Last news in Fakti

11 Април, 2024 04:48 807 0

Бивш вицепрезидент на Еквадор опита да се самоубие в затвора

  • еквадор-
  • вицепрезидент-
  • самоубийство-
  • затвор-
  • хорхе глас

Хорхе Глас е настанен в болница

Бившият вицепрезидент на Еквадор Хорхе Глас е бил настанен в болница по-рано тази седмица, след като е направил опит за самоубийство в строго охранявания затвор в Гуаякил, каза днес бившият президент на страната Рафаел Кореа в социалната мрежа "Екс", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тази информация беше потвърдена и от адвокатката на Глас - Соня Вера. Тя добави, че в момента задържаният бивш вицепрезидент е обявил гладна стачка.

Глас, който вече два пъти е бил осъждан за корупция и на когото сега са повдигнати нови обвинения, беше арестуван в петък при зрелищна полицейска акция в посолството на Мексико в Кито, където се укриваше от декември, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА