Last news in Fakti

10 Април, 2024 15:25 1 784 2

Борел: Сърбия се присъедини към мерките на ЕС срещу "Ислямска държава" и Ал Кайда

  • жозеп борел-
  • европейски съюз-
  • ислямска държава-
  • ал кайда-
  • мерки-
  • сърбия

Освен Сърбия, с това решение са се съобразили и останалите страни кандидатки за членство в ЕС

Борел: Сърбия се присъедини към мерките на ЕС срещу "Ислямска държава" и Ал Кайда - 1
Снимка: БГНЕС

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността, Жозеп Борел, обяви, че Сърбия се присъединява към ограничителните мерки на ЕС срещу "Ислямска държава" (ИДИЛ) и Ал Кайда, както и срещу лица, групи, компании и организации, свързани с тях, предадено от Танюг и БТА.

Допълва се, че освен Сърбия, с това решение са се съобразили и останалите страни кандидатки за членство в ЕС - Северна Македония, Черна гора, Албания, Украйна, Молдова и Босна и Херцеговина. С решението се съобразиха страните от Европейската асоциация за свободна търговия Исландия и Лихтенщайн, членките на Европейското икономическо пространство, както и Армения.

"Те ще гарантират, че техните национални политики са в съответствие с това решение на Съвета. Европейският съюз взима под внимание този ангажимент и го приветства", заяви Борел в изявление.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    7 0 Отговор
    Бюрека, спомня ли си Милошевич? Мирните Бомбандировки над Белград. Аркан нещо, нема сми смисъл да питам да.
  • 2 Циник

    4 0 Отговор
    Борел = нещо средно между бурен и гурел
Новини по държави: