    2 1 Отговор
    Тия съвсем са луднали.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Чичко Шорош

    7 1 Отговор
    Руснаците трябва да спрат чак в бърлогата на Чумата - Лондон.
    Европа трябва да бъде прочистена от злокачествените туморни разсейки "фашизъм" и "соросоизъм" .

    Коментиран от #112

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Кольо

    7 1 Отговор
    На всеки е ясно, че Русия ще достигне най-малко до западната граница на Украйна и Молдова. Но нищо чудно Румъния тоя път да остане без излаза си на Черно море, който тя географски и етнически никога де факто не е имала.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 007

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "Фактите":

    А защо тогава половината свят налива стотици милиарди за оръжия и Украйната отстъпва ли отстъпва? А Русия не използва и една трета от ресурса си.
  • 105 007

    3 1 Отговор

    До коментар #86 от "да си знаеш":

    Спри да халюцинираш и си пий хапчета моля.
  • 106 Халюцинации

    2 1 Отговор
    Всичко е за пари .
    Столтенберг иска 100 милиарда ,
    Урсула 50 милиарда ,
    Зеленски 1 трилион .
    САЩ 30 трилиона .
    Имам един ръждав ,,Пасат,, давам ви го
    После може да ми вземете ,,душата,,
    друго нямам
    Сатани .
  • 107 300

    1 2 Отговор

    До коментар #96 от "100":

    А израелците не искат .
    А САЩ въобще , само три , четири, пет.
  • 108 Играли

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сила":

    Пък се не наиграли .
    По принцип са сила .
    Ако Украйна се бе збила с Полша без НАТО
    Полша сега щеше да колония на Украйна .
  • 109 Михаил

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "Васил":

    Как какво , ще се хванем здраво за твърдия
    чл. 5 - ти.
  • 110 Петър

    2 1 Отговор
    Тази воъна я създаде долната Англосаксонска из.ет .Мислили са ,ме ще има много години мир в Европа,но всъщото време разширяват НАТО .
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Ха така

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "Чичко Шорош":

    Преди това петата руска колона ще бъде сведена до санитарния минимум
  • 113 555

    1 0 Отговор
    И Берлин , половината отива !
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Анонимен

    0 0 Отговор
    Поляците май нещо много си повярваха, ако си мислят, че руснаците ще ги галят както галят украинците нещо са се объркали. За разлика от Украйна, Полша не означава нищо за Русия и ще ги изравни със земята, докато в Украйна руснаците никога не биха изравнили примерно Киев понеже го смятат за историческо наследство и много други градове като Одеса примерно. Антируската пропаганда в БГ е на много високо ниво, ок, ясно и, че медиите в БГ не харесват руснаците, но иначе сред народа нещата са различни - над 70 процента за руснаците
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания