Last news in Fakti

9 Април, 2024 12:23 1 135 40

Севернокорейската държавна агенция към президента на Южна Корея: Фашистки диктатор

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ким чен-ун-
  • юн сук-йол

Резултатите от утрешните парламентарни избори, които няма да засегнат петгодишния президентски мандат на Юн, едва ли ще предизвикат значими промени във външната политика на Южна Корея, отбелязва Ройтерс

Севернокорейската държавна агенция към президента на Южна Корея: Фашистки диктатор - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Държавната новинарска агенция на Северна Корея КЦТА нарече президента на Южна Корея Юн Сук-йол "фашистки диктатор" и "подбудител на война" ден преди утрешните избори за южнокорейския парламент, в който досега мнозинство бяха политическите опоненти на Юн, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Според КЦТА Южна Корея е "погълната" от протести. Севернокорейската агенция допълва, че "народната съпротива срещу марионетката Юн Сук-йол нараства с всеки изминал ден", посочва Ройтерс.

"В марионетната Корея ентусиазмът да се унищожи марионетната партия на Юн Сук-йол нараства във всички слоеве на обществото", пише КЦТА, цитирана от Ройтерс.

Анализатори са на мнение, че резултатите от утрешните парламентарни избори, които няма да засегнат петгодишния президентски мандат на Юн, едва ли ще предизвикат значими промени във външната политика на Южна Корея, отбелязва Ройтерс.

Някои синдикати организираха протести срещу президента, но те са нищо в сравнение с масовите демонстрации, довели до свалянето през 2017 г. на президентката Пак Гън-хе – последния представител на консерваторите на най-високия държавен пост, на която след импийчмънта бяха повдигнати обвинения в корупция, припомня Ройтерс.

Агенцията добавя, че твърдолинейната политика на настоящия южнокорейски държавен глава спрямо КНДР предизвиква гнева на Пхенян и севернокорейския лидер Ким Чен-ун. В началото на тази година Северна Корея смени политическия си курс, като провъзгласи официално Юга за отделна, вражеска държава. Ким обяви, че помирение със Сеул е изключено.

Освен това той заповяда на севернокорейската армия да бъде готова да окупира Юга в случай на криза.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Професора

    11 17 Отговор
    САЩ разнасят фашизъм, корупция и престност по света в България докарахи и трите.

    Коментиран от #8

  • 4 Сила

    20 11 Отговор
    Това да се храниш с люцерна и рукула не е много полезно..... РАЗБРАХТЕ ЛИ КОПЕЙКИ?
  • 5 ахахахахах това е дипломация

    5 7 Отговор
    диктатора потънал в корупция ще се изпари с новите оръжия на севернокореиския народ . по рамазан .
  • 6 Само да питам

    8 6 Отговор
    ППДБ колко процента от контрабанда печалба
    от Капитан Андреево отделяха за посланик Мартен?
  • 7 Сталин

    10 12 Отговор
    Нашия брат Ким от Северна Корея е най великия лидер на света,всеки ден вади среден пръст на ония мародери от Сащ и никой не може да му каже нещо,вижте една държава в която няма евреи как се развива , Северна Корея имат най модерните технологии,ядрено оръжие,сателити ,балистични ракети от които всичките западни мародери треперят

    Коментиран от #13, #17, #29

  • 8 Сталин

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "Професора":

    САЩ са като херпес , веднъж пипнеш ли го, никога не си отива

    Коментиран от #9, #31

  • 9 Професора

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Сталин":

    Абс Зостер са сега дори не се извиняват за техните протежета от ППДБ и ще върнат на чело на колонията доказано лоялнте крадци престъпици от ГЕРБ.

    Коментиран от #11

  • 10 Еми така си е!

    8 10 Отговор
    Южна Корея е васал на Фашистан. Тогава, какви са? Всичките васали на Фашистан станаха, като тях - "помагащи на 00сро-фашата"!
  • 11 Е, ква е разликата?

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Професора":

    Дали ППДБ или ГРОБДПС ще пият кръвта на народа? Все тая.
    Само дето бат Бойко си е наш селянин и лавира хитро, не дава страната до край на мародерите, докато ППДБ и ДПС са си направо, грубо на 100% протежета на чужди интереси!
  • 12 Хе хе

    13 4 Отговор
    За северно корейците щом южна Корея е диктатура, тогава те какво трябва да са.

    Коментиран от #16

  • 13 Ха ха ха

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сталин":

    Беги бръже там да живееш бе.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ха ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Сталин":

    За тва ли още не си отишъл, щото не те пускат ха ха ха.
  • 16 Много по-добре е

    6 9 Отговор

    До коментар #12 от "Хе хе":

    "диктатура на пролетариата", отколкото диктаура на световният капитал!
    Ние имахме от 1944 до 1989-та г. "диктатура на пролетариата" и можеш да сравниш развитието на България тогава, с "развитието" й след 1989-та г. при "диктатурата на световният капитал"!
    Е,и? Тогава България от една изостанала селска страна с цървули и обработвала нивите с говеда, без електричество, без телефони, без пътища, без медицина, без нормално образование се издигна до модерна индустриална страна. В края на епохата даже произвеждахме компютри и микроекектроника имахме. Във всяко село имаше електричество, телефони, трактори за обработка на земята, училища и медицински центрове. А последвалата "диктатура на капитала" ни унищожи всичко създадено през онази "соц-епоха"! Даже и АЕЦа сега ще унищожат, понеже на САЩ и Западналите им пречи, ние да имаме по-евтин ток. Трябва да го купуваме от тях на 5-орна цена.. Е, така нито индустрия няма да има, нито училища, нито деца и съответно и няма нужда и от села и медицина... Тази "демокрация" или "диктатура на капитала" унищожи България!

    Коментиран от #18

  • 17 13675

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сталин":

    Като, те чета и разбирам какво е да си психопат.. Дано, никога да не срещам хора като тебе

    Коментиран от #20

  • 18 Хе хе

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Много по-добре е":

    По думите ти разбирам, че изобщо не си живял по онова време, какво електричество, какви телефони те гонят, с тези измислици можеш някой малчуган да излъжеш, ние които живяхме през комунизма още сме живи и помним какво имаше и какво не.

    Коментиран от #21

  • 19 Леле

    4 2 Отговор
    тея пък съвсем изтрещяха!!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Да, бе да!

    5 7 Отговор

    До коментар #18 от "Хе хе":

    Какво помниш?
    Аз помня, че имаше нормална страна. Старците разказваха, какво е било ДО соца. Една изостанала селска страна. Чети Андрешко и ще ти стане ясно. Когато е вкаран ток по селата, селяните са се учудвали, какво е това, но им е донесло светлина. Преди са светили с лампи на газ или зехтин. Както писах горе, земята са обработвали примитивно с рало и волове. След 1944-та г. с трактори и механизирано, организирано. Ние хранехме тогава и СССР. Онези там още наричат чушките "болгарски перец", още помнят нашите лютеници и паприкаши. НО, в замяна ни даваха най-модерната военна техника. Имахме към 80-та г. около 600 самолета и пилотите летяха всеки ден. Е, в тази система днес "нямаме пари" даже и летищата да се почистят. Ккаво си видял ти при "комунизма"? На нас в училището ни даваха безплатно топло мляко, всеки ден, кой колкото иска да изпие. Тогава летяхме с нашите "съюзници" и в космоса! Днес тези само гледат да ти свалят и последната риза. Да се унищожи АЕЦа, понеже трябвало да купим сащиянска техника за атомната централа? Белене щеше да е готово и да имаме евтин ток и даже да изнасяме.. НО, не... Защо ние да живеем добре? Тези сащиянци са едни от най-тъпите парчета на тази планета, но умеят да подкупват хора в страната, намират си тука продажници, които унищожават всичко у нас, за да им е добре на тях...

    Коментиран от #22

  • 22 Хе хе

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Да, бе да!":

    Какво да чета като съм го видял с очите си, ти чети ама не някакви комунистически пропаганди. Ток имало телефони имало навсякъде, боже божееее, къде ви правят такива бе дечко.

    Коментиран от #23

  • 23 Краси

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "Хе хе":

    Светът не започва от такива като теб. И ток имаше, и телефони имаше. И най важното имаше заводи и икономика.

    Коментиран от #24, #26

  • 24 Хе хе

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Краси":

    Жалко, че сте били в Мадан на събора по това време, иначе друга песен щеше да пеете.
  • 25 ейй

    2 0 Отговор
    Защото не можете да се погледните отстрани какво представлявате.
  • 26 бегай

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Краси":

    Ти къде си живял бе на запад ли???!!! Телефон и ток имал, що сега не говориш по шайбата ами си купи смарт да ти чета простотиите.

    Коментиран от #30

  • 27 От ЮАР

    3 1 Отговор
    Южна Кореа е световен гигант сред ТОП10 икономики в света. Северна Кореа е концлагер, текезесе с ракети. Това е разликата между страна под Американско със страна под Руско-Съветско влияние. С Америка има просперитет, с Русия има мизерия. Така беше навремето разликата между ГФР и ГДР, между Западна и Източна Европа. Страните, в които се живее добре и има богатство и просперитет са далеч от Русия. Най-добре е без никакви отношения с Русия.
  • 28 Хаха

    4 0 Отговор
    Червената пропаганда равна няма ! Крадецът вика "Дръжте крадеца"
  • 29 От ЮАР

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сталин":

    Другарю Сталин, режимът на Ким-човците в Сев. Кореа е изгоден преди всичко за Америка и съществува благодарение на тях. Защото това е предостатъчно оправдание за Американските военни бази в Ю. Кореа. А тия бази не са там заради Ким и неговата клика. Те са там за да контролират прилежащите зони на Русия и Китай.
  • 30 Е, телефони има, НО

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "бегай":

    и безплатни и задължителни инжекции и "зелени сертификати" имаш! Скоро ще ти забранят и да дишаш, понеже СО2 загрявал планетата...
    Ще ти забранят и кеша и ще живееш в "модерен", цифров концлагер! Та какво ще те различава от Северна Корея?

    Коментиран от #32, #34

  • 31 От ЮАР

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Сталин":

    Де да можеше и България да е в зона контролирана от Щатите! Жизненият стандарт на България щеше да е като на Австрия, да речем. Изоставането на България се дължи преди всичко на зависимостите от Русия, на това, че ДС продължава да е клон на КГБ, на това, че България е магистрала за пране на Руски пари, на това, че в България няма нито капитализъм, нито Свободен Пазар, на това, че Руския слугинаж слага спирачки на всичко Европейско (иначе можеше още през 2013 да сме в Евро и Шенген), на това, че системата в България е един зле пребоядисан соц.

    Коментиран от #39

  • 32 От ЮАР

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Е, телефони има, НО":

    Тия конспиративни глупости са чиста Руска пропаганда и никой здравомислещ и нормален човек не се връзва на фалшиви новини. Излез от панелката, разходи се на Запад и виж как живеят хората. Никой няма да забранява кеш-а. Плащанията в кеш естествено и прогресивно намаляват и днес са много малък процент от общия обмен. Картите са не само удобни, но са и глобални. Имаш свободата да плащаш навсякъде и във всякаква валута, без да питаш когото и да е.

    Коментиран от #35

  • 33 дамм

    1 0 Отговор
    Няма по-добър от комунистическия диктаторски режим на северна корея. Всички облужват диктаторския клан.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Робе, много си прост!

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "От ЮАР":

    Аз живея на запад вече над 30 години!
    Не си в курс изобщо. ЕС прие цифровото евро (започна вече и две години тестов период) и след по-малко от 2 г ще го въведат, искаш или не! Политиците ти ще махнат лева, то вече се вижда. Ще вземат еврото.
    И след още някоя година ще забранят кеша. И вече си затворен в техния концлагер! Вече стопляш ли? Или ти е много студено в панелката ти :)?
    Никога не съм живял в панелка, за разлика от тебе! Много те е страх от Русия, ама не тя ще те пороби. Западът!

    Коментиран от #37

  • 36 Ама ти сега

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "мхаа":

    "ЩЕ РУПАШ" радиоактивни храни! И ще пиеш радиоактивна вода! Тутуренко нали иска да участваш в атомната война? Еми Чернобил ще ти се струва детска игра, когато малоумниците от двете страни на планетата започнат да хвърлят хиляди ракети. Имаш късмет, че България е нищожна страна. Едва ли някой ще си харчи стратегическите ракети за нея? Освен военните поделения и бази, няма тука никакви военни цели. И тогава, 1986-та г. комунистите не са ти казали, че има радиоактивно заразяване? Ама те и днес са тука на власт! Просто те ограбиха и превърнаха народните активи от тогава, в техни! Така, че разлика не виждам. Тогава обаче се правеха повече, че сме "Народна република". Днес открито си казват и показват милиардите, които са откраднали от теб, от твоите баби и дядовци, от работата на родителеите ти. Вярваш на алабализми!
  • 37 От ЮАР

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Робе, много си прост!":

    Опитът от Историята показва, че Западът никого не е поробил и че, които са със Запада, живеят добре. Опитът също показава, че които са с Русия са си поробени отвсякъде, както беше България през соца - текезесета, партийни секретари, изходни визи и една камара ограничения върху свободите на индивида. На Запад тия номера не вървят. Хората са създали най-успешните общества, а пък Англосаксонският Капитализъм и Свободният Пазар са най-добрата, ефективна и ефикасна система, някога създавана на тая земя. Нищо по-успешно като общество и държавно правен ред няма и надали ще има.

    Коментиран от #38

  • 38 Ти никога не си бил в САЩ,

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "От ЮАР":

    живей си в ЮАР и си вярвай на приказките.
    Това, че до сега е било така, не означава, че и за напред ще е така!
    Има стратегически анализи и вече се знае, какво ще стане или ще направят тези след 10-20 години.
    Западът е толкова задлъжнял, понеже системата им е такава. Живеят от дългове. Изнесоха си производствата в Азия при "диктаторите"! За това им трябват войни, за да "замажат" всичко и да "изтрият" големите си дългове. Да веведат след войната пак някакъв "долар" и да почнат лъжата от началото. Никой не те кара да приемаш руската система, пък и никой не ти я е давал за пример. Западът вече е халифат. Тези народи тука не са европейци и никога няма да бъдат. И САЩ не е по-добре. Тяхната система беше по-добра до 90-те години. От тогава те започнаха да "вървят" надолу и няма спиране! Ако си до около 40 г. ще бъдш свидетел на техният крах!
  • 39 Ама тя Е

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "От ЮАР":

    контролирана от САЩ!
    И какво ние печелим от това? От 3-те, най-дългото!
  • 40 Г. Димитров

    2 0 Отговор
    Пролетариат от БГ. Преместете се да живеете в С. Корея. Там е раят на земята. Зареже те кончината и този прогонил свят
Новини по държави: