Last news in Fakti

11 Април, 2024 04:41 920 8

Съдът отново отряза Тръмп за отлагане на делото за плащане срещу мълчание на порноактриса

  • доналд тръмп-
  • съд-
  • дело

Процесът е насрочен за 15 април

Съдът отново отряза Тръмп за отлагане на делото за плащане срещу мълчание на порноактриса - 1
Снимка: БГНЕС

Съдия от апелативен съд в Ню Йорк отхвърли и третия опит на Доналд Тръмп тази седмица да отложи в последния момент, насрочения за 15 април съдебен процес за платени пари на порноактриса в замяна на мълчание, докато Върховният съд на САЩ приключи разглеждането на твърдението му, че има имунитет за действията си като президент, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че с това се проправя пътя за първото по рода си изправяне пред съд на бивш американски президент.

По време на изслушването по-рано днес адвокатът на Тръмп Емил Бове каза, че процесът трябва да бъде отложен, защото съдията Хуан Мерчан, който разглежда случая, все още не се произнесъл по искането на защитата да си направи отвод.

Бове каза също, че Мерчан греши като отхвърля искането на защитата да забрани на прокурорите да представят като доказателства туитовете на Тръмп по време на мандата му като президент през 2017-2021 г. Бове каза, че президентският имунитет би трябвало да попречи на прокурорите да представят тези текстови съобщения като доказателство.

"Процесът е насрочен да започне при условия, които ще нарушат правата на президента Тръмп", каза на изслушването адвокатът на милиардера.

Тръмп е обвинен във фалшифициране на бизнес документи, с които да прикрие плащането от адвоката му Майкъл Коен на 130 000 долара на порнозвездата Сторми Даниълс преди изборите през 2016 г., за да купи мълчанието ѝ за сексуален контакт, който по думите ѝ, е имала с милиардера през 2006 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    5 0 Отговор
    В БГ всички политици са с президентски имунитет...,ама да видим какво ще направят там,че белким се променим и тук.
  • 2 Иво

    4 5 Отговор
    Демокрация или диктатура ,общо взето никаква разлика.Силния на деня коли и беси.Убиха се да го съдят за какво ли не.Манипулация в няколко щата да не може да участва в избори,просто ... ДЕМОКРАЦИЯ

    Коментиран от #3

  • 3 пиво

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    малце го щрапопили твоя 🤡.може и тебе
  • 4 Време

    6 1 Отговор
    Е за затвор!
  • 5 Шмид

    4 1 Отговор
    Значи работника е виновен и осъден, а на "работодателя" бай Тръмп още му се кумят...
  • 6 СЛАВА НА УКРАЙНА, СЛАВА НА ГЕРОИТЕ!!!

    4 1 Отговор
    Рижият нефелник на съд!!!

    Коментиран от #8

  • 7 кална вена

    1 1 Отговор
    тия дедовци...кви порно актриси бре , бати смешките.....има ли некой дет не му е ясно за ко иде реч.....а дано САЩ да се учистят ....че взех да ги намразвам покрай паперса и компания!
  • 8 тролче

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "СЛАВА НА УКРАЙНА, СЛАВА НА ГЕРОИТЕ!!!":

    ми кога нещата се врътнат и ти ще се врътнеш, мамицатати боклучарска.....изметт