Last news in Fakti

7 Април, 2024 13:52, обновена 7 Април, 2024 18:29 1 970 5

Иранският външен министър се срещна с представител на хусите в Оман

  • иран-
  • външен министър-
  • посещение-
  • оман-
  • обиколка-
  • хосейн амир абдолахиан

САЩ са в състояние на повишена готовност и се подготвят за възможна атака от страна на Иран

Иранският външен министър се срещна с представител на хусите в Оман - 1
Снимка: БГНЕС

Иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан пристигна днес на посещение в Оман, където ще бъде първата му спирка от регионалната обиколка, съобщи Министерството на външните работи в Техеран, цитирано от Ройтерс и БТА.

В Оман Абдолахиан се срещна с представител на хусите и изрази подкрепа за техните атаки срещу кораби в Червено море, предаде Франс прес.

След избухването на войната в ивицата Газа свързаната с Иран йеменска групировка започна да извършва нападения в Червено море срещу според нея свързани с Израел кораби в знак на подкрепа за палестинците.

Агенцията отбелязва, че това се случва почти седмица след предполагаемия израелски удар срещу иранското консулство в Дамаск, при който бяха убити висши ирански военни.

"Амир Абдолахиан пътува до Оман като първа дестинация от регионалната си обиколка начело на политическа и парламентарна делегация. На срещите ще бъдат обсъдени двустранни и регионални въпроси като Газа", казаха от министерството.

Предполагаеми израелски военни самолети бомбардираха комплекса на посолството на Иран в Сирия в понеделник, а при удара, според Иран, са били убити седем командири от Революционната гвардия, включително трима висши.

САЩ са в състояние на повишена готовност и се подготвят за възможна атака от страна на Иран, насочена срещу израелски или американски обекти в региона в отговор на нападението в Дамаск, каза американски официален представител в петък.

Израелската армия засили въздушните удари в Сирия срещу Корпуса на гвардейците на ислямската революция на Иран и подкрепяната от Техеран ливанска въоръжена групировка "Хизбула", и двете от които подкрепят режима на сирийския президент Башар ал Асад.

Израел обикновено не обсъжда атаките на силите си срещу Сирия. Запитан за удара миналата седмица, израелски военен говорител каза: "Ние не коментираме съобщенията в чуждестранните медии."


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поршебик

    7 20 Отговор
    Тоя на снимката каква гнусна свиня е …
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сталин

    19 7 Отговор
    Трябва да изпратим помощ и оръжие на братята хуси да бомбят повече американски и еврейски кораби
  • 4 Извинете

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Депутинизирай и съхрани":

    Ваше величество, че ви притесняваме със събития, които в едно недалечно бъдеще мога да подпалят царствения ви з. ад..ник.
  • 5 Фен

    11 2 Отговор
    Поредният гръмовен провал на Хегемона... А ние, баш сега му се лепнахме.