Last news in Fakti

11 Април, 2024 04:51 1 396 4

Поне трима ранени при стрелба по време на тържествата по случай Ейд ал Фитр във Филаделфия

  • сащ-
  • филаделфия-
  • стрелба-
  • ранени

От полицията посочиха като отговорни за стрелбата "две групи", който са открили огън в местен парк

Поне трима ранени при стрелба по време на тържествата по случай Ейд ал Фитр във Филаделфия - 1
Снимка: YouTube

Най-малко трима души бяха ранени днес при стрелба по време на тържествата по случай Ейд ал Фитр (Рамазан байрам) в американския град Филаделфия, съобщи полицията, цитирана от Франс прес и БТА.

От полицията посочиха като отговорни за стрелбата "две групи", който са открили огън в местен парк.

Органите на реда на този етап не са установили нищо, което да подсказва, че стрелбата може да е свързана с празника, отбелязващ края на мюсюлманския свещен месец Рамазан.

"Днес имаме много голям късмет, че няма повече простреляни хора и че никой не е убит", заяви пред журналисти началникът на местната полиция Кевин Бетел.

По думите му около 14,30 ч. местно време, когато около 1000 души са се били събрали в парка, за да отпразнуват Ейд ал Фитр, са се чули около 30 изстрела.

"Това, което знаем, е, че изглежда е имало две групи в парка, които са участвали в престрелка", добави Бетел.

Най-малко трима души са били ранени, включително 15-годишен тийнейджър, който е бил прострелян от полицайка, защото е носил оръжие, съобщи Бетел. Той е бил улучен в рамото и крака.

Според същия източник 22-годишен мъж е бил улучен в стомаха, вероятно по време на стрелбата, а друг човек е отишъл в болница с огнестрелни рани на ръцете.

Според полицията петима души, включително 15-годишният тийнеджър, са арестувани, а на мястото на престрелката са намерени няколко оръжия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ей продажни медии

    14 3 Отговор
    Ако беше в Росия с умрелите щяхте да започнете.Тукя поне трима ранени!!!!
    За броя на убитите с половин уста после ще го смотолевите....
  • 2 Статистиката говори

    11 3 Отговор
    За 2023 г. в САЩ е имало 641 масови стрелби. Което прави средно по 2 масови стрелби на ден. Там има голям шанс,да излезеш до магазина и някой психясъл да те гръмне. А за стрелбите м/у месните наркотърговски банди няма даже статистика-защото в повечето случаи полицията не влиза в тези квартали...Това е реалито в меката на демокрацията наречена САЩ....

    Коментиран от #3

  • 3 БгТопИдиот🇧🇬

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Статистиката говори":

    Значи така наречен"народ" тип сбирщаин има нужда от пречистване с една гражданска войничка !!

    За да спрят войните по света.
  • 4 българин 777

    4 0 Отговор
    тука все плюйме тоз и оня обаче ако при нас е разрешено оръжието не ми се мисли каква касапница ще бъде по улиците - да не са луди да го гласуват ха ха ха